Tuesday, September 01, 2015

3 anak dara

Alhamdulillah dah 3 anak dara Ros.. Ramai la pembantu dapor mama nanti..kikiki..

Baby girl ke3 diberi nama AYESHA BINTI AHMAD RIZAL. Dalam ejaan melayu AISHAH iaitu isteri RASULULLAH. Kira AYESHA ni dalam ejaan Arab gitu walau takda muka Arab
.kahkah... *^▁^*

Monday, August 31, 2015

Selamat Hari Kebangsaan

MERDEKA!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!

Sunday, August 23, 2015

Alhamdulillah dah bersalin...

Alhamdulillah Ros dah selamat bersalin baby girl...
3.65kg/54cm
20/8/2015 (5 zulkaedah 1436)
6.08pm


Wednesday, August 19, 2015

HOME

Cerita lama dah ni.. march 2015
Tapi dalam umah ni baru je ketagih duk tgk..
Sape??? AUNI dan HUMAIRA... sobsob..

Cerita tentang tv, apa2 cerita kat tv tak penah Ros tgk.. tak sempat la konon.. haha..
Kadang jd viral kat fb bru nak tgk, pastu mula la xsabar tggu episod akhir. Kikiki..

Ok.. dh lari topik.. sebenarnya kalau bleh xnak la bg ketagih sgt kan, tp bebudak bg Ros biasa la kot kan.. sekali skala tgk.. best jugak citer ni..

Tapi Ros xska bentuk dia.. uwaaaa...

Tuesday, August 18, 2015

The Little Stars on Stage

Bebaru ni kakak Auni terlibat dengan aktiviti tadika kat Mydin Mall Bertam... mama n papa pun semangat la nk tgk.. berdebar pun ade.. tanya dia buat persembahan apa.. katanya cing cing kechau... haishh jenuh memikir.. haha

Rupanya buat persembahan tarian joget cina.. haha... boleh la nak.. omei sgt persembahan gtu.. nasibbaik xnangis.. maklumla manja skit kakak Auni ni.. risau tkut dia malu buat persembhan depan org ramai :p

Monday, August 17, 2015

Rumah Terbuka BErtam PErdana 2


Salam Isnin....
Ok Raya pun dh abes bebaru ni.. 
Ni entry last dah pasal raya 2015..
 Lpas ni kita update pasal baby 2015 lak.. InshaAllah jika diberi rezeki ketiga ni...
Dalam Kawasan Taman kawasan umah Ros ni Alhamdulillah sgt lah hepi sebab semangat kejiranan tu ada dlm kawasan ni.. Dari majlis gotongroyong, majlis berbuka puasa n majlis raya sebegini :)

 Semoga ukhuwah kita sentiasa terjalin... Aminn :)
mood budak peace tu hanya lah bertahan 10minit.. lpas tu kena balik dah \;p

ni char koey teow... paling panjang beratur ..kikiki

satay...
menu wajib kot kalau open house besaran ni.. kambing golek..hihiihi

cendol..nyummy.... laksa xde lak...klu x, leh geng.hahahah
menu nasi beriani :)
rebutan anak-anak :P
ketupat rendang pun menu wajib kan :)

Friday, August 14, 2015

Rumah terbuka SYM Motor

Tahun ni banyak pergi open house ja. Nak buat openhouse tak larat..haha. tapi sape2 datang umah dialukan sangat dan boleh je masak2 simple kan... :)
Openhouse SYM kat rumah mil Ros.. alang2 datang umah mil ari tu, dptla mkn2.. asben xnak pergi, so Ros pergi dgn kakak ipar, mil n Auni je. Makan je la kan. Hahaha.

mak malu, suh anak je posing :P
 Ade la duta SYM Shamsul Yusof datang bersama isteri... amek gambar pun jarak jauh.. maklumlah sangkut perut nk g depan dengan org ramai. Hahaha.. 


kambing paling awal abes.. kul 1 bru bukak, 2.30 dh licin..haishhh.. 5 ekor tu :P
 

Thursday, August 13, 2015

Take Note if datang PENANG dan JITRA!!!!

Bermula 9September ni, 5 tol akan menggunakan sistem elektronik sepenuhnya..
Memang nampak susah skit, tapi ini mungkin nak elak jem kan... ::>_<::

Peringatan diri...

Sedihnya baca ayat tu..
moga kita kurang tergolong dlm kalangan itu..
walau ade kekadang hp melekat je kat tgn..
Sobsob... kdg lpas kemas umah je, amek hp.
Dah jadi seronok duk tgk status/update kekawan... kikiki
InshaAllah semoga Al-quran disamping kita walau kita sesibuk mana pun...♡♡♡♡

Wednesday, August 12, 2015

2minggu lagi...

Haihh cuaknya rasa walau dah yang ketiga ni.
Masih rasa mcm anak pertama...
Semoga semua dipermudahkan..
Kekawan, doakan Ros yer...
Ampun salah silap , terkasar bahasa sepanjang berblog ni... jangan jemu datang sini yer walau update pun ciput2 je.. ♡♡♡

Friday, August 07, 2015

Throwback RAya Lepas....


Uishh kalau tengok gambar raya lepas seram pun ade..
 berat badan ni tak penah turun...
 Muka je duk berubah..hahhaa..
Orang laki maintain je kan.. jelesssss :(

















2009 - zaman baru lepas kawen, biasa lah time tu slim sikit kan. masih belum ade baby.. maka raya pun berdua lagi... hihi

2010 - first time asben raya di kelate, masa ni Ros pregnant Auni , xsilap 7bulan lebih tp biasalah perut memang tak nampak sebab badan pun besau..hahaha...

2011 - Dah ade Kakak Auni, umo tak sampai setahun lagi.. excited sebab ade baby.. Badan memang dah macam belon time tu... 105kg masa sebelum bersalin.. Lepas turun 10kg ja.. sobsob...

2012 - Masa ni pregnant Humaira 8bulan... badan ok xnaik banyak sangat sebab kawal..takut oo tapi masih range 90kg... tema time tu yang mana ade je.. kikiki

2013 - Kali kedua asben raya di kelate, Humaira pun dah kuar..hihi.. Punya nak jimat, asben pakai balik baju melayu koko tu.. :p

2014 - Masih lagi berempat... sempat masa ni Humaira slow perkembangan so kitaorang fokus dia dlu sebelum ade baby lain... Asben repeat baju melayu 2009 je, ros plak pakai baju mak yg dh xmuat.. janji raya kan... hahaha....beli utk anak2 je kat gene martino..kerlassss la..mama xdak saiz.. :P

2015 - Alhamdulillah tengah pregnant adik kakak Auni dan Kakak HUmaira... Baju yayer biasalah asben repeat baju koko tu lagi.. Lepas ni kena boikot dah baju tu..wakaakaka... Kali ke3 asben raya di kelate.. Dapat berkumpul semua adik beradik.. best sangat.. :)






Bedung dan barut baby super comel...

Assalamualaikum semua...
Pagi ni bersemangat nak ceritakan pasal bedung and barut baby yang super comel...
Barang-barang gini sangat penting kan utk anak 1st... 
Zaman Ros dlu tak jumpa benda gini, so anak ketiga baru lah nak merasa.. kikiki..

Ni antara barang Ros yg shopping ari tu.. macam2 ade terjual tau...

InshaAllah Shaz bedungbarut baby sangat sangat trusted... Warna kain bedung dan barut sangat2 comel tau.. Jahitan yang sangat berkualiti... Tali barut pun bila basuh memang tak bergulung :)

Rainbow...sweet kan??
Plain pun ada
Tungku bayi
Antara stock bedungbarutbaby
KLIK gambar utk view Harga :)


 Kalau korang nak tahu lebih detail pasal harga, saiz, dan lain-lain, jgn lupa follow ig dan fb atau watsap nombor kat bawah ni
                                               IG : @bedungbarutbaby
WhatsApp : 017-3825182



Thursday, August 06, 2015

Di sebalik tabir Humaira

Perangai anak-anak korang mesti ade kan time nak bergambar...
Ni disebalik tabir Humaira pagi raya..
Dah siap2 pakai tudung, bleh plak dibuangnya...
Habis bekas biskut dibaling..
Bekas kaca nak oiiii.
Sibbaik baling atas karpet... haishhhh
Tapi SATU KELEMAHAN bila suruh bergambar je mood trus ok..
PEACE tak tinggal walau air mata dah berjujuran. Hahaha...