Monday, June 17, 2013

Kisah jeruk pak ali

Kalau sebut pasal jeruk, boleh kata semua pakat kecur air liur.hahaha. Ros plak, kalau tak pregnant memang tak nikmat kalau makan.boleh gitu? :-P
Bebaru ni, ada kawan ros order jeruk. Dapat tahu dia duk sabah, asben kata postage memang mahal berbanding sarawak. Haishh bila check postage saja dah rm41. so total semua rm65 untuk 2kg jeruk :$ Fuh kalau duk Penang memang leh borong sakan dah. Hahaha. Tapi sebab tringin nak makan, harga memang pejam mata :-)
Kat Penang ni ada banyak tempat jual jeruk. Kalau dulu famous jeruk kat pasar chowrasta(eh btul ke ejaan ni.hehe). Kat situ bila Ros pergi cina yang jual. Sekarang ni dah ada jeruk Pak Ali rasa yakin sikit. Hahaha :-P

18 comments:

Wawa said...

uihhh sedapnye la haiii...
nxt week daddy naila pergi peneng...nak mintak beli jeruk la...hihi

Masya said...

dia mmg manis sikitkan.. x mcm jeruk yg banyak ubat masam tu.. tp pg penang dulu x jumpa kedai dia.. jumpe jeruk nasir jer/...

Kakzakie said...

Aduhai Ros kecur kakak dibuatnya. Tempat kakak ni jarang ada jual jeruk bervariasi macam ini. Memang kalau dapat mesti memboronglah ye Ros.

ismaliana sulaiman said...

aduhaiii...sedapnya jeruk pelam.. kat melaka ni ada juga org jual jeruk ros tp klu beli 100gm cuma dapat 5-6kpg RM5.. mahal kan..

sarah said...

jeruk pak ali memang sedap..rasanya sam ja jeruk pak ali dgn jeruk cina buat tu...

Khai♥Rin : anies said...

kalau ke kedah / penang, jeruk ni x penah miss

amal said...

ehhh ros dah up pasal ni haha.. amal baru nak update kt blog. masyeh tau ros tolong belikan :D Postage tu mmg cekik darah btulla pos laju. tapi takpelah, redha je. yang penting dpt makan :D

~zuera~ said...

iols suka jeruk jetty. kt stesen bas bagan tu dia ada jual. jeruk jetty dgn jeruk pak ali gak. harga pun lain2 tau.

♥ ROS ♥ said...

Oh ya ka?? Dkt dh dgn umah ros tu.. Rasa ros jeruk suma sama kan, cuma brand jer..hahahha

♥ ROS ♥ said...

Btul amal, klu kita nekad nak..brapa harga pun dh xkisah..sedap dpt mkn... Hhahah

♥ ROS ♥ said...

Nyum2... Msti borong punya...tp klu org penang jarang lak membeli..hahhaha

♥ ROS ♥ said...

A'ah sama jer tp jeruk pak ali ni lebih yakin skit la.. Hahahha

♥ ROS ♥ said...

Kat tmpat ros ade yg mahal..klu nak sdap n puas mkn mestipekena jeruk pak ali..hahha...

♥ ROS ♥ said...

Kak nakorder jeruk boleh la gtau dekat ros.. Leh ros tlg belikan :)

♥ ROS ♥ said...

Jeruk Pak ali ni sebelah jeruk nasir tu lah..klu yg dlm pasar tu cina punya :)

♥ ROS ♥ said...

Haa beli.. Puas mkn tau..mama naila ngidam dh ker?? Hehhehe

BaTiK_PiNk said...

Aduh, kecur air liur...teringin sgt nak makan jeruk betik...

:: Mrs.SyahNia :: said...

bila lah dpt p pinang ni..geram tgk jeruk2 ni suma..suka..mngiurkan betul! heee