Monday, June 03, 2013

2tahun6bulan

Assalamualaikum mummy semua..

Arini dapat juga ros berjuang untk update. Hehe. Entah lah tak tahu apa yg sibuk sangat padahal bukannya bekerja pun :-P kekadang byk pikir masalah pun buat kita malas nk update blog.haishh

Alhamdulillah anak ros, NUR AUNI dh 2tahun6bulan. Asyik humaira je kan, ni citer pasal ini budak plak :-)

1) Start berjalan umo 11bulan, tiada merangkak and terus duduk.

2) Start bercakap 1tahun9bulan, itupun mama,papa ja. Alhamdulillah sekarang dah tak larat mama nk layan. Hahaha

3) Ada perangai ulang balik perkara kita buat. Konon nk berdikari and buat semua.. Contohnya kalau kita bgn pagi bukak tv, dia akan g tutup tv blik and bukak smula. Kalau kita nak amek brg apa2, just suruh dia. Kalau kita g amek jugak, dia akan suruh kita g duduk, dia letak blk brg tu and akan repeat blk untk amek brg tu. Haishh :-)

4) Dah pandai nak gi jalan2 kalau kita ajak. Naik kereta ok, tapi naik motor sory. Takut sungguh dgn motor. :-P

5) Menum susu dumex dugro fruit&vege.. Ros ingt nak tukar sebab manis skit susu tu.

6) Kencing byk sangat, kalau pakai pampes whoopee tu kekadang 3jam dah labuh and berat. Kekadang risau sangat tapi dah tanya doc ckp its normal. Hati mak ni sape xrisau kan :-(

7) Nak g memane, dah pandai minta tudung nak pkai, hmm xtau la tahan brapa lama.hahaha. Harap smpai ke dwasa la.

8) Akhir sekali, ros doakan pinjaman allah ni lama untuk sekeluarga. Moga anak ini, NUR AUNI menjadi anak yang sihat, bijak dan solehah..

12 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

comelnya...

Masya said...

muka auni ni mcm muka ros bulat...

Irene Dahayu said...

comey auni.. copy muka mama abah dia...

Kakzakie said...

Comel aje. Hal ulang balik buat tutup buka tv atau ambil barang tu kakak ingat dia nak tunjuk yg dia boleh buat Ros. Cerdik kan Auni ni...

Khai♥Rin : anies said...

kejap da bsr ye.. pejam celik pejam celik da nk msk tadika kan kak... ;-)

Nurzakiah Hanum said...

salam
selamat pagi
singgah pagi

Siti Haslinda Sadiken said...

comelnye kakak :)

Sura Mohd said...

manisnyer anak dara ni..

chinta said...

comelnya kakak..muka auni ni gabungan sgt2 kan..gabungan dik ros ngan suami...rindu kat awak la dik ros...

~ NANA ~ said...

bijaknya dia! suka tgk keletah budak kecik...hehe
comel sgt :)

With Julia said...

Suka baca alkisah auni....sejuk mata tgk auni...nk anak secerdik auni...Alhamdulilahhhh syukur punya anak bijak!

intanfirdaus247 said...

Auni,..alahai comelnya bertudung..comel2 anak ros…maknya pon comei.semoga terus bahagia ros sekeluarga ,.ameen