Monday, June 30, 2014

Aeon Bukit Mertajam, Alma

Ok td cerita pasal kidzoona kan.. Dah alang tempat baru kan, meh nak tayang2 sikit sekitar kawasannya..kekekeke... Best sgt la kan kalau tempat baru ni.. Suma design cun2, bersih segalanya..
Sebelum terjah ke kawasan lain, kitaorang perkena Nasi ayam The Chicken rice Shop dulu.. Lama sungguh tak makan, sejak pindah rumah baru ni suma jadi malas nak kluar rumah..kikiki.. 
Jangan isau , gambar makanan tak akan ditayang..tayang kedai jer.. Hahhaha..

Selesai makan, kitaorang terus g kidzoona.. Bagi anak2 main katakan.. Hepi lah diorang kat sana selama 4jam.. :) lepas main, bagi susu terus tido dlm troli..hahahah... Pastu mak ayah bestla pusing sana sini cuci mata... 


Yang taktahan tengok baju bebudak kat sini... Haihhh..KALAU AKU KAYA.... :p Asben Ros taknak shopping lg, katanya takbest tak de lagu raya.. Tak rasa nak raya.. Boleh pulak gitu ye laling... Yang penatnya nnt syg la nak handle bebudak sambil shopping....:p 

Kedua yang best kat sini ada DAISO dan MR.DIY.. Ari tu pergi cuci mata jer tak beli apa pun sebab bajet bajet ketat... Opsss!!!! :p 
Tapi DAISO kat sini kecik jer... Boleh la nak tgk2 barang kan.. :) haishh kena datang lagi ni.. :p

Lastly paling adventure kat sini untuk kanak-kanak ialah permainan kat bawah ni.. Sonok tengok.. Tunggu Auni besar sikit leh la main nanti.. Hehhehe.. Mak pun excited jugakkkkkk.. :p ada flying fox, climbing and sebagainya.. :)

Sekian laporan mak anak dua di AEON MALL BUKIT MERTAJAM , ALMA ...kkekekke :) jom jejalannnnnnn....

Friday, June 27, 2014

Kidzoona Aeon Bukit Mertajam

Alhamdulillah dah masuk hari kedua Ramadhan :)
Ok, citer lama nih.. Hahhaha.. Hari Khamis lepas.. Buat mak yang jarang bawak anak kluar mcm Ros ni, dapat g sana memang besttttt... Mak yang xcited lebihh :p hahahah... Kitaorang pergi hari Khamis sebab bebaru ni pergi sabtu parking full, kidzoona pun padat... 



Syukur asben Ros keje 3hari jer... Isnin, Selasa dan Rabu. Hari lain dia cuti.. Tapi kitaorng banyak duk rumah.. Susah nak keluar2 ni.. Kekkke.. :p bak kata Rumahku Syurgaku :) Rumah pun xdelah cantik mana pun.. :p eh dah lari topik... Hihihi.. Ok pasal kidzoona ni memang best sangat.. Harga pun xde la mahal sgt.. Berhibur untuk anak kan :)


P/s: andai la dpt wat playroom diorg mcm ni.. Kekeke.. Tp selalunya bebudak duk kat umah diorg cpt jemu kan.. Haishhh :p 









Thursday, June 26, 2014

Semangat kejiranan di kawasan BP2

Alhamdulillah mempunyai kejiranan yang sangat baik.. Bebaru ni kawasan rumah Ros BERTAM PERDANA 2 adakan aktiviti gotongroyong.. Masuk kali ni dah 4kali diadakan sepanjang Ros duk dari November lepas. Ada masa ppuan yang kena masak.. Kalau ppuan masak fahamla kan, mulut pun bising..hahahah :p tapi memang best.. Yang umor senior pun kita bleh lg nak melawak.. Gelak je diorg tu.. Tu yang awet muda kan.. :)


Tengah seronok jemah, tetiba kaknani datang bawak pelam pokok dia.. Pelam sebiji pun dh berat sekilo.. Hahhaha... Apa lg lagi sonok la duk mencicah asam..

Lepas makan pelam, pakat duk gi check kesihatan. Bab BMI ni banyak yang fail.. Maklum la suma overweight tmasuk Ros..hahhaha.. Yang tekanan darah ok sebelum ni suma jadi naik abis.. Hahhaha.. Tapi xpe, happy always.. InshaAllah xde apa tu.. Mungkin byk jalan... Positif2 .kikikiki

Kaum lelaki pulak diorang sibuk dengan bersihkan kawasan.. Kali ni diorang tanam pokok buah sekeliling padang katanya.. InshaAllah lepas ni boleh dapat hasil kan.. :) 


Lepas ni, mungkin semua sibuk dengan Puasa kan... :) Kat surau Ar-Rayyan BP2 ada jugak time2 diorang buat makan berbuka. Tilawah ada dari lepas subuh sehingga pukul 9pg.. Nak join tapi fahamla Humaira ni.. Mengaji kat rumah pun sibuk nak koyakkan Alquran apatah lagi dia tengok banyak alquran sekeliling.. Hahaha.. Bukan alasan ok.. :p 

Lastly terimalah santapan buat semua semasa hari gotongroyong tu.. Selamat tengokk semua.. Slurppppp :)