Thursday, May 24, 2012

it's be mine.. syukurrr


1)Mengenai 2nd pregnancy ni, banyak perbezaan yang ros lalui :) boleh katakan no rice, no chicken masa permulaan pregnant. Alahan boleh tahan la, Memang agak mencabar sebab nak handle one toddler yang baru berumur setahun 5bulan :) tapi lama-kelamaan alhamdulillah diberi kekuatan untuk menghadapinya.

2)1st pregnancy Ros ada GDM(kencing manis semasa hamil) dan PIH(darah tinggi semasa hamil). Memang kena ulang klinik dan hospital masa tu manakala 2nd pregnancy ni Ros bebas keduanya walaupun kekadang tekanan darah ada macam nak tinggi sikit. Harap semuanya selamat hingga saat bersalin. Mungkin Allah memahami situasi Ros nak handle Nur Auni and drive ke sana sini.

3)Masalah berat masa 1st pregnancy memang berat naik membuak2 bagai dipam sampai hujung kehamilan berat ros mencecah 105kg. Fuhhh berpeluh nak kuruskan balik..hahhaha.. Tapi berlainan pula dengan 2nd ni masalah berat tak naik2 lagi. Masa awal2 Ros turun 5kg sebulan hingga sekarang tak naik2 malah makin turun pulak. Harap after masuk 3rd trimester(7bulan keatas) dapatlah Ros naikkan berat badan walaupun dalam kategori berlebihan berat ni.. :)

4)Tak boleh nak makan apa yang dimasak sendiri :( Kalau orang lain masak, berselera sungguh rasa.

5)Akhir sekali moga kandungan Ros dan korang semuanya sehat sempurna dan diberkati oleh Allah s.w.t :) Yang belum tu, jangan berputus asa yer... Rezeki korang akan tiba suatu hari nanti.. Amin...

26 comments:

Ina Hashim said...

salam

kalo menurut pemerhatian akak le, if alah pada chicken.....lebih mengarah kepada BOY!!!!

suhailas said...

Congrat sis....& takecare yaaa....
moga segalanya dipermudahkan..

suhailas said...

Sis Ina...iya kot dulu BOY juga ms 1st.preggy pon minat chicken..hari2 tuuu....kl xdpat mulalee wat muka monyok....!!hehhhh....

KM said...

tahniah buat Ros & asben....insyallah semoga semuanya selamat!!!

♥ Elin ♥ said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

dlm kata suruh dptkan amai adik rupanya auni dpt dulu :)

tahniah ler!:)

Tina Othman said...

alhamdulilah, tahniah & take care ros =)

wardah @ fie shah said...

Tahniah ross!

deena awanis said...

take care tau..

Lizan said...

mummy jaga diri baik-baik ya.. mencabar sungguh nak layan yg sulong lagi..yg dalam perut lagi

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Ros,macam same je..berat nieza tak naik banyak..turun naik tiap-tiap bulan..chicken sgtla takde dalam menu..masak just for hubby and rania..makan konfirm nasik separuh je..selera makan hilang ntah kemana..nak tau jugak gender baby tapi baby asik tak kasi tgk je

kayzie said...

tahniaj n take care..sy awal2 preg pun takleh makan ayam..bb boy kot..hehe..

Mimy Hamid said...

tgk buku pink rindu nyaaa saat kendong buku ni dlm beg...kenangan tau...ros take care...makan ayam rasanya cenderung boy tau..Insya Allah

Zana Adieyza said...

tahniah dear.. semoga segalanya berjalan lancar.. doakan ada rezeki utk akk lepas ni.. insyaAllah..

♥ ROS ♥ said...

Ina hashim: oh ya ka..? Harap ade rezeki ke arah tu..hihihi

♥ ROS ♥ said...

Tq kak.. Pelik pulak kan, kak pulak suka ayam masa preggy :) hihihi.. Alah lain2 kan :p

♥ ROS ♥ said...

Rezeki..alhamdulillah.. Tahniah jugak kpd km.. :)

♥ ROS ♥ said...

Ros susah lekat, jd ingt amani dpt adik dulu... Hihihi.. Tq kak :)

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah..doakan semuanya selamat yer.. Amin :)

♥ ROS ♥ said...

Tq yer kak :)

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah :)

♥ ROS ♥ said...

Btul kak mmg mencabar.. Kkdg ade jgak tlepas tgn.. Huhuhu.. Moga diberi kekuatan yg baik :)

♥ ROS ♥ said...

Haa samalah kak.. Ros xkisah gender tu.. Asalkan bby sehat.. Girl lg pun ok , leh berjimat..hahahah

♥ ROS ♥ said...

Oh ya ka?.. Amek aura akk skit.. Best dh 2boboy :) kna jga 3hero la lpas nih,,, kihkih

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah.. Haa nnt kak mimy bg fayel adik plak... Hahahha :p

♥ ROS ♥ said...

Tq kak.. Insyaallah, ros salu doakan untuk kkak ttc.. :)

Little world said...

Ros--Thanks..
Emmm-Sue pulak TERBALIK ngan ROS.. bila makan kat Luar--Sue tak lalu nak MAkAN--tapi kalau MAK masak atau Sue masak--makan BErselera Pulak.. :)