Wednesday, July 04, 2012

PENANG BIRD PARK

Sebenarnya ni entry tertunggak. Maklumlah ade anak kecik nih tak boleh nak ngadap komputer sangat, blogwalking suma Ros guna ipad. :) 

Ros nak citerkan pasal Penang Bird Park nih. Actually dah lama plan nak gi, tapi asyik suka duk di rumah sendiri maka setelah 4tahun menginap di Penang, inilah kali pertama menjejakkan kaki ke PENANG BIRD PARK. Kalau ade child, memang diorang enjoy habis la kot. Tapi as sweet couple atau suami isteri nak pergi mesti bored skit :P hihihi


Harga tiket pun boleh tahan lah.. Tapi tak silap dapat keychain free dengan tiket ni tapi BERSYARAT mesti beli soft drink yang dijual baru leh dapatkan keychain tuh.. :)

  *** DEWASA : RM15
  *** KANAK-KANAK : RM10
  ***KAMERA : RM1

Antara haiwan yang terdapat kat sini.. Ros buh yang comel2 yer, ada banyak tapi nanti korang jemu lak.. Hahahah...
burung yang paling BESAR kat sini.. :P


Ni pulak gambar kanak-kanak riang yang 1st time datang tempat macam ni :P

i'm in love.. hug me plzzzz... :P
terlalu suka tgk burung ni.. kat sini paling lama spend time untuk Auni :)
senang jer jadi budak nih.. Asal ngantuk terus tido :P
Sesi bergambar wif burung :) Tapi kena lepas time show kot baru happening macam ni :)
  ***BIRD SHOW : 11.30PG dan 3.30PTG


Kat bawah ni pulak family potrait yang telah diambil oleh photographer kat sana :)
Rm25 sekeping gambar :p (Nak pesan, kalau nak soft copy kena bawa pendrive yer, sebab nak harapkan dia email memang lambat.. :P)





 Ni detail about PENANG BIRD BARK :)

Bird Park (Penang) Sdn. Bhd.
Jalan Todak, Seberang Jaya,
13700 Perai, Penang,
Malaysia.
Klik sini untuk peta yer :)

Tel : 604-399 1899
Fax : 604-399 1899

Email :
pengbird@tm.net.my

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

bird park kl pun tak pegi lagi..ehehehe...

Anum said...

seronoknya

Siti Nursyuhada said...

rasanya masa kecik2 dlu sue pernah pergi dah lain dah tgk kat dalam nie hu3...

Bazilah (^0^) said...

Xpenah betul2 explore penang lagi. Nnti kalo ktorg pergi sana, boleh lah ros bwk jln2 :)

Bunga Bunga Cinta said...

bestnya... nnti nak try p jgk la... ikutkan bird park kat kl ni pun tak jejak pun lagi :(

::EIDA:: said...

Akak tak pernah sampai Penang pun Ros... hihihi

♥cikmOt♥ said...

huwaa...nama jek somi orang penang...tapi kalu balik penang sekali pun tak pernah p sini tau..

raya ni lah balik sana...sobs...

salam kenal ye ros...thanks singgah blog kita

izla said...

salam ros.
saya dah lama tak ke penang.
belum sampai jejak kat sini lagi.
KL bird park pernah la gi..tapi mahal la sikit tiket dia.

http://buatgapo.blogspot.com/2012/01/kl-bird-park.html

Afasz said...

teringin nak p taman burung la.nk snap gambar burung ...

salam singgah n follow sini

dr
afasz.blogspot.com

eMMe said...

banyak gak burung2 yg ade kat taman burung tu...
tempat pun bersih n selesa kan ros?
berbaloi la kalo masuk kene bayar...
budak2 suka la..diarang la plg sunuk pun..
teruja kan.. mende baru dowang nampak...
tgk dekat lak tu...

Pst: nampak dah perot Ros, besar dah... larat lagi dukung Auni...

Kakzakie said...

Ohh... kakak baru tahu kat Penang pun ada bird park ye. Seronok Auni melihat beburun gyg cantik-cantik.

Zana Adieyza said...

seronoknya auni!! mesti dia suka gie situ kan..

comel jer perut ros.. hihihi..

bunga_rose said...

mesti auni teruja datang situ.. tapi kadang2 kita plak terlebih teruja nak tunjuk itu ini kat anak kan ihihih... cam kitorang la pegi zoo last week, mak2 yg lebih riuh dari suara anak ahaha..

Noraim said...

wahh pertu ros dah besar.

dah berapa bulan eh?

#tgk burung hantu teringt satu kes. OWL pronounce as OLD. haha.

@YUNID@TI said...

sampai tertidi kepenatan

Yaya Azura aka Naz Azra said...

Auni! senang nya dia tdo..penat sangat la tu round bird park..bagus bawak anak ke tempat macam nie.anak pun suka..
gambar2 yg ada kalau buat scrap book pun ok jugak roz,mesti auni suka.^_^

nik rosmawati said...

murah jugak msuk bird park ni.kal kl mahal rasanya.

irenedahayu said...

nampak best jer... ros=cutenyer peknen.. suka tengok orang peknen, nanti kita plak peknen sekali... dah berapa bln?