Wednesday, December 30, 2015

Monday, December 28, 2015

Seronok naik ETS tren

Citer ni 2minggu lepas.. tapi hari ni baru dpt update.. maklumlah dh masuk sangkar emas blk. Haha.. sebelum ni ulang2 alik umah mak mentua dan mak sendiri.. heavennnnn sgt gantung kuali 3minggu :p 

Kitaorg book keretapi ets ni dekat sebulan jgak sbb mmg penuh jgak la cuti sekolah ni.. sekadar gi kajang je pun tapi Kakak Auni punya la seronok macam naik flight..

Kakak Humaira takpayah cerita, dia punya mood perghhh buat Ros and asben senyum2 je.. nak pukul?? Nak cubit mmg tak la kalau kat tempat awam.. sebab org akan cakap kat kita balik.. yang chinese plak ckp xpe xpe masih budak lagi.. :( sabar mmg dh lebih dr sabar... :p

Awal Pg dh tiba di stesen kreta api

Cian ayesha headband dh ke mata... :p

Ets dari bukitmertajam ke kajang

Thursday, December 24, 2015

Tuesday, December 15, 2015

Breastfeeeding, tak semudah disangka

Topik plus plus sedih skit pg ni..
Hampir 4bulan jd pumping mom walau tak kerja.
Ayesha nk susu, trus ros pam..
Kdg g jejalan, dah mcm ank culik lak bila dia ngis xckup susu...
Kdg masak ke apa, jadual pam dh skip.. sbb nk settle kan yg mna patut.. nangis la kejap ekk ekk budak tu...

ni semua gara2 ros kna rengat lepas bersalin, duk bg susu melalui cawan... dia mcm kesedapan cawan trus tak nak direct.. tambah pula tetek ayesha bernanah awal aritu lg dia tak mau menyusu direct.. sedih tu xyah ckp la...

Mcm2 usaha nk bg dia isap... so sekarang kalau gi memana, kna bawak pam, kena bawak botol.. gigih memang gigih... sebab tu bila pikir balik, duk umah je la... nak jalan2 suma jd malas... :(

Jadi makjemah pagi ni.hahaha

Friday, December 11, 2015

Thursday, December 10, 2015

Antara makanan boleh dan tidak boleh semasa berpantang

Gambar ni ros copy kat fb.. sharing kt sini senang, apa2 nnt leh rujuk.. hihi..

Sebenarnya bab pantang ni atas badan... tak kesemua org xleh mkn , tak kesemua org leh mkn.. :)

Makan biar berpada.. jangan sekali hadap... yg penting jaga barut, tungku, air akar, tangas.. inshaAllah dalaman ok... :)

Wednesday, December 09, 2015

Tadika Khalifah Intelek

Alhamdulillah kakak Auni dah habis sesi tadika 2015... nak kata terer tu tak la, tapi bab doa memang byk dia baca. Yasin, doa ibubapa, alfatihah dan surah2 lain alhamdulillah dia boleh baca.. 

Itu yg penting kan, yang lain tu pelan2 walau mama sedikit cuak jugak utk masuk darjah 1 nnt. Hihihi..

Manja tetap ada. Nangis pun cikgu kata sampai ujung tahun ada. Haha.. cikgu2 kat sini sumanya peramah dan baik.. 

Tahun depan, kakak Auni masuk prasekolah. Rezeki dia.. moga dia membesar dengan bijak di dunia dan akhirat...

Nanti kita tengok kakak Humaira plak pergi tadika.. hihi.. Ros htr dia mcm playschool gitu, kira xyah pkai uniform.. nanti 5tahun baru hantar tadika yg ada uniform.. hihi.. :)

Mini IBW celebration

Alhamdulillah dapat join mini gathering dengan mummy babywearing..
Boleh belajar cara nak pkai dan jenis2 carrier yng sesuai dengan kita.
Aktiviti ni pada bulan 10 yg lepas..
Tapi maklumlaa time tu busy la sangat, bulan 12 bru nak update. Haha...

kek yang sgt sedap.. owner kek yang sama dengan kek Auni :)

Semasa daftar

Adalah jugak gambar ros kat situ..hihi

Sesi round mall... 

Satu escalator kami punya.. hahaha

Ni hadiah sponsor, alhamdulillah rezeki ayesha dapat tupperware.. :)

Sesi try and error.. chewaahhh :p

Tuesday, December 08, 2015

Selamat hari lahir awak tersayang!!!

Selamat hari lahir awak tersayang pada 1disember lepas. 
Yang ke brapa ek?? :p
Beza 11tahun dengan Ros.. hahaha
Semoga dirahmati Allah...
Diberi kesihatan yang baik...
Serta dimurahkan rezeki...
Terima kasih segalanya susah payah utk kami berempat... :)

Kek ni beli yang siap je. Tak sempat nak tempah.. hihi...

Monday, December 07, 2015

Ayesha 3bulan

Susah sungguh nak update blog ni.. Arini mama ayesha nak story pasal dia.. hihihi

Alhamdulillah dah 3bulan si ayesha ni.. ank dara mama yg ketiga.. peramah and kuat berleter sebelum nak susu..lagi la mama lambatkan bg susu.. hahaha

Berat tak naik sangat walau lahir 3.65kg.. sekarang 3bulan baru 5kg.. yang penting ayesha sihat tu pun dh hepikan mama..

Lagi 3bln bleh mkn dah.. skrg pun bila tgk org mkn, dah pandai gerak2 mulut nyumnyum..

pesanan ayesha : Plsss ye auntie2 yg mbaca.. jgn tegur rambut saya... hahahaha

Saturday, December 05, 2015

Untuk warga utara!!!! Miyao-Taki

Kalau bagi Ros, pinggan maNgkuk ni penghilang stress... hahaha.. dapat pergi tengok pun xpe dah.. semalam pergi bersama asben, tp asben jaga ayesha dlm kreta.. temoat ramai jarang kitaorg bg anak2 trun..dudukla dlm kreta :p

Tempat ni kat Kulim.. sape yang berdekatan boleh la singgah...



Gambar Ni copy kt fb..