Monday, June 30, 2014

Aeon Bukit Mertajam, Alma

Ok td cerita pasal kidzoona kan.. Dah alang tempat baru kan, meh nak tayang2 sikit sekitar kawasannya..kekekeke... Best sgt la kan kalau tempat baru ni.. Suma design cun2, bersih segalanya.. 
Sebelum terjah ke kawasan lain, kitaorang perkena Nasi ayam The Chicken rice Shop dulu.. Lama sungguh tak makan, sejak pindah rumah baru ni suma jadi malas nak kluar rumah..kikiki.. 
Jangan isau , gambar makanan tak akan ditayang..tayang kedai jer.. Hahhaha..

Selesai makan, kitaorang terus g kidzoona.. Bagi anak2 main katakan.. Hepi lah diorang kat sana selama 4jam.. :) lepas main, bagi susu terus tido dlm troli..hahahah... Pastu mak ayah bestla pusing sana sini cuci mata... 


Yang taktahan tengok baju bebudak kat sini... Haihhh..KALAU AKU KAYA.... :p Asben Ros taknak shopping lg, katanya takbest tak de lagu raya.. Tak rasa nak raya.. Boleh pulak gitu ye laling... Yang penatnya nnt syg la nak handle bebudak sambil shopping....:p 

Kedua yang best kat sini ada DAISO dan MR.DIY.. Ari tu pergi cuci mata jer tak beli apa pun sebab bajet bajet ketat... Opsss!!!! :p 
Tapi DAISO kat sini kecik jer... Boleh la nak tgk2 barang kan.. :) haishh kena datang lagi ni.. :p

Lastly paling adventure kat sini untuk kanak-kanak ialah permainan kat bawah ni.. Sonok tengok.. Tunggu Auni besar sikit leh la main nanti.. Hehhehe.. Mak pun excited jugakkkkkk.. :p ada flying fox, climbing and sebagainya.. :)

Sekian laporan mak anak dua di AEON MALL BUKIT MERTAJAM , ALMA ...kkekekke :) jom jejalannnnnnn....

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

shopping2

Mama Idlan Irsyad said...

rasa macam pernah pergi sini dl.. aeon ni jusco ker? ker mmg baru buka? hahaha..

♥ ROS ♥ said...

Mama idoan : yg jusco perda tu dh tutup.. Ni buka kt alma plak.hihihi

Masya said...

kikiki .. kemahin lgkan melaporkan..