Monday, December 12, 2011

Nasi Padang Minang, Penang

Sabtu lepas, Ros and family pergi makan kat NASI PADANG MINANG kat Jalan Transfer, Penang. Kat sana tersedia lebih kurang 40jenis lauk. Lauk memang sedap dan sentiasa fresh dan panas2. Memang tak termakan lah suma lauk tu. Kalau pergi sana Ros amek ikan bakar, sambal belacan, ulam-ulaman dan gulai pun memang sedap sangat.

Boleh dikatakan semua jenis lauk-pauk ada kat sana. :) Satu lagi pasal air minuman, Ros selalu order air kotak je sebab kat dalam tu Chinese yang bancuhkan. Kalau korang tak kisah leh aje nak order :P harga makanan kedai berpatutan la, tak murah sangat and tak mahal sangat.. Memang berbaloi la sebab nyummy rasanya :)

Diorang ni family-run business, Restoran Nasi Padang Minang telah diajukan oleh Alias Rahman dan isterinya. Nasi padang ni sebenarnya berdasarkan style masakan yang datang Sumatera Barat, Indonesia.

memang nampak macam kedai cina tapi bkn sebab di Penang ni banyak sewa dengan kedai cina :)
sebahagian dari lauknya...
ada yang xsiap lagi nih :P
yummyyy....

Kat bawah ni detail kedai nih kalau korang berminat nak rasa :)

Nasi Padang Minang
International Hotel
92 Transfer Road
10050 Penang

(11am-8pm tapi selalunya kalau dah petang lauk dah tak berapa fresh atau habis :P)
 GPS Coordinates : 5.421384  100.330698

 Sumber: ada gak copy sikit-sikit dari blog lain :)

9 comments:

Tina Othman said...

wah, menarik tgk deretan lauk tu

pha is said...

nanti nk try pi lah... hehehe

irenedahayu said...

akak last week ada gi makan roti canai troad... lama tak pekena nasi padang kat situ.. memang sedap...

♥ ROS ♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥ ROS ♥ said...

Tina: memang menarik kak.. Mcm2 ada.. Hihihi

Pha is: haa lekaih2, mmg akan pi lg nnt..

Kak irenedahayu: roti canai dpan tu ek? Mmg marvelous jgak lar.. Hehehe

Anonymous said...

sakan depa p xajak kita pn..ni ucu nk marah ni :p

♥ ROS ♥ said...

jgn marah2 nnt xencem dah :P nnt auni bwak g mkn reramai yer :)

Anonymous said...

bila tuh..lapaq dh nih..hehe

♥ ROS ♥ said...

Sabar itu separuh dr iman... Hahahha... :p