Thursday, October 10, 2013

UPDATE kisah HUMAIRA :)

Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.. Bercerita tentang Humaira ni, kalau tengok depan memang takde masalah. Tapi progress dia slow skit berbanding baby lain.. Mungkin dia take time kan nak buat semua tu. Humaira dah setahun TAPI masih belum boleh merangkak or duduk sendiri. If dia berdiri pun lembut lagi.

Hari selasa lepas ada checkup dia. Ros ni memang takut nak jumpa doctor. Takut diorang nak jadikan bahan uji pada Humaira, maklumlah ramai doctor pelatih kat hospital tu. Jadi berdasarkan doctor terang, memang ada problem kat Humaira. So ari tu, diorang amek darah untuk check hormon segala. If darah normal, nak buat MRI SCAN plak. Bab MRI SCAN ni yang Ros lemah.. Takut nak bagi Humaira puasa and bagi ubat tido. Tapi andai itu yang terbaik, Ros redha.. :) 

Korang doakan yer supaya Humaira ni progress dia cepat sikit. Apapun dia tetap kena OCCUPATIONAL THERAPY AND PHYSIOTERAPHY :) Pandang positif terhadap dua perkara tu, mungkin ini dapat membantu dia bangun dan merangkak.. Siapa sangka kan, kuasa Allah :)

Eh rajin baca buku tau.. Tapi sayang buku terbalikkk :p
   
              

21 comments:

erin said...

hehe budak bijak, i'allah moga humaira lepas ni boleh berlari, jenuh mak dia kejar nanti :)

SweetLikeWhat said...

insyaAllah ros humaira ok..jangan risau tau..takpe ujian mri tu demi humaira..ros kuat okeh!!!

achiek anis said...

insyaallah..jangann berhenti berdoa yea sis...moga Allah merahmati humaira...

Nurzakiah Hanum said...

budak bijak :)

mommy.aisy.hana said...

Insyaallah
moga yg baik2 saja utk ros dan keluarga. humairah terutamanya..

safiyyah osman said...

Kak piya doakan ros kuat..husband kuat... insyallah everything akan ok..

Ena's Stories said...

sy ada pengalaman mcm ni..anak buah sy sendri sejak bayi tak pernah mengiring ke, meniarap ke, merangkak ke, jauh sekalu nak duduk atau jalan sehingga setahun lebih...yang dia tau duduk je..itu pun kalau kite yang duduk kan dia..bila da duduk dia tak reti nak gerak sendiri..dia cuma tau mengesot dr tempat duduk dia jer..

then semasa umur dia setahun lebih, kakak ipar saya terus menatih dia berjalan macam kite ngajar ank kite berjalan...setiap hari dia buat camtu kat anak dia...last² dengan kuasa Allah, anak buah saya tu terus pandai berjalan

saya harap² humairah tak ape² moga Allah permudahkan segalanya untuk humairah dan ros yer..

Chekgu Azrine said...

semoga sis terus kuat menghadapi humaira ye..
comelnya humaira..
semoga dipermudahkan utk sis sefamily..:-)

Mimy Hamid said...

In Sha Allah Humaira ok

m@m@yAyA said...

Ros,

Insyallah sumenya akan baik.Jangan fkr bukan2 ros kna kuat demi Humaira ok~
Comel gmb dia bc buku kemain ag eh!~

julie shahril said...

humaira takde apa2..in sha Allah, jgn stop doa..
dan apa kata ros latih dia duduk, berdiri..latih slow2 tp jgn paksa..

humaira comel!

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kenapa comel humairani...kusyuk baca buku...terbalik la buku tu sayang...
moga humaira semuanyer ok yek...banyakkkan berdoa..

yUmiE AzuRa said...

jangan takut2 ros..insyaallah humaira akan folo mcm anak2 biasa.yg penting ros dgn husband xputus asa and trs berusaha yg terbaik utk humaira k.

puan.mila said...

humaira sayang bijak!! insyaAllah xda pa kt humaira..ros dn asben mesti kuat!

Ummialyaanas said...

insha allah kak ros, kena always +ve pd humaira..

sy dulu pn ulang alik jmpe pakar je tiap bulan sbb ada benjolan pd bahu anak sy..
alhamdulillah,allah nk uji sekejap je.benjolan pecah n my son back to normal..
doa senjata kite kak..allah maha mendengar...
sweet je humaira..!

Kakzakie said...

Ye kakak sebagai teman sekadar mampu berkata sabar dan doa tapi Ros dan keluarga yg menghadapi kakak faham. Moga diberi kesabaran tinggi.

Ada petua libaskan kaki dengan belut dan ada juga petua setiap pagi sapu kaki dgn air embun. (Tapi ingat ini sebagai usaha kerana semua adalah atas kehendak Allah kan Ros).

Kakak mampu mendoakan semuga akan ada cahaya indah akhirnya..

Qhaifa Nur said...

comelnya Humaira...
In Shaa Allah...akan ada peningkatan buatnya...mungkin lambat..banyakkan berdoa..

~ NANA ~ said...

i doakan segala yg terbaik utk humaira...jgn cepat putus asa ye ros...usaha & tawakkal demi humaira...doa banyak2 yer

Masya said...

napa dgn humairah... mungkin dia mmg amik masa sikit kot... kalau lambat jalan.. pg² cuba sue embunkan kaki dia.. kat padang moga senang berjalan.

nik ros said...

humaira...naper comel sgt..geram aunty tgk.

Siti Asiah said...

mst ade hikmah disebaliknye...moga ALLAH bagi kekuatan & kesabaran yg berterusan kat ROS untuk menghadapi ujian ini...