Tuesday, July 01, 2014

Percutian singkat : LANGKAWI part 1

Perghhh entah bila punya jejalan la kan baru nak post... Hehhee.. Citer pasal langkawi ni, 1st time selepas 24tahun baru Ros pergi.. Duk teringin tengok kekawan semua, akhirnya asben tunaikan jugak sempena anniversary yang ke-5.. Kitaorang xsambut anniversary setiap tahun. Kalau ade pun just wish mcm tu je.. Setiap 5tahun baru nak celebrate ..kikiki... Kumpui duit segala dulu and gi bercuti... Hahhaha.. Dalam negeri je lah mampu.. :p

Kitaorang pergi tanpa planning awal.. Pergi sana baru cari kereta sewa dan hotel. Masa pergi banyakkkkk yang dah penuh... Hotel yang kekawan suggest semua dh penuhhhh... So kitaorg redha jer la pergi sana.. Nasib ada rezeki di sana..

Memula sampai feri dah nak jalan.. So kitaorg tpaksa tunggu lagi 2jam. Tetiba ade agent ni suh naik awal duk tempat vip...ya Allah xde la jd tunggul kan tunggu dekat 2jam tu.. Dapat jugak naik awal... :) hehhehe... Kitaorang pergi naik kat Kuala Perlis sebab taknak naik feri lama :p


Bila sampai tu, kitaorang amek kereta sewa... Amek viva jer sebab nak murah kan..hahhaa.. Rm50x2 ja.. Tetiba bila nak gi amek kereta, viva tak de plak.. So diorg replace dengan kereta proton.. Cukup selesa la bagi kami berempat.. :) Alhamdulillah.... Terus bawa ke Cenang untuk cari hotel.. Minta tolong ajen kereta sewa tu cari kan, katanya ade satu kosong di LANGGURA Hotel.. Bila dah sampai and check in nangis kami tgk hotel tu.. Kena naik tingkat 3.. Perghhhh mencabar.. Tapi keadaan bilik memang selesa jugak la.. Bila seronok mengatasi segalanya, letih naik tangga pun xrasa.. Hahahah :p


Ok...lepas dh kemas beg terus gi cari makan. Lapar ooo... Kahkah.. Sori yer ade gmbr makanan nanti.. Kitaorang makan di restoran Haji Jelani.. Makanan kat sana sedap la jugak.. Harga pun sedap.. Hahahah... 

Lepas makan terus gi main pasir.. Tujuan datang Langkawi pun memang untuk bg anak2 berhibur kan.. So main pasir ginilah dpt buat diorg hepi.. Mak ayah pun happy.. Kekekek :)


Next entry : underwater world & cable car :)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SERONOKNYA

Mimy Hamid said...

humaira cantik nya candid

Kakzakie said...

kakak nak wish dulu selamat berpuasa Ros..

Anak-anak juga yg menceriakan bila jenjalan macam ini kan.

Allene said...

langkawi... tak pernah jejak lagi...

apsal adik tu comel sangat.

Masya said...

HAPPY ANNIVERSARY .. NTAH BILE TARIKHNYA TU KAN.. DAH 5 TAHUN DAH BEREMPAT.. BESTNYA PG LANGKAWI..