Monday, September 30, 2013

SELAMAT HARI LAHIR HUMAIRA

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Humaira dah setahun pada hari sabtu lepas. Semoga jd anak yang sehat, bijak dan solehah.. Syukur allah dgn pinjaman ini.. :-)
Berkenaan yang Ros risau tu, walaupun Humaira dah setahun tapi masih belum merangkak dan duduk. Kalau menyulur memang laju dah. Orang kata kena yakin dgn anak sendiri kan :-) tapi kekadang buat jgak hati ibu sedihkan.. 8hb ni checkup di hospital, semoga semua dpermudahkan.
Pasal celebrate bday, memang buat yg simple je. Untk makan keluarga je sebab sibuk dgn prepare rumah baru lg. Hehehe

                      






Thursday, September 26, 2013

Shopping IKEA la sangattttt !!!

Lepas2 jemah di Aeon setiawangsa,  mak gi shopping IKEA plak. Tujuan datang kl ni memang nak g IKEA. Hari sabtu Ros bertolak, lepas kidzoona trus ke IKEA. Shopping sampai malam. Sebelum sampai tu kami solat jamak siap2 :-)

Ok fine, ingat dah setel shópping. Keesokkan harinya asben ajak pergi lg.. Tak sempat nak ke mana dah. Ada bday anak kawan pun tak leh nak pergi. Duk sana dari pg sampai la kul 6ptg.grrr.. Dari rumah kak ipar ke Ikea amek masa sejam lebih jgak. Letih atas jalan je :-P Balik memang tido je..

Eh hari isnin nak blk dah. Tapi asben ajak lg ke IKEA. Tgk, punya teruk kan. Hahaha.. Sakaannn sgtt... 3hari berturut hanya ke IKEA. Kali ni memang g belah belakang mcm bahagian dalam bilik air. Apa yg kami beli? Hmm bolehla sikit2 untuk rumah baru. Tapi tak da la korang masuk rumah tu nampak barang IKEA ja. Wakakaka :-P

kecian ini budak... ada carseat pun xdpt duduk.. kakak semua jeles... :P
see...barang memang penuh..itu naik UNSER.. kalau naik myvi, mau tak berjalan..hahhaah
MEATBALL ni balik buat kat umah jer.. tak sempat nak nak makan kat sana :P

Masa kat IKEA ni dapat jugak jumpa dua org kawan yang melalui fb.. Best sangat dapat jumpa korang.. To cik asben, sorry ea kalau kami sembang lama sgt.. ekekeke... Harap 1 hari dapat kita jumpa lagi..

asmiza&ammar
tira&akid











Wednesday, September 25, 2013

kidzoona aeon setiawangsa

Tidak sangka sampai jugak di sana. Rancang memang nak pergi sana dulu sebelum ke IKEA minggu lepas. Kitaorang bertolak pukul 5pg dari Penang. So smpai kat sana dalam pukul 11pg, sempatlah mak nak menjemah.. :P

SErius Ros ckp, xpenah bawa anak gi main tempat mcm tu. :P Ni 1st time. Kecian jugak tgk en.asben melayan anak2 :) Sekali sekala memang best. Terasa nak pergi lagi :P Group tu group GOJES BLOGEER SUPERMOM&BABY.. Boleh dikatakan yang kesemua tu group watsap :) Best dapat jumpa korang. Entah bila dapat nak bersua muka lagi. Ros duk penang, ramai gojes duk area selangor/kl so senang diorg nak berkumpul.

Pasal gambar ni, saiz memang pelik sikit.. sebab guna hp asben yang terlebih 'canggih' :P

persekitaran kidzoona :)
ni aje lah mainan yang menjadi rebutan kakak auni&humaira :P
jelesss...putih anak dr mak :P
geng jemah memasing duk tgk anak2 main :)
mak pun nak bergambar jugak :P
Lastlly dapat jugak join diorang bergambar reramai.. Join makan memang tak sempat and taktau korang nak gi mkn. padahal masa tu memang lapar.. ekkeekke :P ingat nak mkn kat kt area luar ikea, sekali masuk ikea terus smpai mlm bru makan..grrrr :(

ada anak ni gambar banyak tak menjadi.. kekkek :P






Tuesday, September 24, 2013

kejap ade...kejap takde

Dah macam chipsmore lak kan.. apa yang busy sangat pun taktau.. :P Balik dr IKEA terus gi umah mak. simpan barang kat sana uols :P Nanti nak pindah, kita angkut semua :) tak larat nak usung naik lif segala.. hmm mcm banyak shopping kan :P

Maca-macam ros nak update tapi tak terdaya lagi.. risau Humaira pun ya jugak.. nak nangisss.. tapi cuba kuatkan hati, HUMAIRA BOLEHHH :)




Thursday, September 12, 2013

IKEA OH IKEA...

Assalamualaikum semua...

sorry lama tak update.. bz sangat..hahahah.. Padahal duk umah je pun :P insyaallah kalau tak de masalah, sabtu ni Ros ke IKEA lagi. Nak cuci mata lagi. :) Dah siap tukar kerta dengan ayah. Konon nak beli banyak, last-last kereta kosong jugak yang bawa balik. kehkeh.

Kali ni pergi banyak perancangan.. Banyak nak berjalan.. Moga diberi kesihatan dan keselamatan yang baik :)
sumber : google



contest : family potret raya

SCROLL UNTUK ENTRY BARU YER :*

ni saje gegedix nak cuba nasib contest mama Arissa :P
gaambar family kitaorang simple jer.. tapi kalau ada anak2 ni, mak plak tersenyum lebih... anak-anak pandang ke mana pun tak tau.. susah kan nak train diorg fokus 1-2minit kat kamera :)

moga ade rezeki untuk gambar ini..

family potret raya