Wednesday, July 25, 2012

Karnival Upin dan Ipin Juru Autocity

Bebaru nih Ros ade ceritakan pasal Karnival ni.. leh tengok entry kat SINI :) Seronok Upin dan Ipin datang Penang, tambah pulak dekat dengan umah Ros. So memang kitaorg decide nak pergi tapi sebab abah Ros masuk wad asyik tertunda.. So last week before Ramadhan tu dapat jugak pergi..(mama yang excited sebenarnya :P)

Jom layan picca aje lah :P
pintu gerbang nak masuk :P
time ni upin ipin tengah ade persembahan chicken dance


p/s: dah jumpa Upin Ipin terus balik.. Tak sampai setengah jam pun kat sana.. Hahahah :P

Wednesday, July 04, 2012

PENANG BIRD PARK

Sebenarnya ni entry tertunggak. Maklumlah ade anak kecik nih tak boleh nak ngadap komputer sangat, blogwalking suma Ros guna ipad. :) 

Ros nak citerkan pasal Penang Bird Park nih. Actually dah lama plan nak gi, tapi asyik suka duk di rumah sendiri maka setelah 4tahun menginap di Penang, inilah kali pertama menjejakkan kaki ke PENANG BIRD PARK. Kalau ade child, memang diorang enjoy habis la kot. Tapi as sweet couple atau suami isteri nak pergi mesti bored skit :P hihihi


Harga tiket pun boleh tahan lah.. Tapi tak silap dapat keychain free dengan tiket ni tapi BERSYARAT mesti beli soft drink yang dijual baru leh dapatkan keychain tuh.. :)

  *** DEWASA : RM15
  *** KANAK-KANAK : RM10
  ***KAMERA : RM1

Antara haiwan yang terdapat kat sini.. Ros buh yang comel2 yer, ada banyak tapi nanti korang jemu lak.. Hahahah...
burung yang paling BESAR kat sini.. :P


Ni pulak gambar kanak-kanak riang yang 1st time datang tempat macam ni :P

i'm in love.. hug me plzzzz... :P
terlalu suka tgk burung ni.. kat sini paling lama spend time untuk Auni :)
senang jer jadi budak nih.. Asal ngantuk terus tido :P
Sesi bergambar wif burung :) Tapi kena lepas time show kot baru happening macam ni :)
  ***BIRD SHOW : 11.30PG dan 3.30PTG


Kat bawah ni pulak family potrait yang telah diambil oleh photographer kat sana :)
Rm25 sekeping gambar :p (Nak pesan, kalau nak soft copy kena bawa pendrive yer, sebab nak harapkan dia email memang lambat.. :P)





 Ni detail about PENANG BIRD BARK :)

Bird Park (Penang) Sdn. Bhd.
Jalan Todak, Seberang Jaya,
13700 Perai, Penang,
Malaysia.
Klik sini untuk peta yer :)

Tel : 604-399 1899
Fax : 604-399 1899

Email :
pengbird@tm.net.my