Monday, February 24, 2014

Humaira : Harapan nak berjalan

Kalau dari segi merangkak, memanjat tangga dan berdiri bergantung semuanya alhamdulillah. Banyak perkembangan yang dari lembut lembut dulu dah jadi keras sikit... Tapi harapan nak berjalan tu mama taktau nak cakap. Harap sangat suatu hari nanti boleh berjalan seperti kanak2 lain. :)

Semalam Ros pergi fisio Humaira, doc nak kat sana gtau pasal kaki humaira.. Sebenarnya bab kaki Humaira ni dh lama Ros perasan tapi semua orang pertikai.. Hati ibu kan.. Lebih teliti n mengerti..cheeeewaaaahhh perasan tul..kikikiki.... Ada otot yang lemah dalam banyak otot dia kat lutut.. Bila berdiri, kaki dia terkeluar sikit... Macam terbuka gitu... Memula rasa down sgt tapi bila tgk ade kawan2 lain yang anak diorg yang lebih lembut dr Humaira, Ros jadi lebih kuat and sabar sikit..

Try jugak urut dengan Scott emulsion seperti mama Ammar ( kak asmiza) gtau tu.. Time urut tu nak nangis jer rasa.. Ros faham sgt perasaan ibu yang ade anak yang sebaya jenis lembut2 ni... :( tapi hati kuat demi menjaga amanah Allah ni kan :) 

InshaAllah korang doakan yer untuk Humaira... :) 






12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

LYAfrina said...

xpela rose... usaha.. xpe lambat pon.. ank ofismate lya, umur nk msuk 2 thn bru blh jln tau.. skarang dh aktif n mcm anak2 biasa..xde apa pon beza.. cuma kaki ank ofismate lya mcm jingjit bila jalan.maybe sbb dia takut2.. bila dh selalu urut tapak kaki..fisio.akhirnya dh boleh jln ..

comeynyer dia... ;-)

Allene said...

tabah ye ros... lin doakan si humaira comel ni boleh berjalan nanti... =)

Asz Miza said...

Sama la kaki Ammar pun Ros, kalau berdiri dia cam terkeluar..tah camne nak cakap tapi tapak kaki tak straight cam budak lain. Ros, kak percaya Humaira boleh berjalan..lambat sikit je. :)

Kakzakie said...

Kakak percaya Humaira pun boleh berjalan cuma lambat sikit Ros. Kena lebih sabar. Kalau dulu duduk pun susah, sekarang dah boleh memapah ikut dinding. Itu tanda ada perkembangan. So.. jalan pun sama kena sabar Ros disamping teruskan usaha dan doa.

Kakak doakan dari jauh..

Wawa said...

hari tu kan ros, pegi klinik..pastu sorg makcik ni sembang2 la cakap anak die yg pompuan tu baru boleh jalan mse umo 2 taun...takpe la lambat siket bejalan, nti dah beso budak tu nti takde sape tau die cepat ke lambat mase kekecik...jgn down2 tau! humaira mst boleh punye...

safiyyah osman said...

xapa ros.jgn sedih2..insyallah ada hikmah dia...kak piya doa y baik2 utk humaira... semoga humaira dpt jln mcm kanak2 biasa nanti..usaha tangga kejayaan gittewww

~ NANA ~ said...

ros kena kuat tau!! i doakan baik2 je utk humaira comel ni

Shasha Azmar said...

Xpe ros..doa kat Allah,mesti Allah dengar..tgk skang dh banyak perubahan kan.. :-)

CikNaa said...

ros kuat, humaira pn akan jadi lebih kuat..

mommy.aisy.hana said...

Insyaallah. . ros kena percaya pada humairah. my sister dlu pun 2y plus bru berdiri almost 3y bru berjalan. kita doa yg baik baik k..

yatt said...

Inshaallah teruskan usaha dah doa be strong