Wednesday, October 23, 2013

Nak mudah orang komen , buat popup :)

Hmm sebenarnya Ros tak penah nak pikir banyak komen ke apa.. Seronok buat blog, ade komen singgah lagi seronok.. Dengan komen tu, bukan nak riak ke apa. Tp rasa jugak ada orang sudi membaca :) tq semua yang sudi tinggalkan komen pada blog ciput ni.. Hehhee

Pasal popup ni, kakmi ade tegur susah nak komen.. Sebab sebelum ni Ros buat yang reply terus one by one tu.., Rupanya yang tu susahkan orang tinggal komen.. So Ros dah bertukar... Tq jugak pada anezzamri dan nana farhana yang ajar cara nak buat popup ni :) Hehhhe.. Korang jgn lupa tinggal komen ye lepas ni ( hmm nampak sgt gila tggu komen org..wakakakka...) macam popup tu ade contoh gambar kat bawah ni :) kat COMMENT LOCATION klik POPUP WINDOW :)




Lagi satu, yang ade notification box tu tolongla remove.. Ros kekadang guna hp.. Cepat nak hang, baru nak taip code dah hang, terus tak tinggal komen..hehhehe.. Eh maaf ea kalau ade yang terasa pasal komen2 ni.. Masing2 nak yang terbaik kan.. Contoh ade kat bawah ni :) gambar sumber google :p

 Untuk hilangkan word notification macam kat atas tu, klik NO kat SHOW WORD VERIFICATION :)

                     

16 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

dah lama apply setting nie... tapi tak ramai jugak yang nak tinggal komen kat blog saya tu... Tak berminat kot...:(

:: Mrs.Eady :: said...

betul..kene buang verify tuh..

Tina Othman said...

Haa dulu pun penah kena ada org tak boleh drop komen

Kononnya buat mcm tu senang nak reply

Nurzakiah Hanum said...

betul x buang masa

~ NANA ~ said...

betollll...i malas giler nk komen kalau ada word verification tu...haha

Mommy_Cha said...

hahaha.
pandai nye cikgu IT kita arini :)

micha dah buat popap tu.
yeh.
jgn lupa komen.
hahahaha.
macam bebudak suh komen kat entry aku.

pang selempang pengsan.
kihkihkih!

mama maman aka yana said...

yer tuh.. setuju sgt.. buat org putus angin je nak komen kannn..

eh.. blog mama ok kann.. senang nak komen kannn..?? hahaha

Falsya said...

Betul3..yg ade box tuh mmg menguji sgt..kadang tuh dh cube 5-6 kali dh..smp dh fed up nak cube lagi..hehehe

Umi Qi said...

Bagus ros....terbaik siap buat tutorial lg hehehhe...mmg umi Qi malas tau nak komen kalu ada word verfication...nyampah plak bila tenet slow...terus pangkah nk komen...yeyyy leh komen dgn tenang lepas nih ros sbb dah buat pop up yeyy

Umi Qi said...

Bagus ros....terbaik siap buat tutorial lg hehehhe...mmg umi Qi malas tau nak komen kalu ada word verfication...nyampah plak bila tenet slow...terus pangkah nk komen...yeyyy leh komen dgn tenang lepas nih ros sbb dah buat pop up yeyy

eMMe said...

ros, my blog ok tak?
senang kan org komen tak ?
hehehe...

Shasha Azmar said...

part yg verification tu mmg sgt2 tak suka..kalo sha mmg tak tinggal komen dah kalo ada verification bagai..leceh..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Bagus entri ni ..ada bagi tutorial ..bagi yang terlupa cara nak apply n yang baru dapat memudahkan mereka ..chak!

Khai♥Rin : anies said...

kdg2 da ramai blogger wat entry mcm ni tp ada jg yg jenis wat2 x fhm je...penat

Mimy Hamid said...

ok ros sharing is caring

-DoUbLe Z- said...

Dah buatttt..hihi..tq Ros sbb sudi wat tutorial ni....pasni senang org nak comment kan...(ecece, macam ramai je la yang sudi nak drop komen kat blog zara kan..hehe) ;p