Tuesday, November 12, 2013

Home progress : mencari langsir area kepala batas

Kalau cerita bab rumah ni memang penat kan.. Tetiap minggu je nak gi check rumah segala.. Tetiap minggu je orang nak mai pasng/ukur segala.. Minggu lepas kitaorg pergi ke Kedai Langsir. Kedai ni jiran dalam group watsapp yang cadangkan. Bila pergi memang terbaikk arr kedai dia. Ini pandangan mata Ros.. :) orang lain tak tau :0

Tauke cina yang buat langsir ni semua boleh buat. Wiyering, kitchen cabinet, wardrobe semua sekali lah termasuk nak deco rumah pun dia tau. Dalam rumah Ros pun ada jugak mintak idea dia.. So bab langsir pun dia yang banyak bagi idea semua :) ada rumah area lain dia cakap, dalaman semua dia deco.. Hehhehe.. Kitaorang panggil dia Eric Leong ... Percakapan suma nak sama :p

Pelbagai jenis kain langsir ada kat kedai dia :)

                        Pelbagai jenis langsir yang boleh ditempah :)

               Blind pun ade.. Boleh pilih corak berkenan :) 

      Karpet pun ade. Yang ni dia bg free kalau tempah langsir dengan dia.. :)
        
    Wallpaper pun ade.. Stencil / sticker pun ada di kedai dia.. Macam2 ada :)
 

     Boleh contact no tu yer...if area kepala batas :)
Total untuk buat langsir semua harga rm4k termasuk atas bawah.. Dia ada bagi percuma karpet moden katakan :p kalau wallpaper ade jugak promosi untuk yang wat langsir dengan dia 3roll rm1500 :) so kitaorg pilih karpet je lah sbb wallpaper masih tak fikir lagi..ingat main peranan dengan cat jer :)

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya langsir

Masya said...

yg mana pilihan ros.. sy dah rambang kikikiki

Ann@zanyra said...

sbaik ada tuannye yg pandai, klu sendiri mau rambang mata nak itu ini..pastue pening nak match cmtu cmni kan..

DYatie said...

Cantik semuanya... Rege pun cantik kan Ros.. Hihihi...

Kite kalau rumah ipoh tu mmg duduk fulltime, mesti macam Ros jugak penat nak bagi rumah cantik dan kemas..

Sekarang, mana yang ada je.

CikNaa said...

fulamak.. 1500 telan elior..hehe. takpe, janji berkualiti cantik kan..

NoRr said...

salam kak..saya pun buat langsir dengan "Eric Leong" ni..rasa berbaloi sebab dah survey banyak tempat di penang...hehe..mesti lawa rumah akak nanti. ;)

Umi Qi said...

Hebatlah...memborong langsir tuh...mesti gojes nih....cayalah....

Mimy Hamid said...

peh mcm mcm ada. ..cantik je rupa

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... jauh la pulak... kalau tak, confirm teman dah terjah kesana...

Mama Idlan Irsyad said...

saya belum bl langsir lg..insya allah minggu depan kot...bestla kedai ni..suma ada.. senang.. 1 stop centre.. i like..

Aty_Fared said...

Bab2 ni mmng ar saye suka sangat.....ngeeee

hanansofea aziz said...

ros, kak has pun tempah kt dia..de branch d sg dua dekat dgn taman kak jgk rupanya.. hihi, tq ros