Monday, July 16, 2012

Alkisah tak update blog :(

Assalamualaikum semua.

Moga korang dalam keadaan sehat sepenuhnya :) Ros alhamdulillah sehat aje kat sini cuma ayah Ros yang tak berapa sehat..

Rabu lepas ayah Ros on the way nak gi KL untuk meeting, sampai di Taiping dia cirit-birit. Mujur ade kawan yang boleh drive and hantar balik rumah. Selama 3hari ayah Ros demam.

Lepas 3hari muka and badan dah berubah jadi KUNING so terus pergi hospital untuk rawatan. Jumaat Ayah Ros terpaksa ditahan wad and sabtu terpaksa buang batu karang dalam hempedu. Hari ahad pula doktor suruh buang hempedu pulak. Memang sedih tengok keadaan orang disayangi tetiba muram and sakit tambah pulak ayah Ros ni susah nak nampak ada masalah. Always senyum :)


Asben hantar Ros and myvi untuk ulang alik pergi hospital. Memula memang takut jugak sebab Ros tengah pregnant, tapi gagahkan diri sebab demi orang tersayang. Selama seminggu Ros duk ulang alik ambil and hantar mak :) kekadang hingga ke malam duk drive lagi, tu pun nasib ada kakak ipar yang teman. Kalau bukan kita siapa lagi..???

Jumaat lepas alhamdulillah ayah Ros dah boleh discaj and nampak lebih sehat dari sebelumnya. Semoga ujian ini membawa seribu keberkatan dalam keluarga Ros :)

P/s: Orang lain tak perlu lah bersusah payah nak berkorban demi keluarga Ros selagi kami anak2 masih ada disisi.. :)

Mood: Tak suka ade orang yang tetiba nak buat baik and seronok melihat kesakitan keluarga orang lain.. Haishhh :p

25 comments:

Falsya said...

semoga ayak ros cepat sembuh okayh..

Bazilah (^0^) said...

alhamdulillah ayah ros dah sehat. Ros pon jaga diri yer

KM said...

dalam menghadapi kesusahan begitu ada mood marah di situ...kenapa dik??? Semoga ayah cepat sihat menjelang Ramadhan ni...

inazamri said...

dah discaj...semoga terus sembuh dah sihat ayah Ros .Jagalah dia selagi hayat masih ada.

SYANI said...

Sabar la atas semua dugaan. Alhamdulillah ayah Ros dah semakin sihat. Mak buyung pun kena jaga kesihatan jugak tau.. Take care dear.

::EIDA:: said...

Sejuk perut ibu yang mengandungkan Ros.. Inilah yang diharapkan oleh mereka.. Besar pahala kita tolong parents kita kan... Nak nak Ros tengah preggy lak, takpe.. ALLAH nampak semua tu...

Jaga diri ye! =)

Incik Puan Ubirebus said...

semoga ayh ros shat2 saje..

izla said...

semoga ayag ros cepat sembuh.
saya pon sama, risau sungguh kalau ibu bapa sakit. dah la berjauhan sekarang ni

ShimaSalleh said...

Jazakallahu khairan buat Ros sekeluarga..
Ros pun jaga kesihatan juga ya.

chinta... said...

semoga ayah ros cepat sembuh seperti sedia kala ye..dan ros tu jgn lupa jaga diri leklok ye dear

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, dah makin sembuh ayahnya......

nik rosmawati said...

semoga ayh ros cepat sembuh..mmg sedih tgk org yang kita sayang sakit.

Bunga Bunga Cinta said...

Alhamdulillah dan take care yer ros

Nana Aris said...

semoga ayah ros cepat sembuh ye...ros pun b strong..insyaAllah semua ok =)

Kakzakie said...

Kakak percaya ayah Ros pun bersyukur kerana anak-anak masih kuat mahu menjaga ayanya. Syukurlah ayah dah kian sembuh...

Yaya Azura aka Naz Azra said...

alhamdulillah ..ayah ros dah semakin sihat
ayah kita..lagi suka kalau anak sendiri yang menjaga kan?

eMMe said...

Alhamdulillah syukur, ayah Ros dah kembali sihat, mesti lega rasanya... Ros, tu mmg biasa Ros... jaga ayah baik2 Ros...n take care ur self too~

bunga_rose said...

alahdulillah ayah ros dah sihat.. memang la kalau orang terapat dgn kita sakit, tak senang duduk dibuatnya kan.. tp take care urself too k

mrs puex said...

semoga ayah ros cepat sembuh dan kembali ceria seperti selalu..

aminnn..

mmg risau klo tgk org yang kita syang nih jatuh sakit..

ros pon jage diri n baby ok..:D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga semuanya akan menjadi semakin baik .aminn

c u m u h a m a said...

Assalamualaikum :)

Maaf yea mengganggu .Nak minta tolong skit boleh ?

Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

qaseh johanna said...

semoga ayah Ros kembali sihat dan boleh gelak2.. bila ayah kita sakit ni la, kita nak buat yang terbaik utk dia.. klo sy kat tempat Ros, sy sanggup amek cuti utk jaga abah kat kampung tu...

**sebak rasa bila kenang zaman abah masa muda n kita kecik2 dulu.. nostalgia sangat kann..

Masya said...

semoga ayah ros cepat sembuh macam sediakala.... sedih pulak baca entry ros ni ...

tp bab2 family ni mmg sentap sikitkan kalau ade org kata bukan2 huhuhuhu

* FAR * said...

Alhamdulillah.. ayah ros dah sihat semula.. memang susah hati kita sebagai anak kalau ayah/ibu kita sakit kan..

take care ros..

♥ ROS ♥ said...

Tq suma krn concern tentang ros n family... Alhamdulillah dpt blogger yang memahami n sudi mendoakan :)