Wednesday, March 06, 2013

SUDAH KEMBALI...

Assalamualaikum semua...

Lama tak update blog..Ade sesape rindu tak?? hihihi... perasan lak.. :p Nak kata Ros ni sibuk tak lah sangat tapi sejak akhir2 ni macam terganggu je fikiran.. Asyik nak sedih jer.. :( Kekadang rasa kuat, kekadang rasa lemah sangat..

Selalu dengar ceramah prof.Muhaya dalam RESET MINDA..Rasa bersemangat sikit...
1) Orang yang bahagia selalu melihat kebahagian orang lain
2) Allah akan uji apa yang kita mampu
3) Ujian penghapus dosa
4) senyum adalah pengubat jiwa dan lara
5) Zikir buat kita tenang
6) Jangan rasa anak kita lebih dari orang

Bila rasa nak update blog, rasa takut+sedih sangat.. Entah kenapa.. Ros banyak jugak membaca bab anak ni, tu yang jadi macam tu kot.. bahaya sana bahaya sini. SEKARANG NI, YANG BAIK DIJADIKAN TAULADAN, YANG BURUK ROS TINGGALKAN.. Bila tengok anak orang cepat pembesarannya, Ros jadi risau.. tapi Alhamdulillah semakin hari semakin sihat anak2 Ros.. Terima kasih atas doa2 suami dan kekawan blogger..

Banyak sebenarnya Ros nak share dengan korang..Insyaallah pelan2 menyusul :) Blogwalking pun akan Ros terjah nnt.. Alhamdulillah sekarang ni fikiran dah jadi nak hepi2 sebab boleh storymory kat sini.. :) Ros doakan mummy semua tabah menghadapi dugaan Allah, begitu juga dengan Ros.. Moga kita semua diberi kesihatan yang baik..

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
singgah pagi rabu
semoga diri sentiasa ceria selalu:)

mama maman aka yana said...

ros.. mama pun sama.. dlm keadaan stress dan boring

With Julia said...

Ros...lama ye x dgr kbr? sihat? yg ptg ros sekeluarga happy ye...suka dgr nasihat prof dr muhaya..semua yer amat terkesan di hati...amat membuka mata hati kita kan ros...yg ptg jgn lihat progress anak2 org sebagai kayu pengukur kejayaan anak2 ros...yg ptg adalah mereka sihat dan tidak ada apa2 masalah...:)

Zana Adieyza said...

adik akk syg.. x mo sedih2 selalu yer.. jangan stress sangat2.. meh hug akk!

♥cikmOt♥ said...

hai ros...welkam bek...

:: Mrs.Eady :: said...

bersabar ye...

CtAyue said...

dugaan dalam hidup mmg tak dpt dipisahkan kan tp tanpa sedar sebenarnya itulah yg buat seseorang tu semakin kuat. Saya pun terkadang ada masanya tak mampu juga berdepan semua tu tp hanya mampu cuba happy2kan je diri walau byk mslh..hihik.. senyum2 ye,tak mahu sedih2...

Tina Othman said...

sabarlah ye ros

Masya said...

lama x dgr cerita.. lama x update.. tibe² update cerita sedih pulak.. hadoilah.. xmoolah yer... moga ros dikuatkan semangat...

Falsya said...

tamo sedih2 okayh...:)))))

♥ ROS ♥ said...

Waalaikumusalam,,,
Tq sudi sggah :)

♥ ROS ♥ said...

Lekaih bangkit dari keluh kesah.. Kikiki

Nieyxzha Hassan said...

kenapa ni? takmo sedih-sedih.. lama tak jejak sini ^^

♥ ROS ♥ said...

Tq2 :)

♥ ROS ♥ said...

Tq kak.. Xstress dah..ari tu ja...hahhaha

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulilaah sehat..btul tu slagi diorg aktif xpe :)

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah :)

♥ ROS ♥ said...

Btul tu..dugaan buat kita bangkit lebih kuat..kna bersyukur kan.. :) hihihi

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah :)

♥ ROS ♥ said...

Xsedih2 dah... Insyaallah hepi2 ja :) amin..moga dikuatkan semangat demi pinjaman allah ini :)

♥ ROS ♥ said...

Baikkk bebear comel... Kikiki

♥ ROS ♥ said...

Gguan emosi kak..l hahhaha... Ros pun lama xsinggah blog akk.. Bru start bw td :)

Qhaifa Nur said...

yang baik kita teruskan...
yang buruk cepat-cepat kita tinggalkan...
moga ceria selalu....

Kakzakie said...

Kalau boleh nak yg terbaik dlm apa jua perjalanan harian kita kan..

nik ros said...

muncul kembali.lama ros menghilang.hehe
jgn sedih2 tau.mood kena happy2.lagi2 la dah ada 2 budak comel tu.

intanfirdaus247 said...

Selamat kembali Ros..:) jangan sedih2 ya...kak intan dan kawan2 blogger lain sentiasa ada untuk bg sokongan..