Tuesday, October 30, 2012

Kisah berpantang :)

Assalamualaikum... Firstly Ros nak minta maaf sgt2 sebab tak dapat nak blogwalking blog korang.. Sibuk berpantang katakan. Hahahha. Skema la sgt :p Kisah berpantang Ros ni biasa2 jer :) Banyak dugaan pantang kali ni..

MINGGU PERTAMA
Sibuk dengan kuar masuk wad. Terpaksa stay di wad untuk teman Humaira. Masa ni bawah perut memang senak sangat+luka jahit yg belum sembuh. Jalan memang banyak sebab bilik ibu di NICU memang tak sekali dengan baby.

MINGGU KEDUA
Dah boleh discaj wad and balik umah start bertungku, berbengkung and mandi air rebusan... Jamu2 and ubat suma tak makan lagi sebab anak Ros masih kuning :( Mak sedara Ros banyak bertungku and berurut ja masa ni.

Dugaan datang masa ni apabila Humaira demam and naik ruam satu badan. Memang tak senang duduk sebab asyik nangis ja. Ros and asben pergi hospital bhgian emergency sebab baby jarang demam dalam pantang :( alhamdulillah doktor cakap its NORMAL. Nanti Ros story detail apa yang doc gtau supaya bakal ibu tak panik sangat if baby demam.

MINGGU KETIGA
Masih lagi berurut dan bertungku, masa ni ingat dah kembali normal duk dalam pantang. Boleh la rest banyak sebab suma masalah settle sikit2 rupanya masa check up Humaira and doc amek darah untuk check tiroid sebab berat tak naik. Minggu ni jugak asben Ros terpaksa ulang alik PENANG ke SUNGAI PETANI hari-hari sebab stress sangat rasa. Syukurr sebab dapat asben yang kuat semangat and memahami.. :)

Masa ni memang risau la sebab takut baby kecik ni ada tiroid. Result kena tunggu 12.11 ni :( harap si kecik Humaira ni bebas segala penyakit.

MINGGU KEEMPAT
Alhamdulillah cuma tinggal sikit2 ja masalah lagi.Harap Ros dan asben dapat laluinya dengan tabah. Dah start bertungku and berurut dengan lasaknya. Hahahha.. Siap panaskan tungku sendiri lagi.

My NUR AUNI genap setahun bulan depan..syukurr :)
Humaira dah botak and alhamdulillah dah genap sebulan
P/s: lagi 2minggu nak habis pantang. Yeayyy!!!

32 comments:

Anum said...

wow bz day

♥cikmOt♥ said...

amboi...labuhnya pipi humaira...
suka auni dapat adik ye...

::EIDA:: said...

2weeks? YEAHHHHHH!!!

Wawa said...

nti dah besar comel macam kakaknye. hee. :)

~aYu~ said...

time pantang mmg bosan kan sbb nak jaga itu ini.. tp biler dah abis pantang mmg merdeka.. huhu..
oo.... beza dkt sgt dgn si kakak yer...

:: Mrs.Eady :: said...

comel ! :)

Falsya said...

comelnye baby!!!...;)

Yati Omar said...

ala syomelnyer baby ;-))

eMMe said...

dah ada tambah lagi sowang..mmg akan bz kan ros, hope ade masa utk diri sendiri...

cheqna said...

x sabar nak ada baby jugak =)

Kakzakie said...

Seronoknya masa pantang nie kulit jadi mulus dan rehat habis tak ingat kerja ofis kan...

Maskin montel dah Humaira..

Nana Aris said...

bila anak tak sihat memang terabai baby kan!

Qhaifa Nur said...

dah balik umah baru senang sikit hati...
sekejap dah 1 bulan Humaira.....

ShimaSalleh said...

Moga diberi kesihatan yg terbaik :)
Comel sgt Humaira tu pinjam pipi

rieda_ffya said...

da sebulan,...wow kejap je kan..masa tu berlalu..

mrs puex said...

dugaan mematangkan ibu-ibu muda seperti kita nih kan??

mesti x sabar nak abis pantang kan??

Mimy Hamid said...

akak suka pantang sebab kurus!!!! akak lost 15kg tau..sekarang..huhu nangis..dah start ais susah nak stop

nik ros said...

dua2 baby comel.moga ros tabah yea

Mamamya said...

wahhh.. tembamnya pipi humaira.. :) klu menunggu nak habis pantang ni mmg sentiasa menghitung hari.. :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Banyaknye dugaan ros kali ni..takpe dik..allah uji orang2 yg sabar supaya lebih tabah..insyaallah humaira akan ingat jasa-jasa kedua ibu bapa dia ni nanti..amin

Orang tua-tua kata.. anak yang susah dilahirkan dijaga, yang itula banyak berkorban untuk kite nanti :)

Ann@zanyra said...

tumeynye gegurl2 ros..tahniah for new born yea dan selamat berpantang untuk 2 minggu..hihihi

Ibunda said...

ehhh sama nama bby kita pun Humaira jugak.. Nur Irdina Humaira.. born 4 okt... still dlm pantng jugal

chinta... said...

kejap je masa berlalu kan ros

dela said...

tahniah!

BERT said...

sy pun tgh brpntang.. baruje 2 mnggu.. slmt brpntang ye kak hihi

Papa Mifz said...

selamat berpantang yer...hadapi lah dengan tabah...:)

Masya said...

saya doakan semuanya baik² aje lps ni.. dugaan kan bile ade anak kecik ni.... apepun selamat berpantang jaga diri.. jaga kesihatan...

Mommy_Cha said...

alahai comeinya humaira tu, napelah ku teringin sangat ber baby girl, harap humaira sihat sokmo yer. dan semoga saye jugak dikurniakan baby secomel humaira..insyallah! :)

Cho Zila said...

dalam pantang memang banyak dugaannyer. dunia ni rasa macam sangat berbeza dari biasa.. harap selamatler semuanya..
dua2pun comel....

Zuraidah Butang said...

tomelnye dedua anak akak..teringin gak nak baby hehe

Zurae said...

hope humaira xde pape... comeynya dia...
wow lagi sikit nak abis pantang, cepat tol masa berlalu....

cheeze maz said...

salam ziarah.

tahniah... comel anak2 ni... selamat ya sb dh nak habis berpantang... tp pemakanan harus juga dijaga

Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.