Saturday, June 08, 2019

SELAMAT HARI RAYA!!

Entah la mimpi apa nak update ni.
Berhabuk sungguh dah blog ni.
Masih ada ke yg ingat Ros? 😍
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN..
DARI ROS SEKELUARGA




Friday, May 27, 2016

Thursday, May 26, 2016

Aktif di Instagram

Assalamualaikum sahabatku semua.. entah apa la yg ros sibuk sgt sampai tak sempat nak update blog..inshaAllah suatu hari nnt.. ni dah nk puasa, lagi la sibuk kan.. baru anak 3 gamaknya, dah huru hara rumah. Haha..
Apapun, korang yang masih nk follow update terkini boleh la add ros kat ig tau.. kita saling kenal di sana plak.. :) ramai yg ros rindu nak terjah blog... terima kasih jugak yang ambil berat tentang ros.. 



Monday, December 28, 2015

Seronok naik ETS tren

Citer ni 2minggu lepas.. tapi hari ni baru dpt update.. maklumlah dh masuk sangkar emas blk. Haha.. sebelum ni ulang2 alik umah mak mentua dan mak sendiri.. heavennnnn sgt gantung kuali 3minggu :p 

Kitaorg book keretapi ets ni dekat sebulan jgak sbb mmg penuh jgak la cuti sekolah ni.. sekadar gi kajang je pun tapi Kakak Auni punya la seronok macam naik flight..

Kakak Humaira takpayah cerita, dia punya mood perghhh buat Ros and asben senyum2 je.. nak pukul?? Nak cubit mmg tak la kalau kat tempat awam.. sebab org akan cakap kat kita balik.. yang chinese plak ckp xpe xpe masih budak lagi.. :( sabar mmg dh lebih dr sabar... :p

Awal Pg dh tiba di stesen kreta api

Cian ayesha headband dh ke mata... :p

Ets dari bukitmertajam ke kajang

Wednesday, December 09, 2015

Tadika Khalifah Intelek

Alhamdulillah kakak Auni dah habis sesi tadika 2015... nak kata terer tu tak la, tapi bab doa memang byk dia baca. Yasin, doa ibubapa, alfatihah dan surah2 lain alhamdulillah dia boleh baca.. 

Itu yg penting kan, yang lain tu pelan2 walau mama sedikit cuak jugak utk masuk darjah 1 nnt. Hihihi..

Manja tetap ada. Nangis pun cikgu kata sampai ujung tahun ada. Haha.. cikgu2 kat sini sumanya peramah dan baik.. 

Tahun depan, kakak Auni masuk prasekolah. Rezeki dia.. moga dia membesar dengan bijak di dunia dan akhirat...

Nanti kita tengok kakak Humaira plak pergi tadika.. hihi.. Ros htr dia mcm playschool gitu, kira xyah pkai uniform.. nanti 5tahun baru hantar tadika yg ada uniform.. hihi.. :)

Tuesday, December 08, 2015

Selamat hari lahir awak tersayang!!!

Selamat hari lahir awak tersayang pada 1disember lepas. 
Yang ke brapa ek?? :p
Beza 11tahun dengan Ros.. hahaha
Semoga dirahmati Allah...
Diberi kesihatan yang baik...
Serta dimurahkan rezeki...
Terima kasih segalanya susah payah utk kami berempat... :)

Kek ni beli yang siap je. Tak sempat nak tempah.. hihi...

Monday, December 07, 2015

Ayesha 3bulan

Susah sungguh nak update blog ni.. Arini mama ayesha nak story pasal dia.. hihihi

Alhamdulillah dah 3bulan si ayesha ni.. ank dara mama yg ketiga.. peramah and kuat berleter sebelum nak susu..lagi la mama lambatkan bg susu.. hahaha

Berat tak naik sangat walau lahir 3.65kg.. sekarang 3bulan baru 5kg.. yang penting ayesha sihat tu pun dh hepikan mama..

Lagi 3bln bleh mkn dah.. skrg pun bila tgk org mkn, dah pandai gerak2 mulut nyumnyum..

pesanan ayesha : Plsss ye auntie2 yg mbaca.. jgn tegur rambut saya... hahahaha

Saturday, December 05, 2015

Untuk warga utara!!!! Miyao-Taki

Kalau bagi Ros, pinggan maNgkuk ni penghilang stress... hahaha.. dapat pergi tengok pun xpe dah.. semalam pergi bersama asben, tp asben jaga ayesha dlm kreta.. temoat ramai jarang kitaorg bg anak2 trun..dudukla dlm kreta :p

Tempat ni kat Kulim.. sape yang berdekatan boleh la singgah...



Gambar Ni copy kt fb.. 


Wednesday, December 02, 2015

Selamat hari lahir NURAUNI

Alhamdulillah genap 5tahun anak mami ni pada 30nov lepas..

Semoga diberi kesihatan yang baik, bijak n solehah... 

Kek mcm biasa , ros order dgn kak anne.. suka sgt kek dia sbb kena tekak♥♥♥.

Makasih kat keluarga mentua sebab deco2 siap belon segala... 

Kek dh comot, ramai tak sabar... haha

Sepupu kakak Auni

Makanan umah tok... nyummy

Thursday, October 01, 2015

Pengalaman bersalin AYESHA

Dah sebulan baru nak update pasal ni. Maklumlah kali ni memang nekad nk pantang bebetul.. chewaahhh :p


Bawah ni plak pengalaman bersalin AYESHA...

Khamis 20/8/2015

1am - Tengah sedap tido , Ros terjaga sebab perut memulas.. so masuk toilet buang segala.. duk dalam 5min rasa plak.. dah xsedap hati, terus ros kemas rumah, mop dan lipat baju. Kemas beg hospital dan baby.. last minit buat.. berdebar rasa..
Time ni asben dah tido dgn Auni humaira kat depan tv.. sejak pregnant memang tak tido dah kat atas, suma tido bawah sbb tak larat la kalau nak turun naik rumah 2tingkat. Tu ros la.. org lain xtau la..hahaha

3am - Ros g sandar belakang asben rasa dah mcm sakit sgt sebab contraction dh 5min sekali.. jenuh nk tahan.. asben bangun terus mandi2 dan nk hantar kat rumah mak. Nak urus2 anak , baru hantar Ros kat hospital

7am - tapi lepas sampai umah mak lepas Subuh, mak Ros pgg perut kata baby belum turun mungkin petang baru bersalin katanya.. Ya Allah rasa nak nangis sebab sakit dah 5min sekali.. tak tahan dah rasa... nak mkn, nak minum semua tak leh.. tapi mak ros paksa dan paksa... muka abes berkerut sebab taktahan..

10am - Time ni mak Ros suh tido jap.. uihh nak tido pun tak bleh dah.. rasa nak bersalin dh rasa.. mak ros ckp lambat lg ni.. ptg bru baby kuar.. duk ulang je dia ckp.. mak kata nk pergi hosp pergi lah, tapi nanti kena tahan wad je la.. dia pgg betis pun xrasa baby nk kuar.. Alahai..

4pm - Time ni memang taktahan dah... bgtahu kat asben nak gi hospital dah sebab sakit sgt2 dh rasa.. jenuh bertahan dr 1pg hingga 4ptg, sakit setiap 5minit tu.. mak Ros pegang perut cakap baby dah mcm kelodak and betis serta kaki dah sejuk baru dia suruh g hospital. Asben plak cuak sebab takut bersalin dalam kereta. Haha.. mak ckp sempat lg.. 2jam pun sempat lg.. aduh... jenuh jgak dengar cakap mak ni.. kahkah..

4.30pm - Sampai hosp, nurse cek tekanan darah and urine.. tapi urine xdpt dah sebab Ros xleh nk buang airkecil dh sebab sakit sgt2 dah.
Doc suruh baring and nak scan serta check bukaan. Katanya bru 6cm.. sakit ros mcm dah bukak byk.. katanya labour room xde kosong sebab ramai datang nk bersalin..haishh..

5.30pm - Baru dapat masuk labour room.. nurse tolak pkai wheelchair.. masa nak naik atas katil tu Ros dah xleh naik sebab sakit sgt. Nurse suruh naik jugak.. dia kata ari ni ramai masuk terus nak beranak. Dia prepare semua brg atas katil and pecahkan ketuban.. lepas tu, terus rasa baby nak kuar.. ade pulak light meconium, nurse tanya doc, doc ckp xpe truskan bersalin normal sebab kepala baby dah nampak.. cuak gak kalau nk kna emergency czer..

6.08pm - Alhamdulillah selamat bersalin anak perempuan sebesar 3.65kg.. tak terkata bila nurse letak atas dada. Sgt sgt lama bonding time.. rasa happy sgt

Wednesday, September 30, 2015

Selamat Hari Lahir Humaira

HUMAIRA BINTI AHMAD RIZAL
28 September 2012
3.6kg

Rasa kejap je masa berlalu..
Dah 3tahun si kedua Ros ni.
Alhamdulillah..
Pernah Ros cerita pasal dia.
Perkembangan lambat.
Berjalan 1tahun10bulan..
Merangkak je lebih..
Dapat tahu merangkak lama lagi bgus lega rasa..
Tapi sekarang, Ya Allah Tak terkawal nk jaga dia..
Ngamuk sana ngamuk sini..
Baling barang tu xyah cakap la..
Byk bersabar je la..
Nanti dah besar, akan rindu semua tu..
Takde kek tahun ni sebab mama berpantang..
Lgpun awak belum kenal ape tu birthday.hahaha..
Nnti dh faham , kita celebrate tau :p
Moga awak menjadi anak yg bijak dan solehah..
Berjaya di dunia dan akhirat.
Aminnn...

SELAMAT HARI LAHIR UNTUKMU HUMAIRA ♡

Sunday, August 23, 2015

Alhamdulillah dah bersalin...

Alhamdulillah Ros dah selamat bersalin baby girl...
3.65kg/54cm
20/8/2015 (5 zulkaedah 1436)
6.08pm


Tuesday, August 18, 2015

The Little Stars on Stage

Bebaru ni kakak Auni terlibat dengan aktiviti tadika kat Mydin Mall Bertam... mama n papa pun semangat la nk tgk.. berdebar pun ade.. tanya dia buat persembahan apa.. katanya cing cing kechau... haishh jenuh memikir.. haha

Rupanya buat persembahan tarian joget cina.. haha... boleh la nak.. omei sgt persembahan gtu.. nasibbaik xnangis.. maklumla manja skit kakak Auni ni.. risau tkut dia malu buat persembhan depan org ramai :p

Monday, August 17, 2015

Rumah Terbuka BErtam PErdana 2


Salam Isnin....
Ok Raya pun dh abes bebaru ni.. 
Ni entry last dah pasal raya 2015..
 Lpas ni kita update pasal baby 2015 lak.. InshaAllah jika diberi rezeki ketiga ni...
Dalam Kawasan Taman kawasan umah Ros ni Alhamdulillah sgt lah hepi sebab semangat kejiranan tu ada dlm kawasan ni.. Dari majlis gotongroyong, majlis berbuka puasa n majlis raya sebegini :)

 Semoga ukhuwah kita sentiasa terjalin... Aminn :)
mood budak peace tu hanya lah bertahan 10minit.. lpas tu kena balik dah \;p

ni char koey teow... paling panjang beratur ..kikiki

satay...
menu wajib kot kalau open house besaran ni.. kambing golek..hihiihi

cendol..nyummy.... laksa xde lak...klu x, leh geng.hahahah
menu nasi beriani :)
rebutan anak-anak :P
ketupat rendang pun menu wajib kan :)