Thursday, November 13, 2014

Pasar nelayan Penaga

Haishh kalau cerita pasal benda murah mesti ramai nk serbu... kat pasar nelayan ni ikan, udang dan ketam harga tak la murah sangat tapi terlampau fresh tu gerammmmm...

Asben Ros kekadang sanggup g belah sana semata nak beli ikan kembong fresh.. mak aihh sanggup jugak tunggu boat datang nak beli ikan :p kekawan yang duk area ni leh la pergi tgk ikan.. kadang ikan tenggiri, ikan jenahak n mcam lg ikan ada. Tak selalu, kira mcm nasib la... 

Harga ikan tu tengokla kadang sekilo rm6/rm7/rm8.. bila amek byk kilo terus jatuh harga.  Hihi.. 
udang besar pun kadang sekilo rm40/rm45 gtu ja. Sekarang ni nk mkn ayam rasa semacam kan maklumla ayam cucuk.. apapun kalau nak mkn ayam, mmg prefer ayam organik or ayam kampung... :) masing2 la kan.. kadang bedal jugak ayam cucuk pun.hahahah... sekali skala bolehlah kita berorganik..waakakaa ..

Pasar nelayan ni hari hari ada.. tp kalau ahad ramai sbb hari minggu.. harga pun mahai skit..  :)
Boat baru tiba.. masa ni dalam pukul 10.30pg. Waktu tak tentu, kadang tiba awal kadang tiba lambat...

Suasana dalam pasar nelayan

Ketam baru tiba.. masih merayap ketam2 ni.. hihi.. sekilo dlm rm15-rm20

Udang fresh.. harga ikut size.. 1kg dalam
rm40-rm55

Tu diaaaa ikan baru naik. Berlendir lagi.. bakar ni mmg sedappp sgt... haishhhh... 

2 comments:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

hanansofea aziz said...

bes kan ingt nk ajak abg g mgu ni..fresh ikan2 nya..blh bg jiran klu byk hihih