Monday, September 29, 2014

HUMAIRA 2Tahun!!!

Alhamdulillah semalam genap 2tahun si Humaira mama ni. Di kala umor 1tahun10bulan baru dapat jalan. Perkembangan agak lambat tapi lega dah sikit bila dh jalan ni. Tunggu part bercakap plak.. :)

Kalau cerita bab aktif tu memang aktif jugak la dia ni. Bab panjat tangga, panjat meja suma dia amek bahagian.. Masa jaga Auni dulu xderlah ada aktiviti mcm tu.. Hahahha... Bab kata, lain anak lain ragam kan :) 

Apapun, SELAMAT HARI LAHIR UNTUK HUMAIRA... Moga menjadi anak yang solehah, bijak dan sehat yer... :) 

Thursday, September 18, 2014

Jamuan raya bertam perdana 2

Perghh dah berbulan abis raya bru nk crita.kekeke. salah satu keistimewaan di tmpat tggal ros ni diorg mcm bersatu la. Chewaah. Kdg ada gotong royong, kdg ada ceramah. Kalau di bln puasa, ada majlis berbuka puasa (>_<)

Alhamdulillah smoga kejiranan di sini kekal selamanya. Dah byk kemudahan di sini. Kedai pun dh byk. Mydin pun ada, tak lama lg tesco plak nk naik. Hehe.

Kat bwah ni ada gmbr skit tentang jamuan raya bln lepas di bertam perdana ni.

Wednesday, September 17, 2014

Update Humaira : Dah boleh Jalan

Alhamdulillah syukur sangat bila tengok si kecik ni tergedek2 jalan.. Dulu kerap jugak jatuh time berjalan, sekarang ni alhamdulillah dh maju skit tanpa jatuh..hihihi.. Di kala umur 1tahun 10bulan baru mek ni dpt jalan... Insha Allah korang if anak aktif ke sana sini dengan cara ngesot, merangkak maknanya dia boleh jalan mungkin take time..

Memang hampir putus asa jgak.. Sebak sangat bila dpt tau anak tak dapat jalan mcm doc ckp. Ros pergi fisio lagi doc duk ckp mcm2. Lastly, amek keputusan tak nak pergi fisio.. Kikiki.. Bebaru ni lepas Humaira dah jalan, ros call balik tempat fisio tu untuk pergi..kekekke... Ok la, xder la duk dgr ugutan lagi kan :p

Tuesday, August 26, 2014

Raya di rumah sendiri... :)

Dua minggu selepas raya ketiga, tetamu datang tak berenti.. Alhamdulillah syukur.. Semoga datangnya korang semua dimurahkan lagi rezeki keluarga ini.. Rumah ni simple aje sebenarnya.. kalau korang tengok umah jiran2 Ros pergh super dasyat abisss.. mau nangis dalam bilik air.. kikiki.. Ros buat konsep moden je byk.. Semua citarasa asben... ade la skit2 tumpang bagi idea kan :)

Lagipun nak bagi rumah nampak luas kan.. takmo ade divider segala.. anak2 pun nak berlari senang, tambah pulak ade kereta mainan lagi la dasyat duk memusing.. :P NAnti lepas ni Ros update pasal rumah skit2.. lambat skit, banyak yang kosong kosong lagi :P

Ada jugak yang datang Ros xsempat nak amek gambar... tau duk hidang makanan sampai lupa nak snap gmbar.. Tq korang sudi datang...
ini budakk memang suka kaco dekor mama.. boleh la nampak sebahgian ruangtamu skit kan :)
ni area dining... hidang charkoeyteow untuk tetamu datang malam ngejut :P hahaha
ni keesokkannya... semua datang petang serentak
area luar rumah.. rumput tu effect gmbr je wrna gitu..luar wrna pucat je :P
beautiful girl.. dalam kamera asben banyak sangat gmbr dia ni :)
best main rumput ye nakk.. setahun sekali boleh la..hahhaha
anak2 pakat2 enjoy di luar kawasan.. Mak2 ayah semua sembang2 dalam rumah..hahaha
terima kasih semua kerana datang :) tak raya pun leh datang lagi :P


Monday, August 25, 2014

Raya 2014 kami....

Dah nak abis raya baru nak update blog.. kikiki.. tak de semangat lepas raya.. :p Alhamdulillah dalam kesederhanaan dapat jugak kami sekeluarga raya.. gambar raya pun xde meriah sangat.. sebak bila teringat kisah GAZA masa ni.. tahun ni asben dan Ros tak der baju raya.. semua kitar semula.. anak2 je beraya sakan.. baju mesti baru .. anak2 seronok mak pun hepi kan.. :) hihi

MALAM RAYA


 HARI RAYA


yang ni jer la gambar family kecik kami.. tahun depan berlima ke berempat ea?? kikiki
ni gambar all my family mentua... :)

Friday, August 22, 2014

Malaysia berkabung

Hari ni 22Ogos , hari MALAYSIA BERKABUNG.. tak terungkap kata bila jadi begini.. Sebak.. Andai berada di antara keluarga lagi la terucap kata. Semoga diorang tabah dan sabar menghadapi dugaan Allah....



Sunday, July 27, 2014

Selamat Hari Raya 2014

Alhamdulillah tahun ni dapat merasa nak raya lagi.. Semoga Ramadhan kita diberkati tahun ini..inshaAllah... Ros tahun ni raya umah mak mentua.. Boleh la diterima.. Happy jugak.. Syukur... Dari menghadap jem kan :p

Best raya umah mak mentua ni sebab ada ketupat rendang.. Maklumlah sebelum ni xpernah merasa makan ketupat gini.. Raya kelantan pepagi terus makan nasi .. Kikiki... 
Ni gambar ketupat mil buat... Jap gi malam baru kukus and baru buat rendang.. Adududu xsabarnyaaa :p

Di sini Ros sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN andai tersalah/terkasar bahasa.. Pada yang pulang ke kampung, hati-hati di jalan raya... :)




Monday, July 14, 2014

Raya mana tahun ni??

Alhamdulillah dah 16ramadhan... Kalau terawih pun dah ade qunut semalam. Bab masak ni, kekadang masak, kekadang makan kat surau depan umah.. Kadang gi umah mil, umah mak. Jarang ade kat rumah, tapi kalau duk rumah mesti nak masak jugak.. Korang dah shopping raya ker?? Ros tahun ni pkai yang mana ade jer.. Dekat anak2 je beli baru.. Tinggal baju kurung jer nak jahit..mampu ker jahit dgn takdak asas ni? Kain pun xdak lagi... Kahkahkah :p

Bercerita tentang raya, korang raya kat mana tahun ni..? Tahun lepas raya kelantan, so tahun ni mesti lah giliran en.asben.. Tapi tapi tapi Ros nak raya kelantan lagi ...boleh x? Hihihihi... Sebenarnya teringin nak berbuka puasa dengan keluarga di sana.. Tahun lepas xmerasa... Tahun ni ramai family kelate berkumpul...just teringinnnnnn...pleaseeee... Hmmm hmmm dah sah sah kena reject kan.. Xtau lah... Tapi raya umah mil pun best, ade ketupat rendang.. Arghhhh dilemma.... :( mak ros yang kat sp pun xbalik tahun ni.. Mcm mana ni?? 


Dilemma tengok 3negeri ni..kahkah.. Apapun pilihan di tangan suami.. Che waaaahhhh :p redha gituuu.. Hahhaha.. 


Thursday, July 10, 2014

BOIKOT.... Boleh ker??

Kalau nak cerita pasal BOIKOT ni memang susah kan, sebab banyak barang yang diguna pakai harian,, sebagai makanan harian dan segalanya...tapi bila tgk gambar perang dan berdarah tu macam mampu jer kan nk boikot., tak salah kita cuba... Jangan la hangat-hangat tahi ayam.. Time perang boikot, time redha p makan balik.. Mana tau time kita p beli atau makan balik tu diorang leh kumpul duit untuk gi perang? Sobsob.... 

Kat bawah ni antara produk boikot.. Moga kita istiqamah.. Walaupun Ros kekadang ade jugak guna produk tu and makan produk tu.. Yang mana kita mampu jom boikot, yang takmampu xpelah.. Asalkan ade usaha kan :) jangan la kita ckp nak menang kan diri.. Ade jugak yang cakap, kalau nak boikot , boikot semua la.. Ni milo duk makan, coklat duk makan.. ROS dah cakap... YANG MANA KITA MAMPU BOIKOT , KITA CUBA BOIKOTTTTTT,... faham takkk???? :p

                Sk-II rasanya produk jepun kan.. Huhuhu.... 



Banyakkkkkkkkkkkk jugakkkkkkk produk yang duk guna tu... Haishhhh... Pusing2 kepala duk pikir.. InshaAllah kita boleh..... :) Jom sesama kita doakan untuk keamanan Gaza.. Ingat, DOA ADALALAH SENJATA YANG PALING KUAT UNTUK UMAT ISLAMMMM.... 

PRAY FOR GAZA

Ya Allah sedih tgk gambar yang korang duk share tu.. Kecik2 dipenuhi darah dan sebagainya. Ayah nak lindung anak, akhirnya kedua ditembak.. Ya Allah sebak sangat.. Nak makan pun duk teringat mak cakap.. Nak raya pun dh tak bersemangatt. Kita kat sini punya lah beli baju raya kan, tapi diorang... Allahuakbar... Moga jannah tempat diorang.. :( apapun yang termampu kita sama-samalah memberi sumbangan pada diorang.. InshaAllah moga itu saham akhirat kita.. Dan JANGAN lupa DOA untuk GAZA dalam solat kita.. :) 

                                                     Pic credit : google :)