Friday, April 11, 2014

Kisah Grill kena tipu...

Bercerita tentang grill ni kan.. umah Ros memang belum ade grill lagi. Dan yang unik kat tingkap je ade grill.. Kat sliding door memang belum ade grill. Takut memang takut tapi tawakal pada Allah... Kisahnya kami ditipu tauke grill :( Mulanya dah pasang suma grill , tapi diorang silap ukur and senget macam mana tah diorang terus xdatang2 sampai sekarang. Yang tauke plak dah lari...

Area rumah Ros ni ada 2-3buah yang kena tipu almost 20k++ dengan tauke yang sama.. Ya Allah semoga kita2 ni kuat dengan dugaan ini.. Kitaorang xkisah sgt sebab bayar separuh..tp separuh tu buat rumput pun lepas..sobsob.... Buat masa ni memang tangguh sikit grill.. InshaAllah ade duit lebih memang nak buat grill tu.. Walaupun kawasan ada guard tapi hati masih berdebar :) 

So, pesanan buat korang.. Carilah contractor yang bleh dipercayai... Kalau suma area nama dia je xke tamaknya..last2 lari gitu jer.. Ros buat tembok belakang suma dengan contractor yang boleh dipercayai... Sonok bekerjasama dengan uncle tu. Next entry Ros bagi contact.. Yang mana belah KULIM, SUNGAI PETANI, KEPALA BATAS dn area sekitarnya boleh hubungi uncle ni. Tapi jangan sikit2 yer... Mesti mau renovate banyak2 kalau jauh dari Sungai Petani :) tu pesanan uncle tu yer.kahkah :) 






13 comments:

Gieyana said...

Moga tabah k Ross..

SyimaSyaz said...

kes tipu2 ni memang banyak ros.. dulu rumah ayah ni pun kena tipu bila contractor dah pecahkan rumah dan asyi mintak duit, kerja tak jalan2.... last2 SIL call contractor tu dan report polis baru dia stop mintak duit....

naya je kat orang

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Apa kata, next time bila deal dgn kontraktor nie... sebelum buat payment, kita ambil gambar dia... Check IC dia... and kalau di buat hal... kita sebarkan kat media sosial... buat entry kat blog pun OK jugak... :)

Allene said...

dugaan kan ros... kadang2 tu, ada yang ok, tp diut mintak lebih dari sepatutnya.. nak xnak, kita kena byr sbb nnt dia tinggalkan lg susah...

Nurzakiah Hanum said...

SINGGAH PTG
SABAR YA

Mommy_Cha said...

nasib aku jek lom kena tipu.
sebab dok koters kerajaan.
hahahah.
:)

Umi Qi said...

Lumrah hidup ni ros...kita merancang pilih kontraktor berkenaan...tp yg boleh dipercayai pun kalo nak tipu kita dia boleh buat...pokok pangkalnya kita kna senantiasa berhati2...haish mcm2 la pangai org nak kaya cepat...tipu org x kemana pun

harriS said...

Salam Puan,

Saya pun tinggal kt bertam perdana...tapi bertam perdana 3 lah....kena tipu jugak dgn kontraktor cina nama Andrew naik wira aeroback...slalu datang dgn dia punya wife...almost rm17K...dia katanya keje bawah kim construction

♥ ROS ♥ said...

Harris : byknyer.... Harap awak kuat yer.. Ros ni dh byar separuh depo.. Dah pasang grill bhagian tingkap.. Cuma bhagian dia xpasang lagi... Lastly lari mcm tu ja.. Ni nama dia Lim., dia pun org bawah, bos dia yang lari.. Bawah soon cheong... Msa masuk umah ni, tgk boleh kata 10-15 buah renovate dgn dia.. Huhuhu...

harriS said...

itu lah..nk buat mcm mana...dia sebenarnya ok je buat umah yg lain..sebab tu berani ambil dia..nk buat mcm mana...dh bahagian saya...ada la gak 3 bijik umah yg kena mcm saya...soon cheong tu mcm kenal..dulu ingt nk amik dgn dia...tp dia charge mcm mahal sgt...tu yg xjadi amik dia

♥ ROS ♥ said...

Tu lah, mungkin ade hikmahnya... Hhehehe.. Kat sini ramai kna tipu..total lost setiap hampir belas ribu, harap ade rezeki lain kan.., yg grill soon cheong tu dia amek murah... Tu la nak murah sgt kan..hahahha...

Mashitah Mamat said...

waduh,,,seram pulak dengar kisah kene tipu nih....
tq share story ni.boleh jd pengajaran utk saya ..
tengah survey2 jugak ni utk psg grill...

Hafiz Black said...

Assalam.. Blackpearl Construction.. kami menyediakan perkhidmatan renovate rumah grill pagar wiring.. harga berpatutan dan berkualiti.. in shaa Allah on time.. base di meru klang.. kwsan kl dan selangor.. blh hubngi sy whatsapp or call hafiz - 01152882023