Thursday, January 16, 2014

Home progress : kitchen cabinet

Bercerita tentang kabinet dapur ni, memang banyak karenah. Ade banyak yang tak kena dengan citarasa Asben. Tapi disebabkan teliti kerja and cara pemasangan kemas memang banyak bertolak ansur :) mujur tukang tu baik and memahami. Dia sebenarnya yang buat silap. Kitaorang mmg xpush. 2bulan dia ckap untuk siap. Kitaorg tunggu. Tapi bila datang tak sama macam kami nak, memang nak panas jugak la :p dah pesan pintu tak nak handle, dia buat jugak ada handle kt bawah tu. Maka terpaksa lah dia wat balik :) 

                                      

 Kitaorng kena tunggu seminggu lagi untuk siap semua. Semalam orang dah datang amek ukuran top. Harap dapat siap sebelum raya cina... Sebab semua kontraktor cina mau bercuti :) 

Banyak pengalaman yang kami pelajari duk di rumah lama. Jadi bila rumah kedua ni nak yang betul2 selesa and sesuai. Untuk tiles tengah tu, memang amek 2x1 sebab senang cuci. Sebelum ni kat rumah sana, kitaorang pakai yang kotak kecik. Memang mencabar jugak untuk mencuci celah2 tu kan.    

Ros buat kitchen kabinet L-shape.. Maklumlah dapur tak luas. Banyak rumah lain renovate ke belakang. Tapi kitaorang wat tempat santai kat belakang. Tambah jugak tapi tak penuh. Cuma tambah bumbung dan tiles. Hasilnyer nanti la ea.. Tggu lepas housewarming bru tunjuk semua.. Aci tak?? :p

14 comments:

♥cikmOt♥ said...

table top material jenis apa ni ek

msredcheesecake said...

dah siap nanti mesti lagi cantik... baguslah cerewet, nanti hasilnya pun baik

~ NANA ~ said...

confirm meletup ni...hehe

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Falsya said...

Xsabau nak tunggu kitchen cabinet siap..;)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kalau guna tile utk backsplash tu, memang susah nak cuci... nanti ada kesan minyak kat celah... Dirumah saya, untuk back splash saya pasang tempered glass... senang nak cuci...

♥ ROS ♥ said...

Izni : ros pun nak guna tempered glass... Tp ku pikir mcm seram lak klu glass ni.. Hahahaha...

♥ ROS ♥ said...

Cikmot : quartstone. Xtau la btol ke tak ejaan tu..Hehehhe... :)

mama maman aka yana said...

cantik... :-)

Asz Miza said...

Ros bila nak wat housewarming..haha..nanti update bila dah siap..mesti meletop ni..

irmafittaputri said...

wah tak sabar nak tengok bile dh siap pasg semua

Faizah^Ramli said...

Harus rajin n semangat lepas ni :) puteri2 pun ikut masuk dapur sekali...

Masya said...

cantiknya ros.. table top tu kayu ker??

Kumar said...

Hello,
nice cabinet setting.
I'm staying at Putra Bertam area.
Can I get the renovation contractor contact.
thank you.
Pls email me kumar012@gmail.com