Friday, January 30, 2015

Jumaat yang indah

Ros juga mohon maaf andai ade tersalah bahasa pada korang semua.. moga persahabatan kita berkekalan hingga akhir hayat....

Segmen : Selamat Hari Lahir By Cik Ash



Lama sangat rasa takjoin giveaway, segmen... kali ni jom kita try... hihi..tarikh tamat dia hari ni 30januari jam 11.59pm... kiranya Ros ni last minute la.. hihihi.. sebuk apa pun taktau....#^_^#

Ucapan untuk cikash: Hepi besday cik ash yang comel.... una suka tgk cik ash comel... sempena hari ni kita wat entry special untuk cik ash... hihihi.. moga cikash dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah... muahciked.... (^O^) meh kita mengimbau kenangan cikash... hihi...


Wednesday, January 28, 2015

Resepi nasi ayam hainan ala chicken rice shop

Menu ni 1st time ros buatkan masa birthday Asben... Alhmdulillah menjadi jugak.. Happy nampak suami dan anak2 bertambah nasi

Nanti ros buat lagi, Ros update tutorial.. sebab ni resepi sebab nk bg ingt je.. kang ilang dlm pikiran, jenuh nk mencari.. hahahhaa..

Sup ayam:
Masukkan air dalam periuk,
Campak 4beradik (bungalawang,kulitkayumanis,bungacengkih dan buahpelaga)
Kiub ayam (ros guna yg aunihumaira)
Masukkan ayam and lepas ayam dh didih angkat ayam dh buh dalam air ais...

Ayam:-
Lepas rendam dlm air ais, korang amek kicap cair, bawang putih n halia.. ni ala2 steam la... n buh dlm bekas letak atas sup didih td tu... buat macam nak steam tu... untuk hiasan, korang tabur bawang goreng atas ayam tu.. perghhh :p

Sambal halia :-
Kisar halia, bwgputih dan halia... ros guna pengisar cosway tu ja.tarik2 siap.haahaa

Sambal merah:-
Blend cabai merah, cabai melaka, bwg putih, halia , air sup dan cuka skit.. ros guna pengisar cosway jgak.. lpas tu masak atas dapur jap..

Nasi:-
3cawan nasi, 4cawan air sup.. tambah butter 1sudu dan daun pandan.. kemudian tanak *^O^*

Nanti ros buat lagi, ros update buh gambar yer(>_<)

Tuesday, January 27, 2015

Hepy besday for ME... :p

Alhamdulillah dah 25tahun Umur Ros.. kadang umur tak penting kan.. kikiki.. sape ade tips awet muda kasi la skit.. hihi.. tq tq jugak pada yang wish dkat fb Ros... +_+

Nak celebrate pun xde la sangat.. sambut birthday anak lg best kan.. mak pun rasa kegembiraan.. hahahaa...


Friday, January 23, 2015

Hadiah besday kakak Auni.... kidzoona

Yang tu jer la yang buat dia hepi.. tapi kali ni ajak sepupu dia sekali bermain... lagi la happening kan.. seronok la sangat kan dpt bermain reramai.. InshaAllah ade peluang kita datang lagi yer.. (^O^)

Throwback : Nur Auni dah 4tahun

Ni akibatnya mak lama xupdate kan... so birthday anak pun dh lepas... so imbas kembali je la..hhahaha... untuk birthday tahun lepas tempah kek je. Kek plak ros tempah tema frozen. Maklumla sekarang suma minat frozen kan..

Semoga anak mama membesar dengan sehat diberkati Allah dan solehah dunia akhirat *^O^*



Wednesday, January 21, 2015

Busy la sangat....

Hmm nak busy tu tak la busy mana pun.. tapi keadaan yang buat diri jadi sibuk... mesti pembaca blog ni pun dh menurun Anak masuk tadika tapi kalahkan anak masuk darjah 1... :p

Alhamdulillah dah boleh bhagikan masa sikit untuk uruskan anak.. sekarang asben yg htr anak2 pagi, sempatla ros buatkan breakfast untuk asben n Humaira... kadang kalau rajin, masak untuk Auni trus balik tadika nnt...

InshaAllah pelan2 cuba untuk update kisah kami (*^﹏^*)