Wednesday, June 20, 2012

Pasembur Cucur Udang Penang

Oleh sebab ramai yang duk post entry about MALAYSIA tuh, Ros pun nak wat entry baru lah. KIhkih.. Ros nak ceritakan tentang Pasembur cucur Udang di Penang nih.. Memang sedap sgt, mulanya Ros tengok jer sebab nampak macam tu jer. Sekali try masyaAllah sedap jugak. Siap tapau wat balik.. :) Tapi lain tekak lain rasanya :P Pasembur cucur udang ni terletak di Persiaran Gurney(gurney drive hawker centre 6pm-11pm).

Bak kata astro.. Macam-macam ada. Antaranya macam laksa asam, nasi lemak kukus, abc dll. Apapun jom enjoy gambar makan time :P

hasilnya selepas memilih.. dlm rm40+ xsilap :)

air batu campur..slurppp :P
laksa penang :)
nak juga menyelit..kihkih :P

23 comments:

Masya said...

ni kat padang kota lama ker??? meriah btl pasembur cucurnya...

saya pun rasa signboard tu dia edit.. sbb jumpe kat fb kawan saya... mcm musykill jer...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh... bnyak giler choice kn.. leh rambang mata jadinye :)

♥ ROS ♥ said...

A'ah padang kota lama..apa yg musykil tu masya??

♥ ROS ♥ said...

Rambang mata n leh semput time nak tido sbb mkn byk..hahahah

nik rosmawati said...

feveret sis laksa penang.
pasembur tak suka sgt..hehe

♥ ROS ♥ said...

Samalh dgn ros.. Ros mmg hantu laksa.. Hahha... Lg suka yong tau fuu dr pasembur nih..kihkih :p

Yaya Azura aka Naz Azra said...

RM40? mahal jugak ye..
yaya tak pernah makan.tak pernah sampai pun penang sebenarnya..hehe

nn lylyn said...

kat situ mmg mahal..kena pandai2 agak..lebih2 lg die tgk org luar lagi mahal..

wardah @ fie shah said...

Walaupun dah makan, tetap rasa lapar tgk gambar. Tskkk.

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

wah! pasembur!!!! lame tak makan!!

qaseh johanna said...

semua sedap..lama xp makan pasemboq..!! ;p

Afasz said...

sedap nye. aritu p penang tp tk sempat pon makan2 n jalan2.antar adik je p matrik. then balik terus. nk cepat.

Bitt (doubleIS) said...

semua terbaekk u...hehehe
i follow ;)

ieda said...

aloor sedapnyaaaaaaaaa
x pernah makan layie nie
kat pahang x der ker huhuhu
sedap2 .. ala2 rojak kan
tapi lagi banyak pilihan
kena ke pinang lah erkk huhuh

chinta... said...

ros...saje je erk kak chinta terliur sgt ni..sedapnya la aiii...

E'in said...

teringin nak makan benda nie.. xpenah cuba pun sbb kat johor xde.. hehe

Siti Asiah said...

Wah sonoknya...banyak pilihan, puas hati makan yea...ABC tu pun cam mabeles jerk...;)

eMMe said...

WAH! tak sah kalo ke penang tak pekene pasembor, laksa..lain rasa dia.. yg pasti sedap.. perot ni lapar je tgk makanan, hehehe...

Noraim said...

amboi kemain mak buyung ni makan. hikhik. terliur tgk gmbr tu. huhu.

Siti Nursyuhada said...

ha sue pon pernah buat entry nie.. nie antara pasembor (bukan cucur udang ek) kegemaran sue n suami... masa order dia nari2 tak heheh? mmg best n sedap kan

Mah@Mahu said...

Minggu akhir contest di blog Mahamahu hadiah wang tunai dan barangan masih milik anda sertai sekarang..

* FAR * said...

boleh tahan jugak harga dia..

dulu g penang ada gak nampak tp tak penah try, sbb tertanya2 ni makan melayu ke? kolot betulkan.. heheee

rupanya org cakap sedap!

inazamri said...

tak tahan akak tengok pasembur tu.Terliur tau.Dulu akak dok Seb Jaya dan Pmtang pauh dari tahun 95 hgga 2002 sebelum pindah ke Perak 2003.