Tuesday, February 25, 2014

Home progress : Sliding door di dapur

Tajuk campur2 English+malay :p kikiki... Ni satu lagi projek berdebu kat rumah.. Memang penat nak sapu/lap segala habuk. Tapi resultnya alhamdulillah puas hati. Cuma tinggal yang cat saje. Tujuan buat sliding door kat dapur ni, konon nak bagi effect luas kat dapur.. :) kat bawah ni gambar sebelum dipecahkan.. Abaikan selerak2 itu and kitchen kabinet yang tidak berpintu.. Fuh nanti citer pasal kitchen kabinet ni..memang banyak masalah jugak :p

Ni yang asal. Ada pintu zink and tingkap :)

Malam sebelum proses ketuk2 tu, kitaorang memang balut kitchen kabinet.. Takut kna batu and habuk. Walaupun tutup, habuk tetap ada.. Tapi sekurangnya xde la banyak sgt kan :) 

Balut dgn plastik mcm ni jer.. Tp habuk tetap ada :)

Dah ready untuk ketuk..bergegar jugak rumah time ni. :p

Dah nampak keluasan kat situ.. Abaikan semak2 kat luar tu... Nanti letak pokok cntik2 :p

Request pasang tingkap permanent kat atas tu untuk kuatkan lagi...risau gak kan...

Dan hasilnya.................

                                      
                                           Alhamdulillah dh siap.. Tggu masa nak cat je.. :)

P/s : pleaseee... Renovate dulu baru masukk.. Ros terpaksa masuk awal sebab nak bajet kan.. Kira ade bajet bru buat sikit2.. Kalau korang ade duit, leh buat semua sekaligus :)


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comfirm cantik

Masya said...

sikit² lama² cantik rumah ros...

SYANI said...

Bagus idea ni.. terang dapur ye... Abih tu cemana Ros cover supaya orang tak nampak dalam rumah bila waktu malam?

♥ ROS ♥ said...

@syani : xde rumah 2tingkat around tu... So mmg xnampak dalam :) tembok belakang pun dah kasi tggi.. dlm proses nak buh blind.. Tp wat msa ni xbuh lg sbb xnmpak pun dlm umah.., :)

::EIDA:: said...

xpe slow slow.. nnti lame lame cantik la.. hehehhehe... kita pun duit tak bekepuk kann ehhehhee

yUmiE AzuRa said...

menarik idea ni..cantikkk!!

~ NANA ~ said...

better ada sliding door cmni kan? nampak pon cantik drp pintu besi tu...hihi

mizzy amalina said...

cantiklah da psg sliding door tu.mmg nampak luas sikit... :)

Ann said...

dapur pasng sliding door..xdela rs berwap kt dapur kan..menarik!