Thursday, October 03, 2013

Home Idea

Bercerita tentang IDEA ni.. Dalam otak Ros memang yilek... Ni semua En.asben yang buat. Maklumlah designer kan.. tp dia bukan interior designer, cuma 3d jer. So dalaman janganlah korang bayang superb2 sgt.. hehehhe.. Luaran rumah memang cntik sebab design keseluruhan rumah area tu memang cantik :)

Bab renovation and home deco entah lagi rupa. Impian memang nak yang terbaik, tapi kena jugak tengok kemampuan kan. Kalau tengok2 memang macam air je duit kluar. Nangis.. Dulu seronok tengok rumah org cantik2 je tapi bila kna muka sendiri baru rasa :(

lagi satu ye korang, tujuan buh gambar rumah bukan nak tunjuk riak ke hape. Ramai lagi tau blogger share rumah2 yang masyukkkkk... Rumah Ros ape lah sgt. Harap design je cantik.. Jadi no more no more jeles tau.. Kecian dekat Ros.. Just nak share cerita pasal rumah kena gitu pulak.. pangggggg nak??? :*

ni buku yang asben duk rujuk..otak modennn sgt kan..rumah taktau mcm mana :P

Ni rumput palsu.. ana suzana ade cerita.. tapi adakah rumput ini yang akan di tanam seluas kawasan rumah itu?? :P

Ok, satu lagi home idea yang Ros teringin sangat ialah dari sumber blogger. Buat masa ni, asben pun berkenan dengan PLAYAREA mama cikmerah :) Suka kotak hitam tu, so masa g IKEA bebaru ni, memang kitaorang beli..gedixxx tau.. Memang dia buat superb kelas.. Asben siap pesan, jangan nak berangat cantik macam tu..Nangis tau :( Memang buat ikut kemampuan ajer... :P
Korang leh la tengok rumah deco kak faeza ni ye. http://brideinmaking.blogspot.com/

cantik kan..impian nak mcm tu :)

p/s : buat takat ni banyak idea kami yang sama... so xde lah susah sangat nak renovate rumah..syukurrr!!!

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow cantik

D Yatie said...

Cantik kan! Tak jeles tapi kagum ros. Hee. Jeles pun tarak guna sbb takat rumah biasa je kemampuan. Hihi.

inazamri said...

cantik akak tgk rumah ros entry smlm tu.Kat area mana ye ros?tak sabar nak tggu deko rumah baru ros nnt.tentu cantik.

♥ ROS ♥ said...

Kat kepala batas, penang.. Tp bukan belah pulau :) xde lah cntik kak, buat simple2 aje :p

Tina Othman said...

Cantiknya ros

Rai Ourkizuna said...

bestnya boleh deco deco rumah..

SweetLikeWhat said...

pangg je ros..bahahhahaa

Mimy Hamid said...

suka gak deko contoh pic tu ...lawa simple....untung la laki deko 3d id...best tau...tak payah pening

Kakzakie said...

Kalau pandai deco-deco dan renovate sendiri untung dan puas hati..

nik ros said...

bestnyer dapat deco2 rumah sendiri.mesti cantik nnt ni :)

Hana Soffelia said...

Sukanya bila baca entry deko2 rumah ni. Hana pun berkenan yg play area tu. Ros nanti rajin2 update deko rumah ye..

Khai♥Rin : anies said...

jgn nnt da over deco jd mcm pokok krismas..aduyaiii hehehehe

Chekgu Azrine said...

Cantikla deco tu..simple yet gojes

~ NANA ~ said...

duit mmg mengalir mcm air hujan T_T takpe, kita buat slow2...hehe

~ NANA ~ said...

duit mmg mengalir mcm air hujan T_T takpe, kita buat slow2...hehe

Mrs.aisheiteru said...

eh malu ade gambar playarea cik merah. gudluck ros deco deco

Masya said...

mmg cantik sgt dekoo tu akak pun berkenan..

Nur aainaa said...

As Salam sis..bleh sy tau buat kt kdai mna?ada No fon kdai tu x?