Tuesday, July 19, 2011

Kisah Admit Ward...

Assalamualaikum kekawan.. :)

Kali ni rizaros nak ceritakan kisah my little NUR AUNI yang masuk ward minggu lepas. 2minggu yang lepas Auni punya poo macam cair-cair sikit so saya ingat normal la sebab bila baby BF memang dia punya poo akan cair dan kekuningan. Tapi pada keesokkannya badan Auni macam panas sikit so bila check suhu taklah panas sgt. So ingat tak ada pe lah. Tapi makin lama dibiarkan my Auni mcam kerap pulak dia poo dalam sehari tu dan start nk mula demam.

So keesokannya, kita orang bawak lah Auni di ke KPJ health Penang terus. Oleh sebab Auni demam and cirit-birit terlampau kerap, doktor pun terus admit ward lah. Selepas sehari, doktor amek sample poo Auni untuk check punca dia cirit birit and demam.

Doktor sahkan Auni terkena jangkitan ROTAVIRUS. Hmm memang tak penah dengar tapi virus ni  memang membuatkan anak cirit-birit tak tentu masa.

1st day: Tak laratla nak cenyum
2nd day: Tak senyum langsung masa mula-mula admit :P
3rd day: Dah senyum :)
4th day: Dah nampak sehat..yeayyy!!!

Monday, July 18, 2011

Sebab tak update blog seminggu :(

Inilah sebabnya tak dapat update blog selama seminggu :(( My little NUR AUNI admit ward selama 5hari..

Muka lepas kena cucuk untuk masuk air :P
Cian tangan anak mama nih..tkut tgk :P

P/s: Nantikan story2 yer.. wah gituu :P hehhee

Friday, July 01, 2011

Semalam dah 7bulan

Alhamdulillah my baby NUR AUNI dah masuk 7bulan semalam. Oleh sebab blogspot ada problem semalam tpaksalah update ari ni :( huhu. Apapun, semoga NUR AUNI menjadi anak yang solehah. Aminnn... :)