Thursday, September 06, 2012

BBQ LA PULAK :p

Hmm rasanya ramai yang buat BBQ tahun ni.. Masih lg mood beraya kan?? :) Raya ke-3 bebaru nih family my MIL sempat berBBQ. Orang kata ni testing dulu sebab nanti leh buat besar-besaran... (wah gitu :p). Alhamdulillah walaupun 1st time, tapi suma menjadi and rasa pun cukup marvellous :) Tq untuk PAKNGAH and PAKSHU Auni kerana bersusah payah untuk buat bara api and kibas2 untuk bakar :)

 BAHAN PERAP :
*Bawang putih
*halia
*sos bbq knorr(kalau xda bleh guna sos lada hitam)
*mixed herb
*lada hitam kasar
*garam
*air

bahan yang telah diperap :)
kebab@skewers
auni pun nak makan jugak :p
time to eat... auni and papa :)
sosej and ayam yang dibakar
skewers and ayam di 'BBQ'kan :p
tq untuk pakngah auni kerana jadi tukang bakar :)
pakshu auni yang ponteng keje kerana BBQ :P hahahha

21 comments:

cheqna said...

beshnya berbbq nih..=)

Nana Aris said...

bestnya buat BBQ..

Falsya said...

sedapppppp...nak2 plak bbq ngan family2 kan..;D

~aYu~ said...

samala.. kami pun berbbq time raya ke3 kat kpg hubby. tp, yg ni nampak lagi sedap la.. kebab tu sungguh menggoda..

::EIDA:: said...

Mood raya ada lagi.. Tapi cerita raya tak habis lagi... Malas pulak nak update! hihihiihi

Kakzakie said...

Kakak tiap tahun buat BBQ tapi tahun ini tak adalah nampaknya Ros sebab bapak kakak tak sihat.

Pak Su sanggup ponteng ye hihi...

Anum said...

sedapnya

chinta... said...

aduyaiii dik ros sedapnya tengok lom rasa lagi..chinta xpandai nak perap2 bagai ni...takut x jadi..hik2

Mommy_Cha said...

amboih. lazat dan menyelerakan sungguh! nak lah jugak sikit....terliuq pulak di kala tengahari ni :( huwaaa!

inazamri said...

kami berbbq pada mlm raya ke3 di kg asben...mmg bestkan bbq ni.meriah gitu

Qhaifa Nur said...

seronok buat BBQ ni nak makan masak sendiri, boleh ke hi..hi...
suka kebab.......

Masya said...

bbq makan ramai2 mmg best .. kadang² sambil makan... sambil bakar .. x sedar ....

:: Mrs.Eady :: said...

yummmmeehhh!

Noraim said...

auni dah berapa tahun eh ros?

best kan dpt buat bbq ramai2 ni. teringt bbq rumah sewa dl. huhu.

Sherwieyna Muzzawer said...

owhhh sedapppppp!

Suraya Baharun said...

suka sangat berbbq...

ShimaSalleh said...

Bestnya.... tetiba terasa nak buat pulak. untuk mkn sendiri je hihihi...
Raya thn ni abah shima tak buat bbq... buat chicken chop aje :)

Bazilah (^0^) said...

comey nye kebab :)

nik ros said...

special nya bbq dia. kat umah ni, mmg biasa jugak la buat bbq.simple2 punya bbq jea.

* FAR * said...

bestnya tgk kebab cucuk-cucuk tu.. kalerful!

♥ ROS ♥ said...

Kak chinta pandai masak, mesti jadi punya.. Ros yang ni pun 1st time tau :) insyaallah kita yang buat dia...kan2 ..? :p