Friday, June 06, 2014

Balik kenduri di Kelate :)

Alhamdulillah selamat pergi dan pulang.. Tapi sayang my 'bigbaby' xikut.. Busy nak siapkan project. Boleh beli rumput lepas ni katanya..hahhaha :p haishhh kalau citer bab rumah memang banyak tak siap lagi... Ros pun dh mula malu2 kucing nak tunjuk rumah.. Hhahaha. InshaAllah lepas buat kenduri nanti , ros tunjuk yer.. Umah yang very very simple... Tak dak la cantik pun.... Huhuhu... Bersyukur dengan apa yang ade itu sangat penting kan :)

Eh dah lari tajukkkk.. Khamis lepas kitaorang balik kelate untuk kenduri cousin Ros.. Pelamin cute, pengantin pun cute.. Makanan pun suma sedap... Aummmmmm :) Dalam perjalanan sana, kitaorang wajib singgah di Pasir Mas untuk beli ayam percik, aneka kuih pun kitorang ade beli... Nak ayam percikkkkkkkk, kena masuk list untuk menu Ramadhan ni.. Kekekeke


Tak reti la nak citer detail2... Tengok gambar je la ea.. :p kat bawah pasal kenduri tu.. Kitorang bergambar malu2 ja..kahkah :p

   Dah macam ustaz Haslin Bollywood pulak bila tgk pengantin lelaki ni. Eh?? Larikkkkk :p


Ok....siap... Otw balik kitaorang singgah di tepian jalan untuk makanan sikit... 1st kitaorang beli nasi berlauk untuk makan atas highway.. Memang selalu mcm tu.. Kikiki...
                                           Motif guna paku?? :p


Kemudian berenti di tepian jalan nak menghala ke pasir mas beli etok. Ros xpenah makan etok ni, if singgah pun my mom n asben je suka makan... Huhuhu..

Then, beli kropok pulak.. Kropok ni katanya asal kuala besut... ya Allah sedapppppp sangat... Harap dpt makan lagi nnt :p kedai ni kalau dari bukit Bunga nak menghala ke utara... Kira atas sikit dari bukit Bunga tu :) dia goreng kat aitu, if kita nak baru dia goreng,, siap gelek kat situ lagi.. Nyummmsss :p panas2 makan mmg terbaikkk...
                           100% rasa ikan... Nyummmehhhhhh :) 

Itu je la cerita balik kenduri di kelate :) kenduri seterusnya di Kulim pulak Ahad ni.. :) semoga semua dipermudahkan... :)













4 comments:

Sura Mohd said...

tak leh tahan tengok percik tu...waaa...semua sedap2.:)

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
lama rasanya anum x blog walking
hari ini ada peluang anum singgah ya
keep in touch

Khai♥Rin : anies said...

MERIAH BELAKA!

Faizah^Ramli said...

eh kenapakah letak paku?macam pontianak pulak?ekekke :P