Wednesday, May 21, 2014

Home Progress : cat bilik playroom AuniHumaira

Ok.. Lambat update.. Dah siap lama dah tapi nak cerita tu malas..hahhaha.. Boleh gitu.. :p siap untuk ngecat, bab susun atur and kemas belum lagi siap semua.. Masih sepah and sepah :)

Idea Ros memang cilok kat atas tu :) xde idea sangat nak pikir.. Nak cepat rumah siap.. Hahhaha.. Untuk sticker tu kitaorang masih berpikir nak buh sticker apa.. Hasilnya tak derlah seperti dalam gambar tu... Hihihi...
Ni antara jenis cat yang Ros guna. Hanya 3bekas cat sahaja yg bernilai rm90..patut ke gtau harga? :p nak cat murah korang leh guna cat biasa jer... :) 

Keseluruhan warna cat.. Dalam plastik tu yang telah dicampur dengat cat putih.. If korang guna cat pearl glow, warna putih pun harus glow tau :) total semua kaler ialah 6color..

Kalau tengok teknik mengecat ombre pink ni memang salah.. Salah sesekali... Jangan tiru yer.. Korang kena buat ikut step by step... Masa ni tengok warna bawah tu rasa nak NANGISSSSS...sebab terang sangat and macam tak sesuai :(

Nak cat ombre ni kena guna masking tape.. Itu yang paling penting :) 
TIP: LEPAS CAT SATU WARNA TERUS KENA CABUT MASKING TAPE TU, KALAU TAK MEMANG TERTANGGAL DENGAN CAT ASAL :) tq erin bagi tip tu..sebelum ni tunggu kering baru cabut, mak aihhh tercabut abes :p

               Seronok time ni nak cabut.. Auni pun xcited nak tarik... :p


Dan hasilnya.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
takdak la gempak pun... Not bad la mata kitaorang... :p
                                      Ombre pink wall art bilik AuniHumaira :)




14 comments:

CikNaa said...

cantiknya ros..pandai pilih kaler..

erin said...

cantik la ros, rin igt nak buat ombre kat bilik ke 3 nanti, tp tgh fikir nk buat kaler apa

Allene said...

ok. sangat rajin... uhuhuh klu laki lin, dia kata pakai wall paper je la... huh sedih T_T

♥ ROS ♥ said...

Ciknaa : idea google jer... Hehhehe...
Erin: light oren plzzz... Hahhha.. Ros tingin nak wat kat laundry , tp asben xlarat dah nak buat..sobsob :p

♥ ROS ♥ said...

Allene: wallpaper mahal sikit... And ruang ni tinggi jenuh jgak nak naik turun tangga perbetul wallpaper... Hahhaa.. Kira diy je lah ...kikiki

Rizziela said...

cantiknyer...rajinnyer buatkan..kalau hubby sure malas punya

Fizah said...

cantik S.A.N.G.A.T...=)

Irene Dahayu said...

gabungan yang cantik ros...

Mar Mansor said...

sangat cantik..tapi saya soerang pemalas..cat 1 kaler jek..huhu..
nak cantik kenalah rajin kan kan kan

My Aisy said...

waaaa cantik la...idea yang baik ni...pastu color dia pun nice je blend together semua...

Syima Syaz said...

kitorang pn tgh semangat nak buat bilik Aisya ni lepas kaki baik... b4 bday dia.hadiah bsday lah konon...

puansazusarin said...

Cantik sangat

Ilyani said...

cantik :)

Masya said...

cantik sangat ros, akak pun cdg nak cat mcm ni tgh pikir bape warna nak guna.. sbb ank suka hijau...