Wednesday, April 17, 2013

fries ayam keju

Hmm ni resepi budak2 ye..tapi mama dia yang ngap lebih. Hahaha.. Senang je nak buat.. Ada serbuk roti, cheddar, lada hitam, telur and ayam paling penting tau. Resepi ni Ros google jek, ade terjumpa kat blog mummy yang selalu masakkan untuk anak dia :)

Serbuk roti leh wat  sendiri kalau susah nak dapat. Bakar roti dengan sapuan planta/butter 40minit dengan suhu 120celcius.. step ayam fries keju kat bawah yer :)

cheese yang diparut
serbuk roti
campur keduanya and taburkan serbuk lada hitam
ayam dipotong panjang supaya senang baby nak pegang
celup telur untuk bagi senang nak lekat

salutkan ayam dengan campuran serbuk roti+cheese
hasilnya sebelum digoreng
selepas digoreng...nyummy...ayamnya lembut :)

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow nampak sedap

Tina Othman said...

Sos bestnya, dan2 rasa lapar

Mimy Hamid said...

mak budak pun suka la..hehehe plan nak buat gak ..hope fayel makan la

Kakzakie said...

Sungguh nampak rangup betullah Ros. Kakak belum pernah cuba bolehlah kakak try..

eMMe said...

gulp! dok telan air liur tengok...hehehe

Khai♥Rin : anies said...

Waduuuuhhhhhh

♥ ROS ♥ said...

nurzakiah hanum: nmpak jer..kna rasa sendiri bru tau..hahaha

tina othman: akk mesti leh reka resepi sendiri :P

mimy hamid: insyaallah harap fayel mkn.. :)

kakzakie: mmg rangup kak mkn panas2..sejuk dah kureng :P

emme: jgn telan air liur, nnt leh try buat..hahhaa

Khairin anies : waduh2...meh2 buat lekaih :P

safiyyah osman said...

Nk try buat dkt adelia la hehe

Masya said...

sgt goojes.. ni bukan anak jer makan ibu pun mau makan betambah²...