Monday, August 13, 2012

Minggu terakhir ramadhan..

Assalamualaikum..

Rasa sebak pun ada sebab RAMADHAN tahun ni rasa kejap jer. Apapun korang semua mesti dah bersiap sedia untuk raya kan? Alhamdulillah persiapan raya Ros sekeluarga biasa saje. Pakaian NUR AUNI boleh dikatakan 80% mak ros yang belikan. Ros just tambah kasut and baju kurung jer :) Selalunya kalau dah ade anak, mesti lebih kat anak jer la :p kat mak ayah 2-3helai pun dah cukup.. Hihihi

Untuk tahun ni Ros beraya di Umah my MIL di Cherok to'kun Bukit Mertajam lagi. Tak dapat nak balik KELATE tahun ni sebab keadaan ayah Ros yang tak berapa sehat sepenuhnya lagi. So kita orang decide nak beraya di umah my MIL sebab ramai budak2 and dapatla my AUNI main bunga api.. Ekekeke :p


21 comments:

eMMe said...

Salam Ros, sihat ke? puasa penuh ke tahon ni?
tahun ni turn blk Penang ke?
tak balik Kelate yea?
Me balik kg Mertua dulu la,
baru balik kg Me...
tak wat pun baju kurung, mane muat
perot dah besor, huhuhu...

Falsya said...

raya tahun nie xbrape nak meriah sgt..baju raya pun recycle baju nikah..heehe..

izla said...

betulla, rasa sekejap je ramadhan berlalu

Suraya Baharun said...

haah memang rasa ramadhan tahun ni cepat je berlalu..kalau shopping pun barang anak je banyak..kita ni sehelai baju untuk pagi raya pun dah ok..

Mommy_Cha said...

pejam celik dah nak dekat akhir ramadhan kan? ooo org ceruk tok kun ka? hehehehe...

::EIDA:: said...

Kejap je kan Ramadhan kali ni.. Syokk nyer rayaa!! Akak pun beraya di kg hubby.... =)

cheqna said...

cheqna pun rasa ramadhan tahun ni kejap je..tup tup dah nak sampai penghujung ramadhan

rieda_ffya said...

a'ah..tingal bape ari je lagi kan..sedih lak nak tinggalkan ramadhan kali ni..

Kakzakie said...

Macam dah tak sabar nak balik beraya kan Ros. Lagilah macam Auni dah makin cerdik, makin pandai nak bermain..

Mimy Hamid said...

tak balik kelate la...dekat la yer...yeayy auni nak beraya...main bunga api baik baik kay

Nory Zoulkefle said...

tak sabar nk raya...hehe

Masya said...

semoga mil ros cepat sembuh...
seronoklah auni yer.. ramai kawan.. ramai melayan..

* FAR * said...

memang terasa kejap je puasa dah nak berlalu..
tiap raya memang kita akan lebihkan anak2..

wardah @ fie shah said...

Kejap je rasa Ramdhan kali ni..huhu

Papa Mifz said...

pantas maso berlalu kan...

Cikgu Ma said...

tak tahu nak buat persiapan apa...ada baju raya jer...heheh

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/

Mrs Nageb said...

wah wah wah...sekejap je kan...

qaseh johanna said...

betoi tu ros..skng ni masa cpt je berlalu..dlu msa kecik2 dlu jenuh mghitung hari nk raya... rasa lmbt je msa blalu..
xpela..nk wat camne kan.. lgpon thn ni ros nk stay dlm kete ke lama2..?? jauh kot penang kelate.. hihi

Qhaifa Nur said...

betul 2, thn ni kejapnya rasa nk habis posa......

♥cikmOt♥ said...

ros, kita beraya di guar perahu, bukit mertajam...hehehe...rumah mertua jugak...

nik ros said...

cepatnya masa.tak kisah la raya kat mana.asl dengan family kan :)