Thursday, July 03, 2014

LANGKAWI part 2 : Cable Car dan Underwater World Langkawi

CABLE CAR LANGKAWI

Dua tempat ni kalau datang Langkawi mesti nak pergi kan... Hehhhe.. Ros memang nak gi sini.. Yang seronoknya mak ayah jer la.. Anak2 duk ngamuk nak main pasir jer.. So lepas ni kalau pergi Langkawi, kita g main pasir aje yer... :p Hotel/resort amek yang mahai sikit yer bapak... Ahahha...larikkkkk

Naik cable car ni wat kecut perut jer.. Seram sejuk rasa.. Hahahah.. Dengan goyang yer, dengan angin kuat yer..mak aihhhh... Sebelum naik, mengucap siap2 ..kahkah :p tapi sekurangnya ade la experience kan, xder lah time dgr org cerita nak melopong jer.. Kikiki.. Masa Ros pergi ni , skybridge tutup.. Sedih mak.. Bmakna nnt kalau datang ade peluang lagi nak datang sini.. :p

Harga untuk naik cable car. Ade pakej combo :) Kalau datang berdua leh la masuk cinemotion tu.. Terkilan jugak xdapat masuk.. :)

         Orang tak beramai sangat sebab bukan musim cuti sekolah. :)

Serius takboleh hadam tengok gambar ni.. Hahahah.. Takut sangat andai xdapat sampai ke hujung tu.. Dengan goyang lagi cable car time ni.. Angin pulak kuat ..haishhhh :p

            Ni gambar cable masa nak turun.. Fuh fuh semangat.... :p


UNDERWATER WORLD LANGKAWI

Lepas balik dalam tengahari macam tu, kitaorang balik bilik jap.. Mandikan bebudak ni nak bagi segar skit and terus pergi underwater world.. Kalau duk hotel area CENANG , memang dekat sangat dengan underworld ni.. Nak gi ke cable car memang jauh skit.. Tapi boleh la enjoy tengok jalan kan.. Hahhah :p

Posing dulu sebelum pergi.. Eh..kantoi amek gambar dekat tv..kahkah :p


   Harga untuk masuk underwater world.. Boleh lah, xder la mahal sangat kan.. Tapi ade orang ckp AQUARIA KLCC lagi best dari sini.. Hmmm, kna pergi jugak.. (Papa take note yer :p)


Dan yang paling cute kat sini ialah PENGUINNNN :p comel sangat tengok diorg jalan dan sebagainya... Time ni diorang tengah bagi makan.. Dalam pukul 2.30pm gitu :)

Kejap je kitaorang kat dalam tu.. Best la jugak kan.. Untuk 2nd time xdatang dh kot.. Hahhaha.. Kalau cable car tu nak jgak.. Kahkah... Lepas korang kuar underwater world terus tempat shopping .. Apa lagi shopping la korang.. Kitaorang xbawak duit lebih, souvenir pun xbeli.. Baju pun xbeli.. Entahlah teringin nak beli tapi banyak lupa.. Tshirt anak2 pun leh lupa..haishh.. :p

Suruh posing jadi terlebih pulak bdk kat bawah tu..hahaha

Lepas kitorang balik, pergi lagi main pasir.. Kali ni bg diorang enjoy smpai senja.. Sempatla mak ayah nak tengok sunset.. Kikiki... Indah sungguh ciptaanMu Ya Allah.. Semoga berpeluang lagi menikmati keindahan ini.. :) 

Keesokkannya Sebelum balik, Kitaorang tercari-cari tempat yang ade helang besar tu.. Rupanya alahai dekat sangat dengan tempat feri tu.. So sempatla singgah amek gambar.. Kahkah..nak jugak katakan..  :p


Percutian ni sempena anniversary 5tahun kami.. Alhamdulillah dikurniakan dua anak yang sangat menceriakan hidup kami.. Ini jugak percutian pertama untuk keluarga Ros. Sebelum ni duk umah ja.. Kahkah... Harap lepas ni berpeluang untuk mengeratkan silaturrahim begini lagi.. Syukurrrr :) 

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Mar Mansor said...

seronoknya jalan2..penguin tu comel

Khai♥Rin : anies said...

2 tmpt ni belum diterjah lg...insya allah akn dtg