Monday, December 28, 2015

Seronok naik ETS tren

Citer ni 2minggu lepas.. tapi hari ni baru dpt update.. maklumlah dh masuk sangkar emas blk. Haha.. sebelum ni ulang2 alik umah mak mentua dan mak sendiri.. heavennnnn sgt gantung kuali 3minggu :p 

Kitaorg book keretapi ets ni dekat sebulan jgak sbb mmg penuh jgak la cuti sekolah ni.. sekadar gi kajang je pun tapi Kakak Auni punya la seronok macam naik flight..

Kakak Humaira takpayah cerita, dia punya mood perghhh buat Ros and asben senyum2 je.. nak pukul?? Nak cubit mmg tak la kalau kat tempat awam.. sebab org akan cakap kat kita balik.. yang chinese plak ckp xpe xpe masih budak lagi.. :( sabar mmg dh lebih dr sabar... :p

Awal Pg dh tiba di stesen kreta api

Cian ayesha headband dh ke mata... :p

Ets dari bukitmertajam ke kajang

Wednesday, December 09, 2015

Tadika Khalifah Intelek

Alhamdulillah kakak Auni dah habis sesi tadika 2015... nak kata terer tu tak la, tapi bab doa memang byk dia baca. Yasin, doa ibubapa, alfatihah dan surah2 lain alhamdulillah dia boleh baca.. 

Itu yg penting kan, yang lain tu pelan2 walau mama sedikit cuak jugak utk masuk darjah 1 nnt. Hihihi..

Manja tetap ada. Nangis pun cikgu kata sampai ujung tahun ada. Haha.. cikgu2 kat sini sumanya peramah dan baik.. 

Tahun depan, kakak Auni masuk prasekolah. Rezeki dia.. moga dia membesar dengan bijak di dunia dan akhirat...

Nanti kita tengok kakak Humaira plak pergi tadika.. hihi.. Ros htr dia mcm playschool gitu, kira xyah pkai uniform.. nanti 5tahun baru hantar tadika yg ada uniform.. hihi.. :)

Tuesday, December 08, 2015

Selamat hari lahir awak tersayang!!!

Selamat hari lahir awak tersayang pada 1disember lepas. 
Yang ke brapa ek?? :p
Beza 11tahun dengan Ros.. hahaha
Semoga dirahmati Allah...
Diberi kesihatan yang baik...
Serta dimurahkan rezeki...
Terima kasih segalanya susah payah utk kami berempat... :)

Kek ni beli yang siap je. Tak sempat nak tempah.. hihi...

Monday, December 07, 2015

Ayesha 3bulan

Susah sungguh nak update blog ni.. Arini mama ayesha nak story pasal dia.. hihihi

Alhamdulillah dah 3bulan si ayesha ni.. ank dara mama yg ketiga.. peramah and kuat berleter sebelum nak susu..lagi la mama lambatkan bg susu.. hahaha

Berat tak naik sangat walau lahir 3.65kg.. sekarang 3bulan baru 5kg.. yang penting ayesha sihat tu pun dh hepikan mama..

Lagi 3bln bleh mkn dah.. skrg pun bila tgk org mkn, dah pandai gerak2 mulut nyumnyum..

pesanan ayesha : Plsss ye auntie2 yg mbaca.. jgn tegur rambut saya... hahahaha

Saturday, December 05, 2015

Untuk warga utara!!!! Miyao-Taki

Kalau bagi Ros, pinggan maNgkuk ni penghilang stress... hahaha.. dapat pergi tengok pun xpe dah.. semalam pergi bersama asben, tp asben jaga ayesha dlm kreta.. temoat ramai jarang kitaorg bg anak2 trun..dudukla dlm kreta :p

Tempat ni kat Kulim.. sape yang berdekatan boleh la singgah...



Gambar Ni copy kt fb.. 


Wednesday, December 02, 2015

Selamat hari lahir NURAUNI

Alhamdulillah genap 5tahun anak mami ni pada 30nov lepas..

Semoga diberi kesihatan yang baik, bijak n solehah... 

Kek mcm biasa , ros order dgn kak anne.. suka sgt kek dia sbb kena tekak♥♥♥.

Makasih kat keluarga mentua sebab deco2 siap belon segala... 

Kek dh comot, ramai tak sabar... haha

Sepupu kakak Auni

Makanan umah tok... nyummy