Wednesday, November 13, 2013

Keperluan rumah : Penapis air

Bagi Ros, penapis air ni memang penting untuk kita semua kan. Taksanggup rasa nya nak minum air yang tak bertapis. Serius sebelum ni bagi bebudak minum air tapis je tanpa masak. Tetiba bulan lepas ada kawan gtau tak sanggup nak bg anak minum air tapis. Macam jugak buat susu.. Ros memang guna air tapis je.. Tapi lepas tahu, memang Ros dah masak air tu. Syukur jugak anak2 tak de masalah.. Risau,,, :p

Tapi kali nih, memang Ros pilih yang terbaik la untuk fmily katakan. Ros buat survey antara elken dan coway. Memang tak dinafikan, elken yang terbaik. Tapi harga pun baik kan. So kitorang decide untuk amek Coway jer.. Boleh sewa / ansurans.. Asben buat ansurans harga dalam rm75/permonth. Urusan untuk jumpa Kak Sarah alhamdulillah dipermudahkan walaupun dia stay kat KL.. 

Dah ada rumah baru, memang kena pikir ruang nak letak air penapis, periuk nasi dan segalanya.. So kitaorang mmg dah buat ruang itu untuk semua. In shaa Allah sama-sama kita sharing untuk kebaikan :) 


11 comments:

Wawa said...

nak jugak guna coway...hehe

Zuraidah Butang said...

tulah..insyallah nak psg kat uma gak nnt

Cik Puan Rara said...

rumah MIL rara pon pakai coway.rasa selamat sket.

PUANSTOBERI said...

akk pun coway jugak..sewa beli senang.. sbb tiap 2 bulan dia akan dtg servis secara percuma..

Mrs. Engineer said...

klo minum air tapis direct x boleh eh?yanie ade water filter elken...mmg minum direct je...without masak air tapis tu...

shima said...

Nape murah je ek rm 75?..saya pnya yg mcm kt atas tu rm 110

DYatie said...

kite pun plan nak pasang tapis coway as per request by husband bila dh dok kl nt. skrg berasing lagi. dok hujung mgu je. huuu.

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan coway

Faizah^Ramli said...

Elken pnya air tapis xsedap... rasa payau...hehe :D

Mimy Hamid said...

eh sarah yg menang kawen tu kan hehe...nk sgt ros coway still x dpt. ..dh kira bajet bulanan x cukup huhu..

-DoUbLe Z- said...

zara pun aritu nak coway, last2 beli tong yang je..huhu
ros yg comel & humaira yg gebu..gerammm..mmuah sikit