Thursday, October 30, 2014

Review Spin chopper Cosway

Humaira dah dekat 2tahun tp masih lagi gedek2 makan bubur.. Sbb nak dekatkan dia dengan sayur. Alhamdulillah sekarang ni bagi la sayur apa pun suma ngap... Hihihi.. Kakak pun sekarang dh pndai minta sayur.. Nak timun, nak carrot, nak koli(brokoli). Hahahah... Ros memula xterlintas pun nk beli, tapi tengok harga rm15.90 trus rasa nakbeli...

 Bila try, suma rasa ok.. Buat takat ni dh dkt 3bln duk guna masih lg berkhidmat dgn baik.. Chewaaahhhh... Hahahaha... :) 

                                    Cosway brand... Spin Chopper :)

Ros masukkan ubi kentang, carrot, bayam dan ayam time ni... 

See... Hasilnya memang best... Nanti kalau masak semua tu jd lembut. Sedap ketul2 mkn dgn nasilenyek :)

Thursday, October 02, 2014

Redmi Note ( handphone baru)

Dapat handphone baru dari kekasih hati... Opsss... En.asben kita la kekasih hati tu..hihihi.. Kisahnya... Ros guna sony xperia GO yang gambar kanan sekali kat bawah... Dah lama guna dkt 2tahun ,screen problem.. So bertukar la handphone tu dgn en.asben. Dia bg handphone dia yg belah kiri untuk ros guna.. Baru guna dlm 2mggu , yang tu plak rosakk.. Adoiiiii... Penat.... Tp sibbaik ada ipad.. Ipad ade telegram, boleh still chat dgn asben n kekawan :)

Ada 1malam tu, time lpas makan suma .. Asben tetiba kuarkan barang dari beg dia.. Ya Allah nak nangis sebak pun ada sbb dia suprise gitu.. Katanya hp baru.. Walaupun bukan iphone or hp mahal , tapi yang penting dapat main game HAYDAY, and msg dgn kekawan.. Maklumla duk rumah kan, hanya dengan handphone n main dgn anak2 jela.. 

Si asben plak masih guna hanphone Ros yg screen problem tu.. Kadang nak tekan huruf pun susah.. Tapi sanggup belikan hp kat isteri dulu.. Tq awak... Awak awak.... :p 

        Kiri kanan bergabong... Meletopssssss.....