Wednesday, September 19, 2012

Insyaallah it's a girl :)

Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi dengan kurniaan ini. Insyaallah baby yang dalam perut ni sama jantina dengan my Auni. Walaupun alahan baby 2nd ni nak ke arah boy, tapi naluri ibu masih kuat terasa yang ini adalah girl. Tapi siapa tahu kuasa Allah kan? KITA HANYA MERANCANG, ALLAH YANG MENENTUKAN SEGALANYA :)Ros xkisah BOY ATAU GIRL Dan yang paling penting sihat sempurna sifatnya.. Amin :)

**Kepada geng TTC , jangan mudah berputus asa. Ros juga macam korang sebelum pregnant my Auni. Lama menanti, akhirnya baru Allah beri peluang rasa. Dan xlama lepas tu pregnant lak yang 2nd nih.. Ada hikmah di sebaliknya bila dipikir kembali. Korang manja2 dulu tau dengan asben sebelum ade baby nih mcm ZANA ADIEYZA..(jgn marah tuan empunya blog)... Ekekeke :)I love you all ....❤
**Soalan cepu mas semua tu, Ros penah rasa and penah ditanya.. Sebab tu bila korang citer Ros yang nak jd sensitif sebab biasa kena... :) Sampai ade satu tahap mak ajar 'ingat buat anak macam buat roti ker?' tapi xsampai hati nak cakap macam tu. kang terasa lak pihak2 yang btanya tu.. (mood geram and hanya IBU yang memahami situasi kita) :(



P/s: Shimasallleh ade btul x teka semalam?? Heheheh :)

39 comments:

♥cikmOt♥ said...

girl ke boy ke...janji ibu dan anak sehat...
bestnya bau baby...

my iris next month dah stahun...huhuhu

Kakzakie said...

Sebagai wanita kena faham senseviti org bila telah berumahtangga mestilah berkeinginan nak punya cahayamata. Tak payahlah tanya-tanya, kesian kan pada yg belum ada rezeki.

Tengoklah Ros sekali Allah nak bagi haa... dah nak ada dua kan. Moga terus sihat.

Anum said...

alhamdullilah

cik fadh said...

wahhh bestnyer..tahniahhhh !!! alhamdulillah berkat kesabaran yang tinggi, setiap ujian dulu tu mst ade hikmahnyer kan..

kak zana adieyza pasangan paling sweet tau fadh penah tgok..best tgok diorg..hihi

~LeeyanaRadhi~ said...

wahhh bestnye ros dah nak dpt 2nd baby....gegirl la dua2 ek...

smg selamat semuanya yea ros =)

KhaiRin : anies said...

agak2 kali ni ikut iras siapa ya? ;-)

inazamri said...

yg penting anak2 sihat.pada org yg selalu tanye bila nak ada anak tu..patutnye dorg kena pikir sebelum tanye..kan semua itu kuasa Allah.

Tina Othman said...

alhamdulilah

tu semua di tangan Allah kan, bukan kita yg tentukan bila kita boleh dpt anak

Bazilah (^0^) said...

tahniah ros :) semoga little girl inside membesar dengan sihat :)

Falsya said...

janji baby dlm tuh sihat segala, dh okayh dh kan..;)

Semoga selamat dua2 nnt..hehe..

::EIDA:: said...

YEAHH~ Auni ada kawan baik nanti... Take care ros =)

Masya said...

MOGA SEGALANYA DIPERMUDAHKAN .. DAN BABY SIHAT...

Nieyl said...

Alhamdulillah...semoga segala nyer dipermudahkan...:)

Sherwieyna Muzzawer said...

Ros tak kisahlah boy atau girl yg penting sihat sempurna..i pula yg berdebar menanti kehadiran adik auni..hehehe

♥ ROS ♥ said...

Btul tu.. Ros pun xkisah sgt..dpt pregnt pun dh bersyukur sgt :)

♥ ROS ♥ said...

Amin.... Tq yer :)

♥ ROS ♥ said...

Itu harapan semua ibu nak bby sehat kan :)) tq kak...

♥ ROS ♥ said...

Auni suka boboi kak eida... Hihihi.. Harap leh jd kakak yg baik... :))

♥ ROS ♥ said...

Amin.. Tq gegurl comey :)

♥ ROS ♥ said...

Amin... Tq :) moga bby kak pun sehat semuanya... Berdebar kan menanti :p

♥ ROS ♥ said...

Btul kak, sepatutnyer kita xperlu tnya org dh pregnt ke blum :(( sedih bila tringt kembali..

♥ ROS ♥ said...

Btul tu..janji baby sehat sempurna.. Cpatkan iris dh besar. Semoga anak2 kita mjadi anak yg soleh )

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah nnt rezeki kak.. Ros sentiasa doa untuk geng ttc :)

♥ ROS ♥ said...

Hmmm macam auni jgak kot..ahahha

♥ ROS ♥ said...

Haa patutnyer fikir dulu... Ros ckup tkut nk tnya org sbb ros biasa lalui.. Kkdg diorg ni yang cpt lekat ni duk sibuk tnya... Huhuhu

♥ ROS ♥ said...

Tu lah, tp mulut manusia kan... :((

♥ ROS ♥ said...

Diorg trlalu sweet.. Ekeke :p

CIK PUAN TIPAH said...

Tak kisah la ros...janji ibu & baby sihat..
Baby girl mesti comel..

Qhaifa Nur said...

senang dah tau jantina...
semoga selamat semuanya......

chinta... said...

owah...semoga selamat semuanya...naik semangat kejap bila dik ros ckp mcm tu..jaga diri leklok erk

Papa Mifz said...

yup betul semoga selamat semuo nyer...amin...:)

rieda_ffya said...

oh yah..gurls yea...semoga semua selamat sis..

puan.mila said...

bestnya baby girl..hope ade rezeki jgk nk dpt baby girl..insyaAllah :)

eMMe said...

baby girl ek
same la Me pun...
apa apa pun, syukur Alhamdulillah kan....

LiYa HaNiF :: said...

nak peggy gak tp lum ada rezeki lg qalesya nk ada adik...

Mrs Nageb said...

syukur, tak kisahlah kan girl ke boy kan..hehe.sekejap je kan.. :)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

Insya Allah.it's a girl...aminnn..

nik ros said...

nak pregnant gak.tapi belum ade rezeki.btol skarang ni lagi sensitif bila org sibuk bertanya bila nak ade anak.buat muka cool jea la.dalam hati Allah jea tahu..ehehe

Noraim said...

baby girl eh ros? tahniah! :)