Tuesday, April 16, 2013

Sakit gigi

Fuh..berpeluh kalau ingat balik. Memang sakit sungguh sakit gigi ni. Ros 1st time kena teruk macam ni. Msa pregnant rasa ngilu je. Ni sampai bdenyut segala. Apa kerja pun tak bleh buat.
Penah jumpa doc check humaira, doc ckp ros kurang kalsium. Sebab tu humaira lambat tegap. Lepas tu memang grab OSTEMATRIX SHAKLEE. Takut sangat kalau muda2 gigi takda. Tapi sakit gigi makin terasa walau duk makan vitamin kalsium.
Ubat tahan sakit pun tak berkesan. Masyallah.. Ros g farmasi, gitau sakit gigi. Dia ada check gigi ros and terus syorkan ubat gigh SENSODYNE GUM CARE. Alhamdulillah 2hari pakai hilang. Dengan izinNya jugak kan. Hehe.. Sekarang ni memang continue guna ubat gigi tu and makan vitamin.
P/s: moga kita diberi ketabahan untuk menghadapi sakit.hehe

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tingat ustaz sy penah ckp: skt ke 3 yg plg ditakuti adalah skt gigi..

Nurzakiah Hanum said...

great one

Zana Adieyza said...

akk memang guna sensodyne tu sejak kahwin.. sbb abg adiey be4 kahwin pakai tu.. so akk pun dah terjebakkkkk... hahaha...

With Julia said...

huh...mmg sakit gigi x dpt di ucap dgn kata2....ju dulu smpai mkn pain killer tau x tahan sakit

Nieyxzha Hassan said...

Pakai jugak ubat gigi ni aritu..mmg kurg la sakit gigi tu

inazamri said...

baru baca tajuk pun akak dah rasa ngilu sakit.tak tahan kalau kena sakit gigi ni