Thursday, November 28, 2013

Home idea : warna cat inspirasi

Lama tak bersiaran.. Sibuk la nak mengemas segala.. Tambah pulak Auni dan Humaira demam berganti. Mungkin suasana rumah baru kot. :) alhamdulillah masih lagi diberi kekuatan untuk segalanya. Syukurrr :) kali ni Ros cerita pasal cat yang menjadi idea kami. Jadi tak jadi tu taktau la..hhahah.. Semua kena tunggu hasil kan.. Pelan2 kayuh.. Inshaa Allah...

LIVING DAN DINING ROOM
Ni semua warna last minute. Asalnya asben nak grey2 hitam je kat rumh. Tapi tetiba jadi warn purple lak. Wakakka.. Dan hasilnya setakat ni alhamdulillah menjadi.. Tunggu rak tv je last sekali. :)

KITCHEN
Kitchen memang kitaorng decide nak putih and grey sebab nak suasana luas. Maklumlah dapur sempit kan.. :) rumah dah masuk tp kitchen kabinet belum ada.. So asben beli dapur gas yang kecik2 aje untuk masak ala kadar :)

GUEST ROOM
Bilik ni kena warna garang2 skit sebab family ros yang stay kat situ. So kna la ade warna ceria sikit kan :)

MASTER BEDROOM
Ros teringin sangat bilik ala-ala hotel. So decide nak buat warna koko krim je dalam bilik tu. Hmm jadi or tak jadi tu xtula.. Idea saja ok. Tapi langsir dah pasng warna krim terang skit mcm dlm gmbr kat bwah. Almari & katil pasang yang sebelum ni jer. Warn koko gelap :)


AUNI HUMAIRA BEDROOM
Bilik gegirl katakan, so kna ada pink2 gitu. Tapi masih belum cat lagi. Sebab aaben nak fokus bawah dulu. Tak nak fokus pink sangat, sebab dalam bilik anak kena ada wrna ceria kan :)

LAUNDRY
Ni warna cat bilik guest room. Disebabkan asben beli cat 5liter, so kitorng cadang nk cat je dalam bilik laundry. Laundry kitorng kat atas, senang tak perlu angkut2 bakul turun bawh. Lagi satu bilik tu tingkap banyak so suma kna cahaya matahari. Jemur 3jam dah kering. Best2 :) yang paling tak best bila dah pasang langsir.. Tak matching sungguh :( sebab memula xcadang nak buat laundr kat bilik.. 


PLAYAREA
Playarea ni kitaorng buat kat bawah. Senang if trun bawah ade jugak mainan aunihumaira nak main kan :) 

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

intanfirdaus247 said...

jom deco deco

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Pemilihan warna sangat penting. Sama penting dengan jenis cat. Warna putih nampak cantik tapi ianya mudah kotor. Saya rasa awak suka warna cerah dan grey ye...

Anyway, warna cerah utk matchkan dengan warna langsir dan perabut.

Mama Idlan Irsyad said...

wahh.. pandainya bermain dengan warna.. takdela mcm saya.. hentam jer..