Thursday, July 10, 2014

BOIKOT.... Boleh ker??

Kalau nak cerita pasal BOIKOT ni memang susah kan, sebab banyak barang yang diguna pakai harian,, sebagai makanan harian dan segalanya...tapi bila tgk gambar perang dan berdarah tu macam mampu jer kan nk boikot., tak salah kita cuba... Jangan la hangat-hangat tahi ayam.. Time perang boikot, time redha p makan balik.. Mana tau time kita p beli atau makan balik tu diorang leh kumpul duit untuk gi perang? Sobsob.... 

Kat bawah ni antara produk boikot.. Moga kita istiqamah.. Walaupun Ros kekadang ade jugak guna produk tu and makan produk tu.. Yang mana kita mampu jom boikot, yang takmampu xpelah.. Asalkan ade usaha kan :) jangan la kita ckp nak menang kan diri.. Ade jugak yang cakap, kalau nak boikot , boikot semua la.. Ni milo duk makan, coklat duk makan.. ROS dah cakap... YANG MANA KITA MAMPU BOIKOT , KITA CUBA BOIKOTTTTTT,... faham takkk???? :p

                Sk-II rasanya produk jepun kan.. Huhuhu.... 



Banyakkkkkkkkkkkk jugakkkkkkk produk yang duk guna tu... Haishhhh... Pusing2 kepala duk pikir.. InshaAllah kita boleh..... :) Jom sesama kita doakan untuk keamanan Gaza.. Ingat, DOA ADALALAH SENJATA YANG PALING KUAT UNTUK UMAT ISLAMMMM.... 

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

jom try

Allene said...

bnykkan...
mana yang boleh elak tu, jom la kita elak.

eMMe said...

Salam Ros! Salam Ramadan... pehabaq?lame tak jenguk blog ros, ros, better kite jgn sokong produk made by Israel, mane kite leh boikot, kite boikot la... kite pikir negara yg sedang menderita disebabkan Israel laknatullah... same2 kite Doa, moga dengan kuasa Allah dapat membalas kejahatan kepada org yg menganiaya dan menindas umat seagama kita....

Aty_Fared said...

insyaa Allah boleh.. sama2 kite buat.. :)