Thursday, November 21, 2013

Pindah rumah baru

Alhamdulillah setelah bertungkuslumus dapat jugak Ros pindah ke rumah baru.. Barang banyak tak usah kata la.. Sedih nengok. Taktau nak kemas macam mana nanti.. Bab basuh rumah semua mak ayah Ros yang uruskan. Diorang juga datang tolong kemas sikit2. Tq ma abah bersusah payah untuk berkemas.

Bila rumah 2tingkat ni, yang paling lemah bila nak angkut brg2 berat ke atas. Memang berpeluh jugak la. Semalam dah start sakit2 belakang betis. Maklumlah xpernah exercise trun tangga.. Wakakka... Dah 3malam tido di rumah baru. Rasa tenang bila ada jiran dan sentiasa dengar azan depan rumah :)


Asben booking lori 3tan untuk pindah tapi orang tu datang dengan lori 5tan.. Tu pun penuh sangat dah. Ada terpaksa angkut sendiri. Haishhh.. Letih sangat bab pindah and pening nak berkemas..hahhaa.. 


Semalam asben dah cat untuk feature wall kat ruang tamu. Nak pasang wallpaper memang barpinar jugak la kan :p Rak tv tu dari rumah lama, tunggu rak tv baru sampai baru tolak yang tu ke atas :) abaikan la penutup2 pintu yang tak bertauliah tu.hahhaha. Xsempat siap langsir, katanya 3-4hari siap. Sebab Isnin baru ni baru pasang rail :) 


Lemah semangat bila tengok rumah sepah... Bangkitla semangat :) 

14 comments:

Masni Syafie said...

buat sikit2 bile pindah umah nih...jgn paksa badan nti bole jatuh sakit...
tahniah dah duk rumah baru n surau yg amat dekat...syukur =)

Kakzakie said...

Alhamdulillah... akhirnya terlaksana sudah impian. Walau letih dan penat tapi lega tak terkata kan Ros bila semuanya berjalan lancar.

Buatlah sikit-sikit...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya umah sendiri

msredcheesecake said...

CONGRATS RUMAH BARU.... ALHAMDULILLAH...

Rizziela said...

cantik rumah baru

Dah pindah..urusan nak mengemas tu lah paling lemah..tapi tak per..buat perlahan2..enjoy..baru tak rasa penat

Mimy Hamid said...

hehe meamng betul ros penat nya pindah...ok paham sgt..amik masa fookus bg siap semua..rak tv tu jual la ros

Mama Idlan Irsyad said...

sama la sis.. saya plak anak2 kecik2 lg.. yg bongsu 1thn lbh.. nk kemas tp risau plak bl tgk dia dok main panjat2 sofa... terbantut nk mengemas...

CIK PUAN TIPAH said...

Ros, buat slow2..

Mrs. Engineer said...

Goodluck...yani dh rase mengemas2 ni...hehe

Mama LiaSyaAme said...

Jangan paksa diri Ros.
Buat sikit2 eh.

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Tak apa... slow and steady... bukan nak kemana pun... Sy dulu masa masuk pindah rumah baru... seminggu baru settle kemas... kalau tak, balik je keja, terus tengok apa yang patut... mana nak di sumbatkan... first thing, pasang katil dulu... then fokus bahagian mana dulu yg patut kemas dulu... buat stage by stage laa,,,

nik ros said...

mmg penat pindah rumah ni. tapi best la ros. pindah rumah sendiri.
pelan2 kemas. tak perlu kelam kabut sgt k.dah rumah sendiri pun

-DoUbLe Z- said...

besttnyeee..cantik rumah ros...Alhamdulillah..buat slow2 ros...kang takut demam lak buat sumer terus...huhu..take care ye..mmuah sikit kat auni n humaira :)

aLyNnZ said...

kalo pindah rumah mmg penat..alynn dulu sebulan dah pindah masih ada yg tak berkemas lagi..huhu..

cantik warna feature wall tu..berkenan larr..