Monday, July 14, 2014

Raya mana tahun ni??

Alhamdulillah dah 16ramadhan... Kalau terawih pun dah ade qunut semalam. Bab masak ni, kekadang masak, kekadang makan kat surau depan umah.. Kadang gi umah mil, umah mak. Jarang ade kat rumah, tapi kalau duk rumah mesti nak masak jugak.. Korang dah shopping raya ker?? Ros tahun ni pkai yang mana ade jer.. Dekat anak2 je beli baru.. Tinggal baju kurung jer nak jahit..mampu ker jahit dgn takdak asas ni? Kain pun xdak lagi... Kahkahkah :p

Bercerita tentang raya, korang raya kat mana tahun ni..? Tahun lepas raya kelantan, so tahun ni mesti lah giliran en.asben.. Tapi tapi tapi Ros nak raya kelantan lagi ...boleh x? Hihihihi... Sebenarnya teringin nak berbuka puasa dengan keluarga di sana.. Tahun lepas xmerasa... Tahun ni ramai family kelate berkumpul...just teringinnnnnn...pleaseeee... Hmmm hmmm dah sah sah kena reject kan.. Xtau lah... Tapi raya umah mil pun best, ade ketupat rendang.. Arghhhh dilemma.... :( mak ros yang kat sp pun xbalik tahun ni.. Mcm mana ni?? 


Dilemma tengok 3negeri ni..kahkah.. Apapun pilihan di tangan suami.. Che waaaahhhh :p redha gituuu.. Hahhaha.. 


10 comments:

Ann said...

thn ni turn belah suami...tp ikutkan tiap2 thn nk ry belah kte dulu..hehehe

Nurzakiah Hanum said...

blum tau lagi hehe

mommycha a.k.a kak jenab said...

raya kampong i ols!!!
yeayyy

:: Mrs.SyahNia :: said...

ain plak tiap thn raya sama je.. sebab antara umah kg ain n MIL hanya 10 minit pjlanan..sana jap sini jap..ngehhh

eMMe said...

Ros, tahun ni turn raya umah suami... Ros, syok la leh request skali lagi nak balik Kelantan... bagus nye ... Isteri siapa lah ni.. takpela Ros, raya mane2 pun same kan.. kite lom shoping lagi ros, esp. baju twin...huhuhu...

Mimy Hamid said...

eh pilihan tangan suamil..tangan isteri heheheheh..

Tina Othman said...

tahun ni turn pahang, persiapan untuk budak2 je, semua alhamdulilah settle dah

cheekychubbycutegirl said...

tahun ni turn raya pertama belah suami,raya kedua seterusnya belah ifnir..hiyaaa!suami belah kedah,ifnir belah tganu..boleh patah pinggang..hihi

Aty_Fared said...

kalau ikutkan turn kit..tapi sebab takde sapa kat sini.. ayah pon umah mertua baru.. so balik jugak lah ke johor umah laki...huhu... tak tau nak nanges ker nak gembire... ngeeee

Mama Idlan Irsyad said...

tahun ni turn saya kt SP.. tapi raya ke3 dah ke rumah MIL plak kt Parit buntar..so, xdela masalah sangat..hehe..