Thursday, March 07, 2013

5 bulan sudahh :)

Alhamdulillah little sister Nur Auni yang bernama HUMAIRA ni dah cecah 5bulan.. Sebelum ni, fikiran memang duk risau kat dia. Lambat meniarap, kepala belum tegap, tangan and kaki tak gerak.. Letak macam tu keadaan dia, mcm tu la dia.. Sekarang ni bila dah cecah 5bulan baru boleh meniarap, golek ke sana sini.. :P Syukurr...

Setiap perkembangan anak2 memang lain sangat.. Selagi dia aktif, tak perlu risau. Tapi hati ibu kan sentiasa risau melihat perkembangan anak :P Masa Auni dulu memang semua cepat. 3bulan kepala dah tegap.. Bila sampai kat Humaira, dah 5bulan masa lembik2 lagi mana tak risau kan..

Apapun semoga anak2 ini menjadi anak yang solehah.. :)


p/s: Nanti story pasal my auni plak..kikiki :P

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CEPAT JE

Masya said...

dah pandai apa 5 bulan ni.. meniarap pusing² dah belum ni.. emmm geram tgk dia tau..

Falsya said...

comelnye humairaaaaaa..

Kakzakie said...

Ros kena ingat juga macamana keadaan Humaira selepas lahir tempohari. Alhamdulillah sihat dah tidak menjejaskan lain-lain. Comel dan montel juga walau kena ke hospital selalu. Tengok muka comel macam ini siapa sangka dulu selepas bersalin ada complication... Syukur sihat dan cerdik...

♥cikmOt♥ said...

janganlah riso sangat ros...tiap budak lain perkembangan dia...bagi masa dulu...kalu dah terlambat sangat baru refer pakar...

by the way, comelnya humaira ni tau...geram nak geget boleh???hehehe

Nieyxzha Hassan said...

Ingatkan nieza sorang je..tapi seriously anak kedua perkembangan dia lain...macam rania..dia ikut step cuma merangkak dia sekejap je..raisya ni..agak lambat jugak meniarap..pastu merangkak..dalam masa yang sama dah nak duduk dah..mula-mula risau jugak kenapa lambat benor kan..tapi alhamdulilah sekarang dah ok..

With Julia said...

kak ros...yg penting anak sihat...perkembangan ank pertama gan kedua jgn dibandingkan...mereka ada adalah sgt2 istimewa...:) humaira bam bam nak muahhh

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah :)

intanfirdaus247 said...

Salam Ros...jangan risau..akak doakan yg terbaik buat anak2 dan juga ros..

♥ ROS ♥ said...

Meniarap dgn golek2 kesana sini dah..memula tkut sgt tgk dia :(

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah..nnt anak gegurl lgi comel tau :)

♥ ROS ♥ said...

Xrisau dah..tp tu lah kan hati ibu ni selalu risau :p

♥ ROS ♥ said...

Haa xleh nk compare2 dah...lain anak lain ragam kan.. Kikiki :)

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah..tu lah, lain anak lain ragam...mmg risau tgk humaira ni.tp asben ros ckp bg peluang atau masa kat dia... :)

♥ ROS ♥ said...

A'ah btul jgak, xtpikir ros keadaan dia masa lahir.. Tq kak bg smangat kat ros... Hari2 tggu komen kakzakie ni... Rasanya semua mcm tu kot.. :p

:: Mrs.Eady :: said...

amin..

♥ ROS ♥ said...

Wsalam.. Tq... Moga yg tbaik jgak untuk akk sekeluarga :)

♥ ROS ♥ said...

(",)

bunga_rose said...

comelnyee humaira... biasa la tu perkembangan setiap anak berbeza, tapi sebagai parent kita selalu terlebih risau kan.. saya pun risau ni, anak dah 1tahun 5 bulan, tak pandai cakap lagi.... aduuuii

::EIDA:: said...

omeynyaaaaaaaaaaaaaaaaa.. jelingan mate tuh.. tak tahannnnn ;))

Tina Othman said...

comelnya

biasalah tu ros, tiap anak lain tapi hati kita mesti risau je kan, alhamdulilah semua dah okey

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam, memang perkembangan setiap anak berbeza2...tetapi kalau dah menjangkau 6 ke 10 bulan perlu dibawa berjumpa doktor...

Nizam Ijam said...

comel :)


saya dah update... hari malang saya...

chinta said...

COMELLLLLL SGT2...MELALUI PENGALAMAN KAKAK KAK CHINTA ANAK DIA LAMBAT SIKIT DARI YANG ABG2 NGAN KAKAK2 YANG LAIN..LAST SEKALI BILA DAH MASUK 6 BULAN SEMUANYA OKEY...BILA DAH BESAR SEKARANG NI SEMUA DIA YANG LEBIH...CERDIK SANGAT2..TU LA KELEBIHAN YANG ALLAH BAGI NAK UJI KITA...DOA BANYAK2 YE DIK..SEMOGA HUMAIRA MENJADI ANAK YANG SOLEHAH...KISS SIKIT!!

Mommy_Cha said...

semoga menjadi anak yang solehah yer adik :)

||Sis aLeaSaRa|| said...

slmt hari wanita sis ROS ^^

owh mmg btl perkembangan ank2 x kan sm mcm ank jrn,ank sedara,ank kakak2 kita semua.yg penting stiasa berikan rangsangan utk mrka pandai duduk,berdiri,merangkak(letak mainan yg mnrk mnt mrka di depan,dh tentu mrka akn usaha merangkak utk dptkannya).

||Sis aLeaSaRa|| said...

slmt hari wanita sis ROS ^^

mmg betul tu,pkembangn ank2 x kan sama dgn ank org lain.sentiasa beri rangsangan kepd ank2.cth smsa mrka br nk pandai merangkak,letak mainan yg mnrk mnt mrka di depan.dh tentu ank akn usaha utk dptkannya :)

(pglmn mendidik anak kembar he3)

Qaseh Suhaida said...

melihat perkembangan anak depan mata sesuatu yang mengembirakan hati


salam kenal

aizamia3 said...

lain anak, tak sama perkembangannya.. ada yang cepat, ada yang lambat.. jangan risau.. kita doakan dia sihat dan aktif.. ;)

Wawa said...

annaila pun lambat jugak rasenye hari tu...hehehe...takpe...asalkan sihat...nanti dah lepas part meniarap, merangkak, berjalan, last2 berlari jugak dia sama kawan2 lain...

nik ros said...

cepat jea kan ros.dah 5 bulan.
makin comel dia. putih gebu lak tu

eKa said...

alor tomeynya dia.beruntung ros dpt ank yg cumel

Siti Asiah said...

putihnye Humaira...geram acik tgok...:)