Tuesday, October 29, 2013

Repair/balut sofa lama :)

Kali nih nak ceritakan tentang sofa kat rumah Ros sekarang ni.. Memang tak sanggup nak tengok sofa tu lg.. Dengan terkopek kulit. Bila letak kat mana2 habuk dia mesti ade. Tak larat nak vacuum/sapu. Jadi nak jimat Asben suh hantar balut and letak kat rumah baru. Tapi masalahnya sofa L-shaped ni belah kanan. Kalau nak nampak kemas kena L-shaped belah kiri. Hmmm tunggu jer lah hasil nanti bila dah siap.. :) mana tau kot2 asben nak beli sofa baru...kikiki... Tambah pulak end of the year ni mesti SALE BANYAKKKKK kan... :p kat bawah ni ialah tempat balut/repair sofa area Taman Ria Sungai Petani, Kedah


Kat bawah ni pulak rupa sofa yang dimaksudkan.. Tengokkkkk....betapa terukkkkkkkk :(

Selamat diangkut untuk dibalut baru :) 

27 comments:

Ayu azmir said...

nasib ade tempat macam ni.... tak payah bersusah susah nak beli baru..

ameris said...

mahal tak balut sofa ros?

♥ ROS ♥ said...

Ayu : hehhehe.. Mesti ade punya cuma kita yg xmau cari kan.. Ros pun mak rekemen... Hehehe

@ameris : xtau lagi.. Dia kata tgk mcm mana nnt.. Kalau ade rosak ke ape, dia repair jgak.. Range dlm rm8++ :)

Falsya said...

Leather nyeah..sbb tuh la ahkak lg prefer fabric..senang.tp kene crk yg boleh basuh la..

Ann Ishak said...

lepas ni mesti dah berwajah baru rupa baru serupa baru dah sofa tu :)

Mimy Hamid said...

mmg teruk benor ros..agak2 kos berbaloi tak beli baru or tukar

Mimy Hamid said...

mmg teruk benor ros..agak2 kos berbaloi tak beli baru or tukar

Nurzakiah Hanum said...

boleh ek

cheqna said...

mana berbaloi??beli baru or pakaikan baju baru????
pepun selamat berbaju baru la wahai sofa =)

~ NANA ~ said...

dh balut nanti confirm lawa la! hehe

Nasuha said...

baguslah ada kedai repair perabut lama..

Qhaifa Nur said...

nampak baru juga kan..sayang nak buang kan...

SweetLikeWhat said...

tak sabar nak tengok hasilnyee..

Kakzakie said...

Tempat kakak tak ada perkhidmatan inilah Ros. Sofa kakak pun dah koyak tapi kakak guna aje..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Mesti cantik sofa tu nanti bila di mekapkan hihi (^_^)..

S.n.Fariza said...

nanti nk tgk yg dh balut k.

Khai♥Rin : anies said...

byk ke perbezaan repair /ganti kulit sofa dgn beli yg br?

mama maman aka yana said...

wah... pasni mesti ensem sofa ros... kompom punyer... :-)

mama maman aka yana said...

wah... pasni mesti ensem sofa ros... kompom punyer... :-)

Mrs. Engineer said...

mcm mahal gk eh nak ganti kulit...

intanfirdaus247 said...

yang lama jangan dilupa...hehe..bagus cara ros n

hanie said...

sofa lama tu kena angkut pi kedai sendiri ke kedai uruskn. berapa lama baru siap

hanie said...

sofa lama tu kena angkut pi kedai sendiri ke kedai uruskn. berapa lama baru siap

♥ ROS ♥ said...

Hanie : suma kedai uruskan..atas lambat atau cpt jer.. Kikiki

Ayu Rashid said...

Sofa ayu pun dah berbaju baru (lepas raya lepas). Tp ni dok ngidam yg baru pulak hahahaha. Tp suami kata membazir waaaaaa...

hanansofea aziz said...

ros, kak hasni pun ingt nk buat lain sofa umh sewa ..syg jgk bila pindah nti nmpk baru hihih

hanie said...

letaklh gmbr sofa yg dh berbalut baru tu.