Thursday, May 21, 2015

Kesabaran yang tinggi

Selamat pagi semua....
Kalau nak cerita pasal kesabaran ni ade banyak...... hihihi.. boleh dikatakan dalam rutin harian kita, kesabaran mesti ade kan... yang dah kawen, yang belum kawen pasti merasa erti sabar tu..

Bab kata , sabar tu separuh dari iman. Sabar tu mungkin ade hikmah.. pregnant yang ketiga perlukan kesabaran paling tinggi.. sobsob.. tambah plak if korang ade anak kecik2 omei lg..
Tapi benda ni biasalah kan, lain org lain kisahnya..

bagi Ros, sangat mencabar bila si Humaira ni punya tantrum.. mak pun nangis.... uwaaaaa... tak dilayan kang kecian, nampak dia nak start perangai terus bawak g mandi.. segar la sikit. Hahaha... apa yang tak dapat semuanya dibaling.. alahai si kecik... kadang tak marah pun boleh bikin marahhh.. haha...

7 comments:

Kakzakie said...

Hormon sedang ada baby dlm perut tu yg rasa lain macam Ros. Sebenarnya tak kemana pun. Biasalah tu... nanti bila baby dah keluar Humaira pun akan jadi more independent tau...

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya

Normah Kumin said...

Assalamualaikum,

Sallam kenal,

Betul tu setiap orang mesti dicabar rasa kesabarannya, sebab itu dikatakan sabar itu separuh dari iman.

Falsya said...

Bile baca entry ros nie tetibe terpikir kalau pregnant kali kedua (insyaAllah), agak2 mek tantrum mcm nie x?...rase mcm ye jer..hehehe..

Sabar ye ros..

SYANI said...

Sama perangai Humaira dengan Amira. Kalau meradang mesti nak baling barang....

Anak ramai ni memang kena banyak bersabar especially bila ada satu time semua anak meragam dalam masa yang sama...

Aty_Fared said...

memang betul pon.. heheh