Friday, February 24, 2012

Laksa OH Laksa :)

Assalamualaikum..

Hmm berkenaan topik di atas(chewaahh, susun ayat gitu :P), actually sejak dua bulan yang lalu, Ros dah terlalu addicted sangat dengan laksa nih. Kalau boleh nak hari-hari ok.. :P Entah lah sebab dari zaman kanak-kanak lagi kot dah makan.. Nak makan most of masakan yang pedas+masam je. Sejak dua bulan yang lalu, memang tak tinggal la buat laksa.. Nasib baik la my asben faham keadaan and dia pun tumpang sekaki. Ada satu tahap sampai saya tak bagi dia makan, masak benda lain untuk dia. Hahahha...

Alkisah laksa nih, masa sebelum pregnant my little AUNI tuh.. Tukang urut ada cakap kena pantang laksa baru boleh pregnant sebab asam keping yang dalam laksa tuh bahaya untuk ibu yang nak pregnant :) Tapi korang bayangkanlah tiga bulan tu, Ros memang tak sanggup... Lastly, makan jugak.. Alhamdulillah dapat juga pregnant walau makan laksa.. Di samping, orang yang mengurut with Ros memang pantang abis laksa nih tapi mungkin belum ada rezeki dia.. Itu semua rezeki right?? BUKAN KERANA LAKSA :P hihihi...

 Lepas bersalin pulak, genap Nur Auni 4BULAN, Ros dah makan laksa. Buat apa pantang laksa setahun and lepas tu tak sampai setahun dah pregnant pulak?? My mum yang cakap nih.. hihihi... Sakit urat semua tuh bukan sebab LAKSA tapi sebab tak cukup ubat dan kurang banyak bertungku :) Actually bersalin kerap pun dikira sebab sakit urat :p Apapun, KITA CUMA MERANCANG, YANG MENENTUKAN ALLAH SWT. Amiinn... Maaf yer kalau ada wat terasa hati..kihkih...

Jom layan gambar pulak.... Nyummmmyyy :P

Friday, February 10, 2012

Juru Autocity Tutti Frutti

Sempena cuti Thaipusam bebaru nih, sempat jugak Ros and my hubby ni pergi TUTTI FRUTTI. Teringin sangat nak makan sejak Disember lagi tapi takda kesempatan untuk pergi.. Untuk pengetahuan korang semua, Ros and my hubby suka duk rumah lagi dari pergi bercuti2 nih.. Entahlah mungkin dari didikan awal mak ayah kot. :P Tapi kekadang jeles gak tengok sesape yang pergi jejalan tuh.. hahhaa..

 Tutti Frutti 
 1827-F1, Jalan Perusahaan Auto City, 13600 Prai, Pulau Pinang.
 12pm-12am

pelbagai jenis aiskrim :)

topping :)


area autocity.. kedai kecik jer :P

Thursday, February 09, 2012

Dah 3tahun :)

16 Rabiulawal 1430H hingga 16 Rabiulawal 1433H.. Alhamdulillah hari ni 16 RABIULAWAL 1433H genap 3tahun ulangtahun perkahwinan kami. Kalau ikutkan tarikh kalendar barat bulan MARCH nanti pun ulangtahun perkahwinan kami jugak :) Apapun, semoga rumahtangga kami dilimpahi rahmat olehNYA dan diberkati serta dimurahkan rezeki.. Amin..