Monday, July 30, 2012

berbuka dan sahur berdua

Assalamualaikum..

Seperti yang kita tahu, hukum mempamer makanan di bulan puasa ni makruh :P Tapi Ros just nak kongsi apa yang Ros masak jer.. sebab sebelum ni pun ade jugak duk tayang gambar makanan.. Kira dah serasi dengan blog. Hahahah :)

Selalunya hari minggu memang akan ke Umah MIL atau my mum untuk bukak puasa bersama. Maklumlah meriah sikit kalau beramai nih. So bila hari biasa Ros akan cuba untuk masak walau tak berapa pandai masak+sibuk dengan my Auni nih.. :) Pening+xlarat tu tak usah kira la sebab Ros pregnant lagi. Harap dapat bertahan hingga akhir Ramadhan.. Amin..

popia sardin yang belum digoreng
buah melaka@onde2
menu bersahur : bihun singapore
menu berbuka hari ke-3 : nasi ayam
menu berbuka hari ke-5 baki buat sahur : nasi kerabu
menu berbuka hari ke-6 : sambal petai+telur masin+sayur campur

menu berbuka hari ke-7 : tomyam+ikan cencaru belah belakang

 p/s: MAAF YER TAYANG MAKANAN.. BOLEH KONGSI IDEA MASAK2 :)

17 comments:

KhaiRin : anies said...

uiii byk nyerrr habis ke semua tu?

Mrs Nageb said...

Wow...rajinnya dia ;) nampak sangat yummy ;)

Ina Hashim said...

salam,

berbuka puasa n nasi kerabu mmg tak dapat dipisahkan :D

:: Mrs.Eady :: said...

terliuuur!!

Siti Nursyuhada said...

fuyyoo dalam tak reti masak tue.. banyak betul ... kira pandai laa tue...

Falsya said...

mana ade xpandai..sedap je tgk gambo2 tuh semua..hehe..

Suraya Baharun said...

sedap nye nasi kerabu tu...

cheqna said...

sambal bilis menarik perhatianku =)

rieda_ffya said...

nasi ayam yg menggebu...cam nak wat jee..

Bazilah (^0^) said...

sedapnye sambal petai ngan ikan bilis tu ros..popia pon menarik jgk :)

♥ ROS ♥ said...

nmpak je byk tp skali harung jer,.. sahur tpaksa masak lain.. hahha

qaseh johanna said...

camne nk wat nyok nasi kerabu tu..bg idea ckit.. cara mak kt kpg buat cam renyah ckit.. hehe

kita yg muda belia ni mst pndai putar belit kn.. hihi
ros..bg resepi taw.. hehe sy tunggu..... :))

Kakzakie said...

Kakak suka tomyam..
Nasi kerbau pun suka juga
Alahai... semualah kakak suka sebab kakak beli aje:)

deena awanis said...

rajin haa mama auni masak..

Papa Mifz said...

semuo nyer nmpk sungguh menyelerakan...

~aYu~ said...

xkisah pun ada gambar makanan ni..
sedap belaka menunya..

Qhaifa Nur said...

sedap2 belaka menunya...
sekarang idea ada lagi sok2 boleh tiru ni...........