Tuesday, June 16, 2015

kesilapan dalam bulan Ramadhan

InshaAllah moga Ramadhan kali ni lebih bermakna dari sebelumnya....

Lusa kita dah bersahur. Moga panjang umur bersama Ramadhan ini.. Malam ini inshaAllah Ros restok peti ais.. Masak yg mna mampu jer... semangat dan kekuatan itu penting... *^O^*

Kat bawah ni antara kesilapan dalam bulan Ramadhan..

Tuesday, June 02, 2015

cuti ke mana??

Cuti sekolah selama 2mggu ni korang semua ke mana?? Ros sefamily balik kampung je la. dekat aje.. hahaha... xsempat haa nak plan bercuti bagai, tambah dah nk puasa.. preparation sgt tinggi... hahahaha... konon la kan... :p

tahun ni mencabar jugak berpuasa sebab pregnant dengan nak menjaga 2org budak yg omei omei ni. haha.. bajet sgt kan, org lain lg mencabar kan dengan kerja lg, balik nk masak. alahai kagum tau yg kerja balik nk masak lg bulan puasa ni..

Eh dh lari topik lak, sebenarnya kitorang teringin nk g bercuti tp masa dan kwangan tak mengizinkan.. InshaAllah suatu hari nnt, moga dapat peluang lg bercuti mcm kat Langkawi aritu.. sangat happy bersama anak dan suami.. release stress mak sebagai surirumah ni. wakakaka (^O^)

Monday, June 01, 2015

Update Kakak Auni

Asyik cerita pasal mek kecik tu je kan... hihi.. hari ni nak cerita skit pasal kakak Auni ni.. org kata anak sulung ni kadang senang skit jaga kan... tapi mmg btul, sangat senang jaga.. walau kekadang ade skit perangai dia ni.

Nur Auni nama diberi, memang perangai dia kadang memang sombong, kalau compare dgn Humaira mmg beza.. Humaira dia salam suma org,pastu tunjuk pipi nak suh org kiss.. haishhh.. macam Auni ni, mmg pilih org nak salam. ckp pun pilih org.. ikut sapa laaaaa... hahaha... pastu klu org tak kenal, kena tegur dia dlu bru dia nak sembang2 n ramah... mcm kuat kt papa dia ja. wakakaka... ;p

kisah potty train, mmg ros xajar awal.. penat lorrr nak mop lantai..hahaha.. alasan sgt.. dia dh pndai ckp bru ros ajar.. ni nak masuk 5thn ade jugak terbabas atas tilam memalam.. risau jugak.. tp bila bca, atas 5thn if still kencing kena rujuk doktor.. Moga nnt dh genap 5tahun xdela isu kencing lg ye nak... jenuh mama nk bsuh cadar sllu...kikiki

semoga anak mami mama ni membesar dgn baik, bijak dan solehah.. maaf ye walau kekadang kakak selalu kena marah... utk kebaikan jugak kan.. kahkah  :p