Wednesday, October 30, 2013

Bukan untuk riak....usahlah cemburu!!!!

Ok, Ros mengaku sejak akhir ni asyik update pasal RUMAH. Bukan untuk riak atau menunjuk, tapi just nak share tentang kegembiraan kami sekeluarga. Ramai komen cakap rumah cantik, hebat segala.. Tapi kalau di luaran hanya lah biasa saje.

Di sebalik kebahagiaan Ros tentang rumah ni, ade jugak Allah uji dengan Humaira yang slow movement sikit. Jadi Ros harap sangat, usahlah cemburu dengan ape yang Ros ada sebab di sebalik kegembiraan ini ada jugak kesedihan untuk kami. Sama-sama kita tabah menghadapiNya. Ros yakin ADA REZEKI KORANG SATU HARI NANTI CUMA LAMBAT ATAU CEPAT JE :) 

Ros yakin, yang datang BLOG ni hanya lah baik-baik aja.. Kita sentiasa mendoakan kebahagian orang kan :) semoga ALLAH merahmati dan melindungi kita. Amin :) Bila kita ditimpa kesusahan, kita kena pikir ada lagi orang yang lebih teruk ujian dari kita. Dari situ kita boleh insaf.. Di samping itu, ujian Allah tanda Dia sayang pada kita, mungkin dengan ujian itu kita bertmbah dekat denganNya, murah rezeki atau berkasihsayang sesama keluarga.

UPDATE: Btul kata kakmi, rezeki bukan satu ja. Rezeki ada pelbagai bentuk iaitu dalam kesihatan, kebahagiaan dan segalanya... Syukur jugakk kalau kita diberi keluarga yang sihat... :)

P/s : semalam rumah kawan geng gojes, ETTY telah dirompak.. Barang baby pun perompak nk curi. Haishh,, semoga etty tabah menghadapinya... Jangan pikir bkn2, fikirlah Allah sayangkan kita dan nak gantikan dengan yang lebih baik lagi.. :) sayang kamu ketat2222....




17 comments:

Allene said...

betul.. setuju sangat... rezeki masing2... =)

DYatie said...

Rezeki ni Allah bagi pelbagai bentuk. Ada lebih kat sini Ada kurang kat sana. Itu je kita kena beringat.

Mimy Hamid said...

memang betul la rezeki masing masing pada dasar nya kita tak nampak rezeki lain..rezeki bermacam bentuk..kesihatan , kekeluargaan kebahagiaan dan segala nya

fifi said...

Aah ros.rezeki masing2..pedulilah org nak ckp apa..

Ilya Melissa said...

nicely said...kebahagiaan pun satu rezeki juga ;)

Nurzakiah Hanum said...

setuju

Haslinda Sadiken said...

ross : smileee :-)

safiyyah osman said...

Biar ja ros apa org nk kata..janji kita tau niat kita...gittewww...

SweetLikeWhat said...

setuju ros!!!

Umi Qi said...

Laaa ada ke yang jeles ngan ros? Umi Qi lg bersyukur dpt baca dan tgk rezeki blogger len dpt...sonok tau...xpernah terfikir nak cemburu, dan berdengki...malah mendoakan lagi adalah...

aanie said...

betul tu...kat blog ni kita just nak kongsi kegembiraan je....xde niat nak riak pun...

e.t.t.y said...

sayang ko ros....!!! terima kasih tauuuu..

:: Mrs.SyahNia :: said...

setuju dgn dik ros..rezeki Allah pelbagai..biar apa org nk ckp..yg pnting kita sntiasa bsyukur n gembira ;))

blog kita suka hati kita kanlah..ini moto blog akak...kihkih

::puan ungu:: said...

setuju sangat ros...

cheqna said...

orang pandang rezeki hanya duit je...sedangkan rezeki kurniaan Allah dalam pelbagai bentuk...

intanfirdaus247 said...

Salam ros...setuju dengan Ros...

Masya said...

lain² org lain rezekinya kan..