Friday, June 14, 2013

dulu gempa bumi, semalam ribut :(

Fuh kalau di ingat balik memang takuutttt sangat.. Dulu masa gempa bumi, Ros ada di rumah ni. Masa tu pregnant Humaira 3bulan lebih. Memang panik sangat, masa gempa tu Ros duk baring2. Bila rasa pening tengok barang dalam umah semua bergoyang, dengan tawakal dukung Auni turun tangga dari tingkat 24. Cerita ada kat SINI.

SEMALAM berlaku lagi peristiwa kecut perut, bukan gempa tapi angin ribut. Selalu angin biasa ja+hujan lebat. Angin biasa pun kekadang Ros dah takut turun lif selamba duk bawah rileks jap. Tapi semalam LIF TAK DAPAT BERFUNGSI SEBAB ANGIN TERLAMPAU KUAT. Jadi dengan nekadnya, Ros turun tangga lagi sekali dengan dukung Humaira and Auni. Sibbaik badan besar leh dukung anak berat 13kg and 7kg. hehehe :P

Perasaan dah rasa takutt sangat nak stay lama2 kat rumah ni. Moga hari ini tak berulang lagi :( Syukur juga asben Ros tak sangkut jem teruk kat Penang. Pokok banyak tumbang, dan yang paling menakutkan tiang kat atas menara UMNO runtuh. Dengar kata ada juga kematian.

Ada serba sedikit gambar di sebalik angin ribut semalam .




13 comments:

puan.mila said...

Ya Allah tkutnya..alhamdulillah ros sekluarga selamat..

Kakzakie said...

Memang ada dua yg terkorban Ros kalau ikut berita. Sedihnya kan... doalah kita Ros moga tak jadi lagi. Tingakt 24 tinggi tu Ros kalau turun ikut tangga dan membawa perut lagi. Aduhai... moga selamatlah semuanya.

Irfa said...

bencana alam adalah peringatan kecil dr Allah utk kita
alhamdulillah ros n family xde apa2

amal said...

huhu kuatnye ros angkut anak2 turun naik tangga. tinggi tu tingkat 24. alhamdulillah ros dan anak2 selamat..

Masya said...

moga hari ni lbh baik, semalam tgk jugak berita pasal ribut kat penang ni...

nik ros said...

angin kuat sangat kan. kalau nik pun risau ni. bagus la ros dan family tak ada apa.

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah..kecut perut jugak :(

♥ ROS ♥ said...

Tu lah,ros pun dh tkut nk duk umah tu..tkut kena trun tgga lg :(

♥ ROS ♥ said...

Amal, klu dgn anak2 ni kita leh jd lemah n kuat..hhahah

♥ ROS ♥ said...

Btull.mungkin allah nak uji hambanya :) alhamdulillah semua selamat..

♥ ROS ♥ said...

Untuk hari sterusnya jugak..moga tidak blaku lg..tkut :(

♥ ROS ♥ said...

Alhamduulillah.. Angin tetiba ik..panik ros, tu yg trun tngga tu..

BaTiK_PiNk said...

Doa banyak2 ye ros, semoga dijauhkan daripada sebarang kemalangan jiwa ros sekeluarga...