Thursday, September 20, 2012

Zikir mudah bersalin

Moga kita semua dipermudahkan segalanya.. :)

Ini adalah zikir yang Ros amalkan semasa pregnant Auni and dalam labour room :) Simple and senang nak ingat :P



-MULA-




1. Al-Abasa : 20


"Kemudian jalannya dimudahkan"


2. Al-Anbia' : 87-89 (surah nabi yunus)


"Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri"

Sumber: nadxoxo.blogspot.com :)

13 comments:

Anum said...

good sharing

Falsya said...

Amin3..moga dipermudahkan segalanye..;)

Kakzakie said...

Walau tak bersalin pun doa ini baik utk diamalkan agar dipermudahkan..

:: Mrs.Eady :: said...

nice sharing :)

Masya said...

mmg elok amalkan surah al-anbia tu... tp sy pun buat masa nak bersalin.. ditakdirkan anak sy operate jugak masa tu huhuhuhuhu ...

puan.mila said...

gud sharing..thanks ros :)

Sherwieyna Muzzawer said...

good sharing..tq..;D

rieda_ffya said...

gud sharing..baik utk semua yg pregnant ni

Bazilah (^0^) said...

tq ros. hopefully nnti,dlm menahan sakit tu tak terlupalah ayat2 nih..

eMMe said...

InsyaAllah Ros, hope time kite bersalin nnt dipermudahkan...
Amin YarabbalAlamin............

nik ros said...

moga semuanya selamat ros.mesti tak sabar dah ni kan..hehe

Noraim said...

ros dah berapa bln pregnant?

Siti Asiah said...

akak amal doa yang ke-2 tu...:)